» Så här hade jag inte tänkt mig att det skulle bli

Hej på er! Nu sitter jag här igen och kan inte sova. Jag förstår inte varför jag lyckas vända på dygnet så pass mycket. Måste verkligen försöka vända tillbaka det snart för imorgon börjar min sista semestervecka. Sedan  är det dags att komma tillbaka till verkligheten igen och det ska bli både roligt att få träffa kollegorna och kunderna igen men sen är det ju alltid skönt att vara ledig. Därmot har jag redan blivit lite uttråkad. Så tre veckor räckte lagom.
 
Men det var inte det som jag tänkte prata om idag utan jag tänkte faktiskt prata om gårdagen då jag hade lite väl höga förväntningar för dagen. Jag hade målat upp en bild om hur den skulle bli men självklart blir det inte riktigt så.
 
Det börja iallafall att jag och Rasmus åkte och hämtade min kompis Alexander på tågstationen och vi drog sedan och handla lite mat. Vi passade också på att veckohandla. Eftersom Rasmus jobbar väldigt mycket nu så är lördagar nästan enda dagen som vi hinner handla på. Men en sak som var lite annorlunda och roligt var att vi veckohandla för 61kr! Det var ju typ gratis. Och nej vi handlade inte bara nudlar och vi hade lite grejer hemma men ändå! Jag menar bara bröd kostar ju minst 20-30 kr. Men men, det är roligt att saker och ting kan vara billigt ibland.
 
När vi kom hem sen så spelade vi en omgång Monopol och vinnaren denna gång blev Rasmus och jag och Alexander torskade totalt! Men det var roligt ändå.
 
Senare drog vi och käka på en pizzeria här i stan som heter Pagannini där dem har riktig god pizza tycker vi.Efter vi hade käkat så skulle egentligen vi dra och kolla på utomhusbion som jag skrev om i mitt tidigare inlägg,  men Alex valde att åka hem då några kompisar som skulle med först, ändrade sig och inte kunde följa med. Rasmus fick ingen lust heller då det inte skulle visas så bra film. Så jag och Rasmus valde att kolla på en film hemma istället medan vi väntade på att två kompisar till Rasmus skulle komma hem till oss och delvis kolla på vår nya lägenhet och lämna någon lånetelefon till Rasmus. Men dem skulle även spela det där spelet jag också skrev om i förra inlägget som heter "den ofrivilliga spelaren". Men killarna ändrade sig i sista sekund så det blev inget där heller.
 
Men jag hade det trevlig ändå även fast det inte blev som jag hade tänkt mig, men det är inte ofta det blir så som man tänkt sig. Men jag är glad att jag fick träffa Alexander igen för det var länge sen sist och väldigt länge sen vi satt oss ner och spela sällskapsspel. Så jag är nöjd.
 
Hoppas ni andra haft en bra helg. Nu måste jag verkligen försöka sova för imorgon har jag den roliga uppgiften att ha tvättstugan. Jippi!
 
Så ni får sova så gott så hörs vi! Kram!

» Fredag på ett fåtal timmar?

Hej på er allesammans! Idag är det fredag och det har nog varit den kortaste dagen för mig på länge. Det var nämligen så att jag fastnade framför datorn på igår kväll. Jag började se den gamla serien Hjälp! som gick på tv4 förut. Jag kollade igenom allt och gick och la mig ca 06 på morgonen när Rasmus kom hem från jobbet. Vi pratade och så ett bra tag innan vi insåg att vi behövde sova så där av sov jag väldigt länge idag.
 
 
Men under tiden när jag sovit skulle halva min vänskapskrets ringa mig. Det är inte ofta många ringer mig men idag ville tydligen alla mig någonting kändes det som. Så eftersom jag vart störd ett flertal gånger så har jag varit riktigt seg idag. Så när det var dags att gå upp och jag hade vaknat vid liv var klockan ca 16 redan och det var iprincip dags att laga middag så att Rasmus hann få med sig mat till jobbet.
 
När Rasmus hade åkt till jobbet så började jag spela ett spel som jag kan lova att inte många har spelat på länge. Det var nämligen Mulle meck bygger bilar! Alla måste någon gång ha spelat det. Det var riktigt roligt men det är tråkigt att man klarar ut spelet så fort.
 
Efter jag spelat det coola spelet var det bara börja med dem dagliga sysslorna så som att diska och sen skulle jag vika tvätten från tvättstugan.
 
Sen var liksom dagen över känns det som. Jag har alltid varit den personen som inte sover så värst länge oavsett när man går och lägger sig. Jag kommer ihåg när jag gick i skolan så hade jag kompisar som hade nästan som rutin att gå upp ca 16 på helgerna när man var ledig. Men jag menar, vad hinner man med? Jag förstår att man är uppe längre på nätterna men då kan man väl inte hitta på så mycket mer än att typ kolla på TV eller sitta vid datorn. Jag blir iallafall uttråkad efter ett tag som jag suttit vid datorn och TV kan jag inte kolla på utan att fippla med telefon samtidigt eller någonting. Jag gillar iallafall att vara vaken på dagarna för då känns det som att man kan göra mer olika saker så som att dra ut på stan, träffa vänner, bada med mera. Jag kanske gillar det mer för att jag är van vid det. Hur är ni? Det skulle vara jätteroligt att höra hur ni är och vad ni föredrar.
 
Imorgon kommer iallafall några kompisar hit och vi ska spela lite Monopol och även prova ett spel som Rasmus köpte när vi var på Åland. Spelet heter "Den ofrivilliga spelaren" tror jag. Är det någon som  har spelat det? Ska iallafall bli roligt att ha en liten "spel-dag" igen för det var så länge sen. Senare på kvällen ska vi ner till Löga strand, en strand här i Västerås där Västerås stad anordnar utomhusbio. Dem brukar ha det en helg varje år och det kan faktiskt vara riktigt mysigt att titta på en film med vänner och ha stranden och vattnet bakom filmduken. Så ni som är i närheten tycker jag ska dra dit och kolla iallafall. Får se om vädret är med oss bara.
 
Men nu ska jag prata lite Skype innan jag ska sova. Men ni får sova så gott så hörs vi!

» Livsstil

Hej på er! Nu sitter jag här och funderar igen. Det här jag nu tänker skriva om är alltså från mitt hjärta och jag vill ha lite mer svar på mina frågor. Frågor som varför man inte kan acceptera andras åsikter och viljor. Jag förstår att ni kanske inte kan svara men jag vill ändå skriva ut för att ni ska ha en mer förståelse över hur jag tycker och tänker. Det ämnet jag idag tänkte prata om är livsstilar.
 
Det finns en miljon olika livsstilar. Alla lever vi i vår egen livsstil. Det finns människor som väljer bort att inte använda sig av tex teknik eller vissa väljer bort någonting i kosten. Det finns människor som sportar medans andra inte väljer den livsstilen.
 
Den livsstilen man SJÄLV VÄLJER kan bero på en hel rad olika saker, det kan vara pga religion, miljö, hälsa elelr helt enkelt sina egna åsikter.
 
Jag tycker det är jätteroligt att det finns så många olika livsstialr och att vi har den möjligheten att kunna välja vilken livsstil man vill så att man kan anpassa sig efter just det som passar än själv bäst.
 
Jag själv äter kött, jag äter socker, jag kör bil och jag tränar ibland. Jag gör alltså ingen speciell anpassning för miljön eller min egen hälsa. Men det är ändå den livsstilen jag trivs bäst med. Därför tycker jag att det inte ska vara några problem att jag för leva på det sättet.
 
Många människor tycker nämligen att de är "bättre" än andra som inte har samma livsstilar och anklagar andra som inte lever som dem hur dåligt det är för både hälsan, miljön eller vad det nu är. Jag säger att det absolut inte är många som anklagar andra för att dem är bättre men en del. Jag vill få ett stopp för det nu!
 
Som många vet så är det hemskt bra att cykla till jobbet iställer för att ta bilen, det är bättre att inte äta några animaliska produkter både för miljön och sin kropps skull. Jag tror ingen missat alla possitiva, men även dem negativa effekterna till att ändra sin livsstil.
 
Men jag vill fortfarande leva på det sättet jag lever. Jag vet att det är sämre för miljön och allt och jag vet konsekvenserna. Men detta är mitt val och du har valt ditt. Låt oss acceptera att vi är olika och att det är okej. Det är okej att inte leva på samma sätt som andra. Vill du träna varje morgon eller inte vara medlem på facebook så får du ha det så. Jag förstår varför många gör valen som jag haft som exempel i det här inlägget. Jag är fullt medveten vad man kan förstöra för att leva så som jag gör. Men för det vill jag inte att någon annan ska bestämma över hur jag ska leva. Precis som att jag inte påverkar och försöker få en vegetarien att börja äta kött pågrund av vad jag har för åsikter, så ska inte vegetarianenen argumentera att jag ska sluta äta kött. Alla får ha sina åsikter men man ska aldrig försöka "manipulera" någon att tycka och leva på samma sätt.
 
Det jag vill komma till är att alla är olika och ska accepreta varandra. Dessutom behövs det inte predrikas ännu en gång om varför man ska leva si och så. Dem flesta har nog redan hört allt man behöver veta om livsstilen.
 
Kanske blev ett långt inlägg det här men jag tycker det är så viktigt det här. Alla ska få tycka och tänka hur man vill utan att bli dömd. Så snälla tänk på det nästa gång.
 
Har man inget snällt att säga- behöver du imte säga någonting alls.

» Åland 2016

Hej på er allesammans! Nu är jag hemma i Sverige igen efter en vecka på Åland. Jag och min pojkvän åkte över till Åland och vi vart kära på en gång. Det är hur fint och härligt där som helst. Alla människor är dessutom så vänliga och hjälpsamma där. Det var helt annorlunda i jämförelse med här där jag bor. Rasmus vill till och med flytta dit men det får isåfall bli senare i livet haha.
 
Som sagt det är sjukt fint på Åland. Det här är bara en snabb bild jag tog med mobilen.
 
Jag tänkte iallafall berätta lite vad vi gjort och sett när vi var där. Vi var nästan på hela Åland förutom skärgårdsöarna för de hann vi tyvärr inte. Vi åkte till Åland främst för att fiska, grilla och ha det mys,  men utöver det så kollade vi in Kastelholms slott, fängelsemuseumet, äventyrsgolf, chipsfabriken, Stallhagens bryggeri, utskikstorn med mera. Det var riktigt härligt att få se allt och uppleva så mycket med en person man verkligen tycker om.
 
Sista kvällen var helt magisk då vi var på en jätte mysig restaurang som heter Brasserie Ångbåtsbryggan där det hade ett liveband som heter The rewinders. Jag fick där träffa min nya Idol, Solveig. Hon var hur gullig som helst och rockade på scen med sitt dragspel. Här kommer min "fan-bild" med henne.
 
Som sagt det var en helt underbart att umgås med sin underbara pojkvän en hel vecka. Som jag skrivit om tidigare så träffas jag och Rasmus inte så ofta så det var nog därför extra underbart att få vara med han varje dag i en hel vecka. Jag insåg verkligen hur bra pojkvän jag har som är så mån om mig, ställer upp i alla väder. Snäll, rolig, ödmjuk och gör mig så lycklig.
 
 
Men nu var det inte meningen att det här inlägget skulle handla om hur underbart jag har det som har denna underbara filur vid min sida och hur mycket fjärilar som finns i magen när jag tänker på honom.
 
Jag tänkte iallafall lägga ut en video som Rasmus hjälpte mig redigera ihop. Så får ni en mer helbild av vad vi gjorde där. Det kommer komma bilder från bland annat fängelset och så men orkar inte föra över alla bilder idag. Men här kommer iallafall videon.
 
 
Men ni får ha det så bra så hörs vi! Kram!