» Ett gott skratt förlänger livet..eller?

Hej! 
Idag har jag haft en mysdag med jonathan. Vi har bara kollat på serien solsidan och hoppas på det bästa, att jag ska bli friskare och att min hals ska bli bättre tills imorgon då jag ska börja gå min tredje och näst sista introdag på jobbet. Sedan på torsdag ska jag på utbildning och sen på fredag börjar jag jobba självständigt. Ska bli jätte kul men är lite nervös.
Sen kom Nellie också och ville att jag skulle läsa bok och kolla film och ha mysigt med henne så jag var barnvakt en stund vilket var ganska mysig.
 
Tänkte passa på att ge mina läsare ett gott skratt. Jag skulle tvätta mina arbetskläder idag så att detm hinner torka tills imorgon då jag börjar jobba. Sen när jag skulle ta ut kläderna ifrån tvättmaskinen och hänga upp dem ser jag att min bankomatkort är i tvättmaskinen och har blivit tvättad.Så nu undrar jag, tror ni det fortfarande funkar fortfarande eller tror ni jag måste beställa ett nytt? Jag funderar på att gå till typ ica och prova ifall kortet funkar men känns lite dumt ifall det inte fungerar.
 
Men vi får höras senare gott folk! 
Ha det så bra!
 
 
 

» Nytt jobb

Hej på er!
Som ni märker så har bloggen haft väldigt dålig uppdatering under hela det här året och jag säger samma sak varje gång, att uppdateringen ska bli bättre! Men denna gång tänker jag inte lova något eller berätta varför  uppdateringen varit så dåligt utan vill nu försöka börja om på detta. Jag tycker bloggandet är kul men vill på något sätt börja om, och då menar jag med ALLT! Jag känner bara att jag har nu tagit studenten, har jobbat min sommar och vill nu börja mitt egna liv på riktigt. Jag vill ha allt de där som dem flesta 18-åringar vill ha, jobb, körkort, bil, egen bostad, egen inkomst med mera. Jag vill också flytta tillbaka till Härnösand. Men då har jag mitt dilemma. Jag vill ju ha var kontakten med mina vänner här och vill kunna träffa dem ofta. Så jag kanske skulle kunna ta mina närmsta vänner och flytta upp till Härnösand? Vad säger ni hihi?
 
Men nog om det, några av dessa saker har jag i alla fall uppfyllt. Efter sommarjobbsvikariatet eller vad det nu heter så har jag fortsatt varit tilanställd där och är fortfarande det. Det har dock inte funnits så mycket jobb nu i september så jag har met varit hemma, träffat mycket vänner med mera och jag och Sandra har dessutom åkt och kollat in dem nya lokalerna för vår förra skola. Vi har dessutom hälsat på lärarna. Det var jätte kul och man längtade lite tillbaka och man önskade nästan att man själv inte hade haft dem fina lokalerna istället!
 
Men iaf, jag har som sagt inte haft så mycket jobb så jag började söka en del jobb och jag har nu fått jobb! Från 1a oktober så börjar jag jobba inom hemtjänsten på Attendo Care AB. Jag har i två dagar nu gått introduktion och jag är så exalterad över hur det kommer bli att få jobba själv. Jag tycker det verkar jätte kul! Jag lägtar liksom till jobbet! Jag är dock lite nervös för hur det ska gå första själv dem frsta dagarna men det kommer nog gå bra!
Det kommer bli så skönt med ett schema! För det är ganska jobbigt att inte kunna planera sitt liv, att varje dag sätta alarm på halv sju ifall man ska börja jobba. Nu behöver jag inte det längre! Personalen är också underbara på både ålderdomshemmet jag var på i somras och på det nya jobbet. Det är underbart!
 
Nu när jag har jobb känner jag att jag nu kunnat vara mer öppen till resten utav vuxenlivet så som körkort som jag håller på med (men det går sakta, väldigt lite teori i taget) men har bestämmt mig att det ska bli ändring på det. Om jag nu får fast jobb lite senare kan jag dessutom fytta hemifrån med mera. Så jag är mer possitiv mot livet och gladare än för någon vecka sen eftersom jag började bli lite orolig hur allt skule gå med pengarna eftersom jag betalar hemma och har lite små räkningar så som telefon jag måste ha pengar till varje månad och eftersom jag bara sommarjobbade fram till 8augusti eller var det nu var så skulle jag bara få lite engar denna månad och eftersom jag inte fått så många pass i september så var jag rädd att det inte skulle räcka för räkningarna med mera men nu löste sig ju allt. 
 
Förresten så måste jag bara säga en sak. Alla ryckten som går om att hemtjänsten bara är stressig med mera. Det kanske är så på vissa ställen men absolut inte på alla ställen! Så dra inte alla överr en kant! Jag kan erkänna att jag var lite rädd att et skulle bli stressigt med tiderna och de men på just det här stället jag jobbar å är det inte stressigt. Visst det är noga om tiderna, att kunderna ska få dem tid dem betalar för men det är inte stressigt. Iband kanske man har ett besök på en halvtimme då man bara ska ta av stödstrumpor och lägga i sängen. Då måste jag säga att det kan vara mycket stressigare på ett ålderdomshem. Det kan självklart vara stressigt ibland på hemtjänsten men det kan vara stressigt på alla jobb eller hur? Så hemtjänsten är inte så farligt som många tror. Men alla är olika, vissa trivs på ett speciellt boende, vissa på lanstinget, vissa inom hemtjänsten. Om man provat dem ställena så finns det nog possitiva och negativa saker om alla ställena. Men jag tycker att man måste få testa och prova på innan man säger sin åsikt istället för att gå på ryckten. Framförallt tycker jag att man ska prova på allt möjligt för att se vad som verkligen passar just en själv. 
 
Men nu ringde precis en kompis så ska prata lite i telefon nu så får skriva mer senare!
 
Ha det så bra så länge!
 
Kramkram