» Mat för äldre

Hej allesammans! För er som är ute på sociala medier så som Instagram och Facebook antar jag att ni någon gång har sett när personer lagt ut matlådor som dem äldre i vårt samhälle får. Jag är medveten om att många äldre inte alls är nöjda med en gammal potatis och en torr köttbulle som tillverkades 10 dagar innan det är tänkt att den ska ätas. Jag förstår verkligen att det inte ska vara så. Våra äldre har hjälpt oss att bygga upp det samhälle vi har idag. Utan dem kanske vi inte hade fått gratis sjukvård och skolgång. Vi hade inte ens exicterat då. Så jag tycker definitivt dem äldre är värda det bästa. Tyvärr är det inte så i vissa delar av vårt avlånga land.
 
Men nu tänkte jag visa vad mina kunder i min stad fick igår till mat. Vi kan börja med att lite kort kolla hur en matlista ser ut. Det här är för denna vecka.
 
Som ni ser är den ganska varierad. Sen undrar ni säkert hur potionerna ser ut. Jag är fullt medveten om att det kan låta lyxigt, gott och vällagat på papper men sedan när man får maten ser den helt annorlunda ut. Så här såg iallafall gårdagens mat ut (Wallenbergare). Ignorera att uppläggningen inte vart den bästa men jag är absolut inte bra på sånt.
 
 
 
Ser maten så hemsk ut? Ser den torr och tråkig ut? Ser det ut att vara lite mat? Jag har frågat mina kunder ett flertal gånger och dem flesta är väldigt nöjda med maten. 
 
En sak jag är väldigt stolt över att köket kan ordna åt dem äldre. Många äldre får tyvärr en sjukdom som heter ålders diabetes. Det är en diabetes man får när man blir äldre. Det köket vi har kan man beställa mat som är anpassade för dem med diabetes vilket jag tycker är superbra! Pluspoäng till det!
 
Men nu till det som jag ville förmedla med det här inlägget. Det är synd att det inte är så här bra mat i hela Sverige som sagt men jag vill bara visa att det finns bra sidor också och inte bara dem dåliga sidorna som man ser sväva runt i alla sociala medier. Vi människor är experter på att klaga men jag tycker vi ska bli bättre på att berätta om bra saker och peppa varandra och inte bara klaga. Det finns bra saker här i välrden också.
 
Men jag hoppas ni får en underbar dag så hörs vi! Glöm inte att vara positiva och kanske kunna ge en person ni inte känner en komplimang. Hur tror du det skulle reagera?

» Sminkvideo #1 - Efterfrågad

Hej på er! Idag kommer en video som jag fått förfrågor om att göra så hoppas ni blev nöjda!
Ni kommer förresten se att jag glömt att blanda ut min contour/bronzer så ser väldigt roligt ut men men. 
 
 
Imorgon ska jag förresten till stockoholm så får se om jag vloggar om jag ska dit. Men hoppas ni gillade videon så hörs vi! Kram!
 

» Kärleken till mitt arbete

Hej på er allesammans! Idag är det söndag och imorgon börjar veckan med 6 dagars jobb. Som många vet så är jag halvtidssjukskriven och det tar faktiskt mycket på krafterna. Jag jobbar bara mellan 9-12.40. För många förstår jag att det inte är lätt att tänka sig in i hur det är att vara sjukskriven. Jag är oerhört glad att jag får jobba det lilla jag får. Jag har aldrig uppskattat att jag har ett arbete som nu. Förut var det så självklart att man hade ett arbete att gå till, ett jobb där man trivs på och har underbara kollegor. Men det är nog inte så självklart längre. Många går nog till jobbet med en klump i magen. Det finns ett ord som kallas söndagsångest. Det jag menar är att det månste ju komma ifrån någonstans.
 
Men ialla fall. Jag är så tacksam. Jag är fast anställd, jag har underbara kollegor som är minst lika knäppa som en själv. Sen att man träffas utanför jobbet och hittar på saker. Fick senast igår en förfrågan om jag ville hänga med till Göteborg i maj och gå på Summerburst. Kunderna jag har är helt underbara, det är roliga, trevliga och dem kan liva upp ens humör så oerhört mycket. Jag kan inte annat än att älska mitt jobb. Men jag har just nu så ångest...
 
Varför? Jo för jag känner att jag vill kunna arbeta som jag vill, heltid. Ni kanske tycker jag är knäpp eftersom jag får sovmorgon och får betalt av försäkringskassan och så medans jag är hemma. Men jag missar umgänget med mina kollegor. När jag kommer in till kontoret så är dem redan ute på jobb. Jag kan inte ha rast tillsammans med dem då jag arbetar så nåra timmar att jag inte behöver rast. Sedan när jag slutar är dem flesta redan ute på rast igen. Det är så sjukt jobbigt att inte få träffa dem. Den är som en liten familj, man får vara lika galen och dem gör en så lyckliga. För ca en vecka sen så träffade jag en kollega som jag inte träffat på sjukt sjukt länge. Vi kramades väldigt länge och vi verkligen saknar varandra. Hur många kollegor gör så på sitt jobb? 
 
Men nog om det. Jag är iallafall oerhört tacksam om att jag har det arbete jag har. Jag lider verkligen med personer som inte känner den lyckan med att ta sig till arbetet. Jag vet att det är så sjukt svårt att få arbete i dagens samhälle. Men jag vill att ni inte ska ge upp! Jag vill också att ni ska försöka tänka utanför boxen. Man kan börja arbeta med de som man absolut inte är utbildad till. Jag förstår att man vill arbeta med det man är utbildad till men ibland kan någonting man aldrig kunnat tänka sig innan arbeta med, vara sitt drömjobb. Jag är förvisso utbildad undersköterska men jag vägrade tillexempel praktisera på hemtjänsten, jag vägrade för jag trodde det var så stressigt och jobbigt som sociala medier blossar upp om. Men så är det verkligen inte! Det är absolut inte stressigt! Ibland kan det till och med vara tvärtom. Att prova arbeta inom hemtjänsten är bland det bästa jag gjort. Det har gjort mig till en annan människa. Det har gjort mig lycklig och har fått mig att inse hur glad man ska vara för det lilal man har. För jag kommer nog aldrig få en bättre arbetsplats är där jag är just nu!
 
Här kommer en galen bild på två galna kollegor/vänner ifrån julbordet!
 
 
 
Jag tänkte berätta för er lite mer noggrant varför jag är sjukskriven och så i ett annat inlägg. Men tills dess får ni ha det så bra så hörs vi!
Kram!

» Mitt nyår!

Hej på er! Hoppas det är bra med er och att ni har fått en bra början på det nya året. Igår jobbade jag och var sedan med några vänner vilket var jättetrevligt. Idag har jag mest tagit det lugnt. Jag drog till gymmet ett tag och gud så mycket folk det var. Många hade väl som nyårslöfte att börja träna så jag antar att om någon månad eller så kommer det vara lugnare igen.  Men i detta inlägg tänkte jag faktiskt berätta om min nyårsafton. Hade ni en bra nyårsafton? Vad gjorde ni för roligt? Berätta gärna!
 
Men nu kör vi igång med min historia. 
 
Det börjar med att jag gick upp för att ta mig till jobbet. Under tiden jag jobbade ringde ett samtal och det var nämligen blombudet. Vart väldigt förvånad över de då jag drömde om det natten innan.
 
Men nog om det. Efter jobbet drog jag hem och åt lite och väntade på blommorna och fick hem två underbart fina buketter från två underbara vänner. 
Innan jag fortsätter berättelsen så vill jag bara tala om att jag blev sjukt sjukt glad. Jag har aldrig fått blommor hemskickade förut. Att man kan ha så goda underbara vänner i sitt liv. Det är jag verkligen lyckligt lottad över!
 
Men sedan så kom Alexander och vi började göra oss iordning för att ta oss till Robin som vi hade bestämt att vi skulle fira in det nya året hos. När vi kom dit vid ca 16.30 så var Robin inte hemma. Men han hade berättat vart nyckeln låg och att han bara skulle iväg och skjutsa sin syster till en fest och sedan komma tillbaka. Så vi antog att han var tillbaka om ca en halvtimme så vi började packa upp och göra iordning maten. Vi skulle göra något enkelt som tacos och jag, Kent och Alex hade ordnat med tillbehören. Robin skulle bara ordna med köttfärsen. Som många vet så är köttfärs ett kött man ska vara lite försiktigt med då det är lätt att det blir mycket bakterier i. Nog om det. Vi hittade köttfärsen i diskhon i ett vattenbad. Det kan man ju självklart göra för att tina köttfärs. Men påsen ska självklart inte vara öppen så allt blod och sånt hamnar i vattnet. Dessutom så hade han använt sig utav varmt vatten istället för kallt vatten. Det ska man inte heller göra. Så vi vart lite fundersamma över om vi ens kunde äta det då det luktade lite illa också. Så vi tog tillslut beslutet att vi inte skulle äta det. Vi försökte få tag på Robin efter ca en timme och vi frågade när han skulle komma dit och hur vi skulle göra med köttfärsen. Han sa då att han nog inte kommer fören om en timme iallafall. Då fick vi lite nog. Vi orkade inte vänta då vi hade bestämt en tid och det tar inte över två timmar att skjutsa sin syster över stan och tillbaka. Så vi packade våra saker igen om drog hem till mig helt enkelt. På vägen drog vi en snabbis till ICA för att köpa köttfärs och de. 
 
Väl hemma hos mig så började vi alla bli på bättre humör så vi började med att spela lite Monopol. För er som spelat monopol så vet ni att det tar flera timmar. Så vi tog en paus emellan och åt god tacos. Sedan efter ett tag kom Robin till mig och berättade att han var tvungen att rycka in för att joobba ca 2 timmar. För det kunde han inte förtälla i telefon.. Men iallafall vi släppte det och försökte ha det trevligt istället. Så vi spelade ännu mer Monopol, åt och drack gott och helt enkelt hade det trevligt. Vi kollade dessutom på lite hockey. För det kan man ju inte missa haha. 
 
Sedan började det närma sig tolvslaget, så vi tog oss ut och skålade och önskade varandra ett GOTT NYTT ÅR!
 
Sedan drog Robin till någon fest och vi andra la oss och sov efter ett tag för jag skulle iväg upp och jobba dagen efter. 
 
Så det var helt enkelt min nyår. Jag filmade först mitt nyår men jag tyckte det blev så kort och tråkig video då vi nästan bara spelar Monopol hela kvällen. Så skiver ett inllägg för omväxlingsskull.
 
Men nu kommer vi till en sak jag tänkte börja med varje vecka. Det är nämligen veckans fråga. Så vi börjar idag med det. Och veckans fråga är nämligen Har ni något nyårslöfte?  Kommentera gärna det. Skulle vara roligt att veta och dessutom roligt och veta om ni brukar kunna hålla nyårslöfterna. Mitt nyårslöfte är faktiskt att fortsätta tänka på att jag har min sjukdom och att jag måste ta hand om den bättre. Då innefattar det ta mina mediciner och träna. Så får se hur det går. 
 
Men nu ska jag faktiskt krypa ner i sängen och slå på en riktigt barnslig film med en kopp te. Låter det lockande? Det blir nog Gustaf 2. Har ni sett den? 
 
 
Men ni får ha det så bra så hörs vi. Kram!