» Nelly.com

Hej alla mina smurfar! Nu är det så att jag hittade ett kollage som Nelly gjort som jag tyckte var jättesnygg. Jag vart helt kär i väskan och topen. Så jag gick in på Nelly och kikade runt lite och såg att dem hade 50% på alla partyklänningar. Vilket fynd man kan hitta till nyår eller jul! Den här tycker jag skulle vara superfin till nyår till exempel. Den kostar egentligen 549kr men eftersom det är 50% rabatt så kostar den bara 274kr.

 
Så jag tycker verkligen ni ska kika in Nelly.com. När jag är ute efter en klänning så kollar jag alltid in deras sida. Det bästa är att dem har kläder för alla stilar så alla hittar någonting dem gillar. 
 
Kollage från Nelly
 
1. Poncho | 2. Boots | 3. Jeans | 4. Väska | 5. Top | 6. iPhone-case
 
Men jag hoppas att ni hittar någonting till jul och nyår. Det är bra att vara ute i god tid då det är många som beställer julklappar och så på posten. Därför kan nog leveranserna vara lite sega. Men det får man räkna med nu under juletider. 

Hoppas ni gillade ett sånt här slags inlägg, klickar ni på någonting av skönheterna i kollaget så kommer en direktlänk till Nelly.com så att ni kan shoppa lite fint. Ni får ha en så fin måndag så hörs vi!
Kram!
/Emma

» Första advent

Hej alla mina smurfar! Det här inlägget kommer inte bli så långt då jag har ont i huvudet och mår inte bra. Jag skriver förresten från mobilen vilket jag inte brukar göra. Vet inte hur det kommer bli men tror ni kommer kunna läsa ändå.

Som jag skrev så har jag ont i huvudet så jag har efter jobbet tagit det lungt och vilat. Min familj kom till mig en liten stund och hämtade lite julsaker som dem hade nere i min källare då dem inte har något slags föråd själva. Men annars har inte så mycket hänt. 

Det är i alla fall skönt att helgen är över. Idag så sjukanmälde en sig ca en timme innan han skulle börja jobba. Jag kan lova att det blev kaos. Jag hoppas verkligen det har löst sig tills imorgon då han egentligen skulle jobba då med. Men allt löser sig ändå. Det är enklare att lösa problem på vardagarna för då finns en samordnare på plats som kan dela ut jobb till oss och fördela de bra ifall vi inte får tag på en ny personal. Men nog om det.

Kent var supergullig idag och satt upp julgranen åt mig och ordnade även med ljusslingan till balkongen. Egentligen så skulle jag pynta granen idag men eftersom jag har ont i huvudet så får det bli någon annan dag. Men jag tänkte lägga ut lite bilder sedan när allt är klart. 

Men hurni, idag är det ju första advent! Blev inte så mycket adventsfirande för mig men hur är det för er? Kommentera och berätta vad ni gjort idag och om ni har några speciella tradiotioner till första advent? Vissa brukar ju pynta den dagen, vissa bakar, vissa fikar med mera. Skulle vara jätte roligt att få höra hur ni har det.

När jag inte bodde ensam så brukade vi baka lussekatter och ibland pepparkakor och sedan fika hela familjen och har det mysigt. 

Men nu ska jag försöka sova bort huvudvärken, imorgon jobbar jag sista dagen innan jag är ledig på tisdag men då ska jag vara i Köping kl 8 på morgonen så blir ingen sovmprgon då inte haha.

Men ni får ha det så bra så hörs vi!

Kram!
/Emma

» Julklapp till mig själv?

Heej alla mina små smurfar! Idag har jag haft fullt upp hela dagen så det är därför som det kommer ett inlägg så här sent. Först jobbade jag och kom hem ca 16. Sedan kollade jag runt lite på nätet för att se på recensioner om sen sak som jag funderat ett tag på att köpa. Så sedan drog jag och Kent till Netonnet för att köpa den grejen. 
 
Det jag köpte var Sony A5000, som är en kompakt systemkamera. Till den köpte jag ett minneskort såklart. Jag har inte ens öppnat förpackningen ännu för att jag haft så mycket att göra men jag ska göra det imorgon. Är sjukt taggad och är helt exalterad över att den bara ligger och väntar på att bli använd någon gång. Jag ska prova den ett tag och sedan skriva en lite recension om den. Är det någon som har eller har haft den kameran? Vad tyckte ni om den isåfall? 
Bilden är från Google eftersom jag inte packat upp den ännu.
 
 
Nog om det. När vi kom hem var det bara att bära upp alla julprylar och börja pynta. Det tar längre tid när man inte vet vart man ska ha allting då jag inte har firat jul här tidigare. Men det blev bra tycker jag. Jag har en hel del kvar men är ändå nöjd med det som är uppe redan. Det enda jobbiga är att jag bara har fönsterbrädor i vardagsrummet. Jag vet att det låter superkonstigt men så är det faktiskt. Så jag funderar på att sätta upp någon bräda i resten utav rummen men vill helst inte borra och så i väggen. Vet ni någonting som skulle funka? 
 
En annan sak som hände var att en sladd till en stjärna var sönder så ska åka tillbaka med den till Rusta där jag köpte den för att försöka få en ny som är hel. 
 
Appropå Rusta så vill jag passa på att tipa om den affären. Dem har jättefint till julen att pynta med. Jag kom hem med två stora kassar med grejer härom dagen som jag skrev om. Det är bra grejer, stort utbud och bra priser. Rusta har nog allt man behöver till julinredningen.
 
Men nu ska jag inte skriva en bibel. Dags att göra sig klar för sängen för imorgon blir det att jobba igen. 
 
Men ni får ha det så bra så hörs vi, kram!
/Emma

» Materiell lycka

Hej alla mina små smurfar! För några dagar sen så fick jag hem ett helt underbart paket från Madlady som är en underbar hemsida som jag shoppat ifrån tidigare. Där ifrån shoppade jag inte så mycket, blev sammanlagt 5 saker men jag tänkte visa vad jag fick och vad jag tyckte om dem då jag hunnit provat lite utav produkterna. Men vi sätter igång! 
 
Vi kan börja med dem produkterna jag som gjorde att jag ens gjorde en beställning och det var på grund utav det nya sminkmärket som kommit in på Madlady.se. Det är Gerard cosmetics. Därifrån beställde jag först två läpprodukter, ett läppstift som är jätte populärt som heter Underground som är ett brunt läppstift som är jättefint på läpparna. Det sitter också på väldigt bra. Den andra läpprodukten är ett liquid lipstick som sägs sitta stenhårt på läpparna. Vilket det gör. Man får knappt bort det med sminkbortagning. Det blir matt på läpparna och just den färgen jag har heter invasion och är också en utav deras populära färger. Färgen är ganska lik underground men är mer lilarosa i tonen. Båda är jättefina. 
 
Dem två andra produkterna som jag klickade hem ifrån Gerard är två stycken highliters. Dem som känner mig vet att jag älskar highliters och jag kunde inte undgå att prova två nya. Den ena är lite champangefärgad, det är såna som jag gillar mest. Färgen heter Audrey. Jag har faktiskt inte hunnit prova det i ansiktet men när jag provat lite på handen så tycker jag att det verkar vara en grymt fin färg. 
Den andra highlitern är en mer bronzig, brunröd färg som jag tror kommer vara jättefin när man blir lite solkysst senare på sommaren. Färgen heter Lucy. 
 
 
Sen måste jag bara skriva lite om förpacknignarna. Hur lyxiga och snygga är dem inte? Guldiga och blanka, vad mer kan man önska sig? Materiell lycka!
 
Men sist men inte minst så beställde jag även hem ett par supersköna byxor. Det är ett par svarta mjukisbyxor med ett vitt mönster på. Skit balla och sköna tycker jag. 
 
 
Så jag är super nöjd över alla produkter! Madlady är också så gulliga och ger alla som beställer en gullig chokladbit som tack för beställningen. Ja, jag älskar att beställa ifrån dem!
 
Men nu får ni ha en så fortsatt fin fredag så hörs vi!
 
Kram!
/Emma

» Goodiebag, hunddagis och rusta

Hej alla mina smurfar! Nu är det kväll och jag har precis lämnat av Alexander på station till hans tåg hem igen. Det har varit en riktigt skön dag där vi bara har tagit det lugnt. På morgonen så kom Jonathan hem till mig och vi åt frukost tillsammans och jag fick öppna mina presenter som jag fick ifrån honom. Han sa att jag fick en liten "goodiebag" med lite smått och gott. I Goodiebagen så fick jag en värmefilt, En parfyn ifrån Escada, Lindt choklad, vit choklad ifrån Me to you och en laddsladd till mobilen som är tre meter lång. 
 
Är jätteglad för presenterna! Man märker verkligen att han känner mig och vet vad jag vill ha. Är även glad för sällskapet på morgonen och att du även följde med mig till hunddagiset.
 
Appropå hunddagiset så var vi där och kollade hur det såg ut. Jag är jättenöjd med hur dagiset är upplagt och den 18e januari så börjar den första inskolningsdagen för henne. Hoppas att det passar henne och att det kommer fungera bra. Men det får vi se då. 
 
Efter att vi varit på hunddagiset så hämtade jag Alexander ifrån tåget och sedan drog vi till Rusta och shoppade lite julsaker. Sedan har vi faktiskt bara varit hemma hos mig, kollat på film, kollat lite på youtube och helt enkelt bara tagit det lugnt. 
Men nu är jag själv igen och ska snart gå och duscha och sedan göra mig redo för att jobba imorgon och hela helgen sen. 
 
Men nu får ha en så bra kväll så hörs vi!
Kramar!

» Livets medicin i din mataffär?

Hej på er alla mina smuftläsare! Jag sitter nu på morgonen och surfar runt lite på allt och ingenting och kom in på bra mat vilket är ett väldigt viktigt ämne i vårt samhälle just nu. Så just nu tänkte jag dela med mig av olika bra egenskaper, som många troligen redan vet är en nyttig frukt, men kanske inte vet varför dem just är så nyttiga. Det är nämligen vår älskade avokado. Jag tänkte även dela med mig av olika saker som avokadon är bra på mer att än att just ätas.
 
Men vi börjar med varför den är bra att ätas. 
 
1. Fiberhalt- Avokadon är expert på att vara skonsam mot magen då det är så hög fiberhalt och det gör att frukten hjälper tarmarnas funktion och gör att kroppens matsmältning blir mer effektiv. 
 
2. Näring- Kärnfrukten är även en riktig näringsbomb då dem innehåller bra enkelmättat fett som är bra att äta om man till exempel vill gå ner i vikt då det minskar hungern, minskar sötsuget och gör i sin tur så att man småäter mindre. En anann sak som gör att avokadon är en näringsbomb är att det innerhåller protein, kalium, 14 miniraler, fibrer, karotenoider, 18 essentiella aminosyror, omega 3, vitamin B, C, E och K och även mycket mer. Sammanlagt innehåller avokadon över 20 olika vitaminer och mineraler som är bra för oss. 
 
3. Sjukdomar- Som jag skrev lite längre upp så innehåller avokadon enkelmättad fett som är bra för hjärtat och skyddar mot bland annat hjärtsjukdomar, diabetes, cancer och hjärnsjukdomar. Det finns också många studier på att avokadon är bra för ditt kolesterolvärde. Frukten har även en förmåga att reglera blodsockret och är antiinflammatoriskt så att inflammationerna håller sig borta.
 
4. Antioxidanter- En annan superbra egenskap den här superfrukten har mycket anioxidanter i sig. Den hjälper även till att ta upp antioxidanter ifrån andra matkällor som till exempel grönsaker. 
 
5. Synen- Som jag babblat på nu ganska mycket så är det mycket näringsrik frukt och den sista saken jag tänkte ta upp är att med hjälp utav alla antioxidanter och även näringsämnerna lutein och zeaxanthin så kan det hjälpa ögats hälsa och kan minska risken för att få sjukdomen grå starr som är en ögonsjukdom som gör att synen blir mer grymlig och man ser sämre. 
 
Nu hoppas jag att alla är sugna att äta mer avokado, det är iallafall jag! Direkt när jag är klar med det här inlägget ska jag ta mig till affären och köpa hem ännu mer avokado. Och det bästa är att det är så gott! 
 
Men jag lovade ju er att berätta vad avokado också är bra för mer än att äta. 
 
1. Tvål-  Den första saken jag tänkte tipsa om är att prova tvätta händerna med en mosad avokado. Om händerna är väldigt skitiga kan man ta en citron och smörja in händerna med innan. Eftersom avokadon är ekologisk och inte innerhåller massa andra ämnen som det finns i köpta tvålar så kan du prova att använda avokadon att tvätta ansiktet med. Medans avokadon rengör passar den också på att återfukta. 
 
2. Ansiktsmask- Eftersom avokadon är duktig på att återfukta kan du testa att använda en mosad avokado som ansiktsmask. Det är bara mosa frukten och ha på ansiktet i 10 minuter. Skölj sedan av med vanligt vatten. Om du vill ha ännu mer återfuktad hud kan du ta i lite honung i ansiktsmasken. 
 
3. Solskydd- Det tredje och sista tipset jag tänkte ge er är att använda svokado som solskydd. Jag rekommenderar dock inte att byta ut solskyddsfaktorn mot avokadon då avokadon inte har någon jättehög spf-siffra. Men om det är en halvsolig dag då du inte ska ligga och sola hela dagen så passar det utmärkt!
 
Hoppas ni fick lära er lite mer om avokado. Men nu är problemet. Hur vet man att en avokado är mogen? Ja det är verkligen svårt tycker jag att välja rätt avokado i affären men jag har faktiskt lärt mig att se om en avokado är mogen med hjälp utav det här klippet så kolla in det klippet så hoppas jag också att ni lär er precis som jag gjorde. 
  
 
 
Men jag hoppas ni gilla det här inlägget så hörs vi i nästa! 
 
Ha en så bra dag nu!
 
/Emma

» Sömnproblem pga bullar?!

Hej alla mina små smurfar! Hoppas verkligen att det är bra med er! Med mig är det jättebra! Igår blev jag en "stor flicka" då jag blev hela 20 år! Så jag är alltså inte tonåring längre. Och för alla ni som undrar...NEJ jag har inte varit på systemet ännu haha. Men det kommer väl bli senare. Men jag har fått väldigt fina presenter och jag är tacksam för allt. Senast idag så fick jag en present från mitt jobb. Jag vet även om att jag kommer få en present imorgon av Jonathan. 
 
Appropå imorgon, imorgon ska jag till ett hunddagis och se hur det är där ifall det är någonting för min lilla fyrbenta filur. Då jag bor ensam nu och har börjat jobba på dagtid så måste jag alltid be min mamma eller någon kompis att gå ut med henne under dagen vilket jag inte tycker dem ska behöva göra då det inte är deras hund. Det har varit fullt på alla hunddagis i stan (som har varit bra hunddagis) så nu har jag äntligen fått en plats om ca en månad så jag hoppas verkligen detta kommer passa. Det som är bra är att det ligger nära mitt jobb också så att jag slipper åka längst hela stan för att lämna henne. Hunddagiset heter Västerås hunddagis, är det någon utav er som har hört talas om det och vet ifall det är ett bra hunddagis? Jag hoppas som sagt att det kommer vara ett strålande dagis.
 
Efter  att jag varit där ska jag träffa min kompis Alexander. Så få vi se vad vi hittar på. Jag skulle bland annat vilja kolla på lite julgardiner och lite annat. 
 
Men nu kommer vi ifrån ämnet. Det jag ville säga va att jag verkligen älskar att blogga som ni vet och jag vill komma igång igen men i två månader har det knappt gått då jag var så stressad. Jag var stressad konstant och jag kunde helt enkelt inte ta det lungt. Jag har miljoner saker att göra helt enkelt och så är det ibland. Alla får vi jobbiga perioder. Dessutom hade jag Kent som bodde här i ca två månader då Anticimex arbetade flitigt hemma hos honom. Men nu bor jag själv igen och just nu är det ganska skönt för jag känner att jag får mer gjort men samtidigt har jag ingen som hjälper. Kent var väldigt duktig på att hjälpa mig städa, diska och gå ut med Nilla till exempel men bara man planerar och tar det lungt så hinner man. Men jag känner mig fortfarande stressad. Det töntiga och jobbiga är faktiskt att jag oroar och stressar upp mig för skitsaker. Till exempel kunde jag inte sova för några nätter sen för att jag låg och tänkte och oroade mig för om inte bullarna till mitt fika för att jag fyllt år skulle bli torra på två nätter på grund av att dem inte fick plats i min frys. Förstår ni hur patetisk jag är hahah? Men nu ska det minssan bli slut med så här pass mycket stress. Som alla andra får man prioritera och planera. Har ni något bra tips på hur man gör för att inte stressa upp sig för mycket eller så lätt? Eller har ni ett tips på hur man ska göra för att sova bättre? Troligen sover jag dåligt på grund av stressen och oroligheten men när det är så löjliga saker så skrattar man bara åt det efteråt. 
 
Men nu har jag ännu en fråga till er! Nu när jag känner att jag har mer tid för er så undrar jag vad vill ni se här på min blogg?Jag har haft många ideér men nu när jag tänker på dem så kommer jag verkligen inte på en enda grej. Men jag kommer nog på det tillslut. 
 
Men nu ska jag faktiskt prata lite i telefon med en kompis som har det lite svårt just nu. Hoppas att han mår lite bättre efter min uppmuntran. 
 
Ni får sova så gott och drömma söta små smurfdrömmar.
 
Kom ihåg, va er själva!
 
 
/Emma