» Livets medicin i din mataffär?

Hej på er alla mina smuftläsare! Jag sitter nu på morgonen och surfar runt lite på allt och ingenting och kom in på bra mat vilket är ett väldigt viktigt ämne i vårt samhälle just nu. Så just nu tänkte jag dela med mig av olika bra egenskaper, som många troligen redan vet är en nyttig frukt, men kanske inte vet varför dem just är så nyttiga. Det är nämligen vår älskade avokado. Jag tänkte även dela med mig av olika saker som avokadon är bra på mer att än att just ätas.
 
Men vi börjar med varför den är bra att ätas. 
 
1. Fiberhalt- Avokadon är expert på att vara skonsam mot magen då det är så hög fiberhalt och det gör att frukten hjälper tarmarnas funktion och gör att kroppens matsmältning blir mer effektiv. 
 
2. Näring- Kärnfrukten är även en riktig näringsbomb då dem innehåller bra enkelmättat fett som är bra att äta om man till exempel vill gå ner i vikt då det minskar hungern, minskar sötsuget och gör i sin tur så att man småäter mindre. En anann sak som gör att avokadon är en näringsbomb är att det innerhåller protein, kalium, 14 miniraler, fibrer, karotenoider, 18 essentiella aminosyror, omega 3, vitamin B, C, E och K och även mycket mer. Sammanlagt innehåller avokadon över 20 olika vitaminer och mineraler som är bra för oss. 
 
3. Sjukdomar- Som jag skrev lite längre upp så innehåller avokadon enkelmättad fett som är bra för hjärtat och skyddar mot bland annat hjärtsjukdomar, diabetes, cancer och hjärnsjukdomar. Det finns också många studier på att avokadon är bra för ditt kolesterolvärde. Frukten har även en förmåga att reglera blodsockret och är antiinflammatoriskt så att inflammationerna håller sig borta.
 
4. Antioxidanter- En annan superbra egenskap den här superfrukten har mycket anioxidanter i sig. Den hjälper även till att ta upp antioxidanter ifrån andra matkällor som till exempel grönsaker. 
 
5. Synen- Som jag babblat på nu ganska mycket så är det mycket näringsrik frukt och den sista saken jag tänkte ta upp är att med hjälp utav alla antioxidanter och även näringsämnerna lutein och zeaxanthin så kan det hjälpa ögats hälsa och kan minska risken för att få sjukdomen grå starr som är en ögonsjukdom som gör att synen blir mer grymlig och man ser sämre. 
 
Nu hoppas jag att alla är sugna att äta mer avokado, det är iallafall jag! Direkt när jag är klar med det här inlägget ska jag ta mig till affären och köpa hem ännu mer avokado. Och det bästa är att det är så gott! 
 
Men jag lovade ju er att berätta vad avokado också är bra för mer än att äta. 
 
1. Tvål-  Den första saken jag tänkte tipsa om är att prova tvätta händerna med en mosad avokado. Om händerna är väldigt skitiga kan man ta en citron och smörja in händerna med innan. Eftersom avokadon är ekologisk och inte innerhåller massa andra ämnen som det finns i köpta tvålar så kan du prova att använda avokadon att tvätta ansiktet med. Medans avokadon rengör passar den också på att återfukta. 
 
2. Ansiktsmask- Eftersom avokadon är duktig på att återfukta kan du testa att använda en mosad avokado som ansiktsmask. Det är bara mosa frukten och ha på ansiktet i 10 minuter. Skölj sedan av med vanligt vatten. Om du vill ha ännu mer återfuktad hud kan du ta i lite honung i ansiktsmasken. 
 
3. Solskydd- Det tredje och sista tipset jag tänkte ge er är att använda svokado som solskydd. Jag rekommenderar dock inte att byta ut solskyddsfaktorn mot avokadon då avokadon inte har någon jättehög spf-siffra. Men om det är en halvsolig dag då du inte ska ligga och sola hela dagen så passar det utmärkt!
 
Hoppas ni fick lära er lite mer om avokado. Men nu är problemet. Hur vet man att en avokado är mogen? Ja det är verkligen svårt tycker jag att välja rätt avokado i affären men jag har faktiskt lärt mig att se om en avokado är mogen med hjälp utav det här klippet så kolla in det klippet så hoppas jag också att ni lär er precis som jag gjorde. 
  
 
 
Men jag hoppas ni gilla det här inlägget så hörs vi i nästa! 
 
Ha en så bra dag nu!
 
/Emma


Doctor who
30 November, 2015 - 08:51

Alltså jag visste inte så mycket om att avokado var så nyttig. Ska nog köpa tre om dagen. Två för att äta och för smöra in huden xD. Det var jätteintressant att läsa. Du borde lägga upp flera såna här inlägg.

Svar: Ja det är lite roligt att veta lite sånt här. Får se om de blir något mer. Du borde smörja in kroppen ofta med avokado du som är så torr! :)
Emma


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo