» Pluggtips

Hej på er! Idag har jag suttit på föreläsning hela dagen om smärta. Intressant och svårt men ändå jobbigt att sitta still så pass länge. Men min klasskompis tyckte jag har så smarta "pluggtips" så jag tänkte att jag kunde dela med mig av några till er, även fast jag själv tycker det är vanliga tips som de flesta vet. Men jag hoppas att någon kanske får något tips.

Tips 1:

Får ni också bara föreläsningsmaterial i PDF-filer vilket gör att man inte kan skriva direkt in i datorn? Tidigare skrev jag ut alla föreläsningsmaterial och skrev på dem för hand. Men nu har jag laddat ner Adobe reader. Då kan du öppna dokumentet i det programmet. Klicka sedan på "fyll i och signera" så kan du vart som helst i dokumentet skriva in det du vill skriva. Smart va?
 
 
Tips 2:
Varje ny termin försöker jag vara duktig och skaffa en almenaka och skriva in allt viktigt i. Det brukar funka ganska bra men det tar plats och jag är iallafall duktig på att glömma almanackan hemma. Därför vill tipsa om en app som heter "business calendar 2" där man kan lägga in allt i telefonen och få en bra översikt för veckan/månaden. Och man kan lägga in olika färger. jag har exempelvis rött på skolgrejer, lite tråkigare grejer och grönt på lite roligare grejer.
 
 Nu får ni veta vad jag hittils ska göra oktober haha. Tog denna månad för att september var så full med grejer så såg så fullt upp haha.
 
Tips 3:
använder ni postit lappar på datorn? där skriver jag viktig info som man behöver skriva ner snabbt. 

Tips 4: 
All plugg är så mycket roligare med färg! Använd färgpennor, färger på postit index med mera.

Tips 5:
Ät! Ha energin när du pluggar! Det funkar inte att ha lågt blodsocker när man ska försöka få in all fakta till tentorna och seminariumerna. Vindruvor, juice, äpple eller vad som helst fungerar.

Tips 6:
Hitta någon att plugga med! Jag lär mig iallafall lättare om man repeterar och diskuterar fram ett svar. Då kommer jag lättare ihåg till exempelvis tentorna.

Tips 7:
Ta pauser! Jag tror alla känner igen sig med att sitta och nöta till sista stund till tentan eller vad det nu är. Min erfarenhet är att hjärnan blir helt degig tillslut och att man lättare kommer ihåg om man tar lite pauser.

Tips 8:
Ha kul! Jag brukar fokusera på att plugga på vardagarna för att få helgerna lediga för roligheter. Pausar man inte ibland så blir studietiden tråkig.
 
Det här är alltså några tips jag har, jag har fler tips om det verkar intressant, men börjar iallfall med dessa.
 
Men nu ska jag fortsätta plugga lite innan jag ska laga lite mat. Ni får ha det så bra så länge, kram på er!



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo