» Mat för äldre

Hej allesammans! För er som är ute på sociala medier så som Instagram och Facebook antar jag att ni någon gång har sett när personer lagt ut matlådor som dem äldre i vårt samhälle får. Jag är medveten om att många äldre inte alls är nöjda med en gammal potatis och en torr köttbulle som tillverkades 10 dagar innan det är tänkt att den ska ätas. Jag förstår verkligen att det inte ska vara så. Våra äldre har hjälpt oss att bygga upp det samhälle vi har idag. Utan dem kanske vi inte hade fått gratis sjukvård och skolgång. Vi hade inte ens exicterat då. Så jag tycker definitivt dem äldre är värda det bästa. Tyvärr är det inte så i vissa delar av vårt avlånga land.
 
Men nu tänkte jag visa vad mina kunder i min stad fick igår till mat. Vi kan börja med att lite kort kolla hur en matlista ser ut. Det här är för denna vecka.
 
Som ni ser är den ganska varierad. Sen undrar ni säkert hur potionerna ser ut. Jag är fullt medveten om att det kan låta lyxigt, gott och vällagat på papper men sedan när man får maten ser den helt annorlunda ut. Så här såg iallafall gårdagens mat ut (Wallenbergare). Ignorera att uppläggningen inte vart den bästa men jag är absolut inte bra på sånt.
 
 
 
Ser maten så hemsk ut? Ser den torr och tråkig ut? Ser det ut att vara lite mat? Jag har frågat mina kunder ett flertal gånger och dem flesta är väldigt nöjda med maten. 
 
En sak jag är väldigt stolt över att köket kan ordna åt dem äldre. Många äldre får tyvärr en sjukdom som heter ålders diabetes. Det är en diabetes man får när man blir äldre. Det köket vi har kan man beställa mat som är anpassade för dem med diabetes vilket jag tycker är superbra! Pluspoäng till det!
 
Men nu till det som jag ville förmedla med det här inlägget. Det är synd att det inte är så här bra mat i hela Sverige som sagt men jag vill bara visa att det finns bra sidor också och inte bara dem dåliga sidorna som man ser sväva runt i alla sociala medier. Vi människor är experter på att klaga men jag tycker vi ska bli bättre på att berätta om bra saker och peppa varandra och inte bara klaga. Det finns bra saker här i välrden också.
 
Men jag hoppas ni får en underbar dag så hörs vi! Glöm inte att vara positiva och kanske kunna ge en person ni inte känner en komplimang. Hur tror du det skulle reagera?


Anonym
08 Januari, 2016 - 11:21

bra inlägg och de är bra att dom får bra mat non stans i detta land men som du sa synd att de inte är de överallt tyvärr :(

Svar: Ja tyvärr är det olika i vårt land men vi får hoppas att det blir bättre tillslut :)
Emma

Matilda
31 Januari, 2016 - 11:21 / BLOGG: http://thechillow.blogg.se/

Bloggaaaaaaaa!! Saknar dina inlägg

Svar: Är tillbaka till bloggandet nu! Har en liten förklaring på varför jag försvann på mitt senaste inlägg! Kram
Emma

Matilda
31 Januari, 2016 - 11:21

Bloggaaaaaaaa!! Saknar dina inlägg


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo