» Fördelar med plugg

Hej! Jag tänkte nu på alla skoltrötta eller jobbtrötta vänner jag nu har. Jag är själv en utav dem. Jag ätnkte nu göra ett inlägg om för- och nackdelar med att gå i skolan och ett inlägg med för- och nackdelar med att jobba. Jag tänkte börja med fördelar med skolan.
 
Dem här för- och nackdelarna är baserade på att man sköter både jobb och skola. Att man alltså inte är sjuk jämnt, skolkar, försover sig med mera.
 
 
PLUGGET!
 
När jag skriver om skolan så skriver jag från mitt perspektiv. Jag skriver alltså från gymnasiet då jag inte har någon erfarehet ifrån högskolan.
 
Fördelar:
 
1.Man behöver inte vara rädd att man inte får pengar varje månad.
När man jobbar så finns det sånna som inte är fast anställda utan kanske bara timanställd. Då vet man aldrig hur länge man jobbar. Dem kan sparka en samma dag om det är så. Dem kanske inte har råd att ha kvar vissa anställda och då kanske det är du som blir den som måste gå även fast du är duktig och sköter dig. Det kan också vara så att företaget går i konkurs och då står man där utan pengar och inget jobb. Dock om man är med i facket så får man förmodligen en liten summa utav lönen men jag tror inte den är mycket. Om man däremot går i skolan så får man studiebidrag och eftersom jag gick på en lärlingsskola så fick jag lärlingsbidrag på 1000kr mer än vad studiebidraget var på. 
 
2. Man bor oftast hos föräldrarna.
Oftast så bor man hos föräldrarna under sin skoltid.Det finns såklart undantag men jag skriver ifrån mitt perspektiv och jag bodde hos mamma i alla fall när jag gick i skolan. Om man bor hos föräldrarna så är det dem som har ansvaret för en och det är dem som försörjer oss och tar hand om oss. Som ser till att det finns mat på bordet med mera. Med andra ord så har vi inte lika mycket ansvar eller krav på oss och våra pengar kan gå till det vi själva vill. Visst jag behövde köpa kläder utav mitt studiebidrag om jag nu behövde någonting. Men det är inte någonting man behöver köpa varje månad. Utan när man går på gymnasiet så växer man inte lika mycket och man sliter inte lika mycket på kläder så då behöver man inte köpa kläder lika ofta. Sen finns det ju sånna som inte får studiebidraget utan föräldrarna kanske inte har råd att ge barnen studiebidragen. Men i viket fall så har man fortfarande inte det ansvaret att man ska ha råd att kunna betala maten till familjen med mera.
 
3. Man har alltid någonstans att ta vägen.
Det här handlar lite om punkt nummer 1. Om man går i skolan så vet man åtminstone fram till sista året i trean på gymnasiet vad man ska göra. Man har alltid en plats i skolan. Om nu skolan skulle läggas ner av någon nledning så flyttas man automatiskt till en annan skola bara. Om man flyttar till en annan stad finns det alltid en plats till en. Efter studenten så har man inget sådan säker plats. Många har inte jobb när dem går ut gymnasiet och då är det många som blir nästan rädda över vad som väntar. Vad händer efter skolan? Får jag inga pengar? Blir jag arbetslös? Måste jag till arbetsförmedlingen första dagen efter gymnasiet? Många utav dem här frågorna tycker jag man skulle behövt fått svar på. Visst jag hade jobb efter studenten men det var inte alla som hade det. Visst skolan ska ju uppmuntra eleverna att man får jobb och sånt men jag tror alla en dag blir arbetslösa och då tycker jag att man skulle behövt en genomgång på vad som händer och hur man ska göra. jag var arbetlös inte ens en månad i september och jag hade ingen aning om hur man gjorde. Att man skulle till arbetsförmedningen och "skriva in" sig. Allt det här fick min mamma berätta för mig. Och alla kanske inte har föräldrar som kan förklara eller någonting sånt. Jaja, tillbaka till ämnet. Man har i alla fall någonstans att ta vägen om man går i skolan.
 
4. Man har ett mer socialt liv. 
Om man går på gymnasiet så går man ju en line. Oftast går man en linje som man är intresserad av och förmodligen vill jobba med senare i livet. Ens klasskompisar ar förmodligen det gemensamt vilket leder till att man kanske "klickar" mer och man kanske får nya vänner som man senare umgås med på fritiden. Man kanske träffar vänner från andra klasser. Man kanske har skolfester, klasseter med mera som gör att man lär känna ännu fler människor. Det gör att mån får ett större socialt liv vilket är superbra!
 
5. Man har fasta tider.
Oftast går man i skolan på dagtid. Man har oftast ett schema som man följer varje vecka. Visst att det kan variera men det kan ibland vara skönt tt man har samma schema och att man pluggar uner dagtid och inte på kvällarna eller nätterna. Visst man kanske har sovmorgon ibland, man kanske slutar senare ibland men jag tror inte man slutar senare än kontorstider som är 7-16 eller 8-17. Min senaste dag under min skoltid har jag för mig har varit runt halv 5 men då har jag börjat ca halv 11. 
 
6. Lov och studiedagar.
Det bästa med skolan måste nog vara loven och studiedagarna! Visst vissa som jobbar har up till 5 veckors semester men dem som går i skolan har samanlagt 10 veckors sommarlov i ett och samma svep. Sen har man förståss sportlov, påsklov, höstlov, jullov också. Och man är alltid ledig röda dagar! Super soft om ni frågar mig!
 
7. Helger.
Jag som jobbar inom vården vet hur jobbigt det är att gå upp tidigt en lördagsmorgon. Jag jobbar bland annat 7.15 imorgon. Jag brukade inte tycka att helgerna var så speciella uner skoltiden. Jag tog för givet att man var ledig. Visst det är skönt att få sova ut men någon bid deal för mig var det inte. Sen nu när jag har jobbat var tredje helg eller var tredje helg som jag gör nu så inser jag hur värdefulla helger är! Att vara ledig när ens vänner och familj är ledig så att man kan hitta på någonting roligt med dem! Det är helt underbart!
 
Bilden är tage från Google då jag inte orkade ta en egen bild nu.
 
 
Det här var mina fördelar jag kom på i typ fem minuter. har jag missat någon fördel som ni tycker så får ni gärna kommentera det. Nackdelar med skolan kommer nog nästa vecka då jag jobbar hela helgen. 
 
Hoppas ni gillade sånt här slags inlägg. Jag tycker såna här inlägg är roliga så ni får gärna skriva någonting som ni vill att jag gör för- och nackdelar om. 
 
Nu ska duscha och sedan sova eftersom jag ska upp och jobba imorgon. 
 
Ha det bra!
Kram!
 



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo