» Vad är doftnoter?

Jag skrev i ett tidigare inlägg igår att jag skulle beskriva doftnoter. Jag trodde det skulle vara enklare än såhär. Men jag ska försöka förklara. 
 
Doftnoter är olika slags dofter som man använder för att försöka reflektera och hitta likheter så man lättare kan förklara hur en parfym doftar utan att helt enkelt dofta på parfymen. Det kan ju vara bra att använda dem här hjälpmedlerna om man ska beställa en parfym via internet. Dock tycker jag att det är lättare att gå till affären och lukta på riktigt för att lättare få en förståelse hur den doftar. Sen om man vill kan man ju sedan beställa parfymen via nätet där den eventuellt kan vara billigare. Men man kan ju utav olika anledningar inte kunna ta sig till affärerna och då är det ju bra att doftnoter finns!
 
Doftnoterna brukar i alla fall delas upp i tre olika kategorier, Toppnot, hjärtnot och basnot. 
 
Toppnot

Det här är den första doften man känner direkt när man sprayar på huden. Den här doften brukar vara i ca 10-30 minuter. Det är här man får det första intrycket utav parfymen.
 
Hjärtnot

Hjärtnoten är den doft som kommer direkt efter topnoten, alltså efter det första intrycket. Den här doften brukar framträda efter ca 10-30 minuter och kan sedan vara i ca 3 timmar. 
 
Basnot

Det här är en sista doften på parfymen och det är oftast den här doften som är gjord för att sitta kvar längst på huden. Doften brukar komma efter ca 30 minuter och kan sitta på upp till en halv dag. 
 
Så om du vill veta hur doften verkligen doftar är det bäst att spräya på parfymen på huden och sedan om du tycker den doftar gott efter 30 minuter så kan du köpa den. Parfym kan också dofta olika på olika huder. Någon parfym  som doftar jättegott på din hur kanske doftar hur äckligt som helst på min hud. En annan sak som påverkar parfymen är hur återfuktad huden är. Ju mer återfuktad huden är ju mer parfym lägger sig i huden och sitter kvar längre. 
 
Jag hoppas att ni har blivit mer klokare på det här eller om jag bara har virat till det ännu mer. 
 
Hoppas vi hörs snart!
 
Kram på er!



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo