» Tangentbord bortskänkes!

Hej på er! Nu har det gått några dagar sen jag skrev. Men jag skrev ju tidigare att jag var ganska upptagen i helgen och i torsdags och fredags med massa jobb. Men idag är jag ledig. Är ganska förkyld.  Har ont i halsen och snuvig hade feber i helgen. Men idag ska jag i alla fall åka till två vänner i Enköping. Ska bli roligt att åka dit. Det var länge sen jag var där nu. 

På torsdag är det valborg! Vad ska ni hitta på då? Jag ska jobba men ska kolla ifall jag kan sluta tidigare. Men det går förmodligen inte. Sen dagen efter så börjar jag tidigare så spelar inte så jätte stor roll men hade vart kul.

Under helgen då jag jobbat har Jonathan vart en liten shoppaholic och köpt en hel del till både Nilla och han. Nilla fick lite saker till träningen bland annat som är på måndagar. Hon fick också massa ben och godis. Han köpte förmodligen inga hundpåsar som vi behövde men men. Till sig själv köpte han ett nytt grafikkort till min dator för ca 2500 kr och ett nytt tangentbord för 1600 kr har jag för mig. Jag har ett tag nu klagat på att det tangentbordet som han spela på lät väldigt illa. Han kunde ju sitta uppe på nätterna och spela och jag vaknade alltid av ljuder då dator står väldigt nära sängen. Jag trodde han skulle köpa ett tystare men det blev snarare tvärtom!  Dem han prata med u affären sa till och med att han nog köper det högljudaste tangentbord man kan få tag på! Bull han retas med mig eller? Han säger att det är ett riktigt bra tangentbord ä. Bland det bästa men jag vill ju kunna sova! Jag får väl vänja mig att inte ens kunna höra vad jag själv tänker. Eller sälja det i smyg och hoppas att han inte märker det haha.

Men nu ska jag gå och duscha och göra mig iordning och åka sen! Hoppas ni får en trevlig vecka så hörs vi! 
Kram!

» Ni gör mig oerhört lycklig!

Hej! Jag sitter nu och kollar på Ack värmland medan Jonathan ligger bredvid mig och sover.
Men jag ska snart sova för mamma kommer imorgon halv nio och ska lämna några grejer i min källare. Sen bjuder jag väl på kaffe och snackar en stund innan hon åker. Ska bli kul att få träffa mamma och prata med henne själv. Inte alltid jag får träffa henne helt själv. Eller ja, Nellie och Dante följer ju såklart med men ändå. Sedan så ska jag ju åka till jobbet. Jag ska ta bussen klockan 12 då Jag börjar tidigare imorgon igen. 

Men jag vill säga tack för alla kommentarer idag! Nu är guld värda och jag tycker det är jättekul att få kommentarer och att så många läser min blogg.

Men nu ska jag fortsätta kolla på avsnittet sen ska jag sova så att jag orkar med imorgon.

Ha det så bra så hörs vi imorgon eller på lördag!

Kram!

» Veckans fråga- vecka 17

Hej! Jag tänkte nu börja med en liten ny grej på min blogg! Och det kommer vara veckans fråga! Jag ska prova några veckor så får vi se hur många som svarar. Frågorna kommer handla om allt möjligt. Jag kommer sedan efter ca en vecka skriva ett inlägg om vad vi kommit fram till tillsammans. Vad tycker ni? Låter det som en kul idé?
 
Men vi sätter igång med den första frågan då.
 
Veckans fråga blir:
Hur viktigt är det att era föräldrar gillar er partner?
 

Ni får gärna berätta utförligt och ge exempel. Berätta vad ni tänker!
 
Jag berättar mina åsikter om en vecka!
 

» Premierprodukter- the body shop

Hej! Jag tänkte nu visa vad jag fick utav premien på veckorevyn. Jag beställde ju 6 nr utav veckorevyn. Kommer inte exakt ihåg vad det kostade men har för mig det kostade 199 kr plus 49kr frakt. När man betalat den räkningen så fick man på mail ett meddelande om att premien kommit på posten. Jag har hört att mnga säger att man inte får premien och så det är därför jag vill förtydliga att man får premien med saker men man får hämta ut den själv och man måste hålla koll på mailen. Och som sagt man måste betala räkningen innan dem skickar den.
 
Men nu tänkte jag gå igenom vad jag fick. Det här erbjudandet var värde runt 1000kr om jag inte minns fel.
 
Den första saken är ett solpuder ifrån the body shop. Eller puder och puder jag vet faktiskt inte riktigt vad det här heter men det är små kulor i en burk. Man tar bara borsten och snurrar runt lite försiktigt precis som om det vore kompaktpuder. Är det någon som vet vad det heter?Jag är inte så insatt i just sånt här slags "puder". Blir det någon skillnad på huden om det är kompaktpuder eller såna här "kulor"? Ni får gärna berätta!
 
Den andra produkten jag fick är också ifrån the body shop som alla tre grejer är ifrån. Det är en BB.cream i färgen 02. Jag har inte öppnat eller provat den än men jag hopas att det är rätt färg.
 
Den sista saken jag fick är en ögonskugspalett me fyra stycken jättefina skimmriga skuggor som är i kuber. Jag har swatchat på handen och dem verkar bra pigmenterade! Det är verkligen mina färger också!
 
Men nu undrar jag en sak. Har någon utav er testat smink ifrån the body shop? Det har nämligen inte jag så jag tycker det ska bli så roligt att få prova dem här produkterna. Vem vet det kanske blir mina favoritprodukter. Vilket sminkmärke är erat favoritmärke?
 
Hoppas ni gillade inlägget så hörs vi någon annan dag! 
 
Kram!
 
 
 

» Tröttis

Hej! Nu sitter jag i soffan med täcket över mig och är jätte trött! Jag vet itnte varför, om jag fått för mycket frisk luft eller vad det nu är hahah. Jag har i alla fall hjälpt till lite med tvätten, hämtat paket på posten, åkt till jobbet för möte och träffade sedan en kompis så kom precis hem! Jag som bara skulle ta det lugnt idag. Gick ju bra! 
Eftersom jag börjar tidigare torsdag och fredag så bestämde jag mig för att vara hemma och ta det lugnt och laga mat så att det blir matlådor men nej det blev inte riktigt så. 
 
Men nu ska jag i alla fall fortsätta ta det lugnt och skypa lite och kolla på serie. Och självklart blogga! 
 
Juste! Imoron och på fredag hinner jag troligeninte bloggga! Så ni vet! 
 
Kram på er!

» 13 tips hur du får fler läsare till din blogg

Hej! Jag har den senaste veckan får från 3 stycken hur man får sin blogg att synas och att man får fler läsare. Jag är absolut inte duktig på det och jag har absolt inte många läsare. Min förra blogg som jag hade för några år sen hade jag dock lite fler läsare men då var det mycket jobb i det hela. Men jag tänkte nu ge er några tips som jag kommer på bara nu medans jag skriver som jag tycker är bra att tänka på om man vill få fler läsare. Jag följer inte alla dessa tips då jag inte är ute efter flera läsare och bli "känd". Jag bloggar endast för att det är roligt och för att få ut mig lite utav det jag tycker och tänker. Men vi sätter igång!
 
1. Vad ska din blogg handla om?
Jag tycker det är viktigt att man bestämmer sig för vad man ska blogga om. Jag betämde mig att min blogg ska handla om min vardag, min sjukdom och även skönhet. Man får välja något ämne. Om man nu vill blogga om ryska råttor eller gravida ensamstående mammor så är det upp till er. Men det viktiga är att ni väljer ett ämne ni kan mycket om, som ni är intresserade utav och tycker är roligt ämne. 
 
2. Lägg upp ett schema. 
En sak som är väldigt viktigt är att inläggen blir bra gjorda, intressanta med bra innehåll. ett bra sätt att få bra inlägg är att inte skriv för ofta. Börja kanske att skriva bara två-tre gånger i veckan. Börja sedan med fler och fler inlägg i veckan beroende på hur proffig du känner att du är. För man behöver mycket fantasi för att få ihop bra inlägg. Eller tycker någon att det är intressant med ett inlägg på typ två rader om att man ätit en äggsmörgås till frukost? Jag tror ingen tycker det är ett värt och intressant inlägg. Ett tips kan vara att man anväänder tidsinställda inlägg ifall man inte har tid att skriva ut just den dagen som man tänk. Eller ifalldu har jätte mycket insperation en dag och kan få upp tio inlägg ena dagen men inga nästa så kan du ju spara några inlägg och lägg ut dem när du inte har någonting att skriva om? Det brukar jag göra Det här inlägget är till exempel tidsinställt.
 
3. Ha bra design och bilder.
Det första intrycket en människa får är väldigt viktigt för att man ska fortsätta vara intresserad. Därför är desig och bilder bra att använda. Ha en bra header och design som du kanske till och med byter ofta så får du mer uppmärksamhet och folk blir mer nyfikna över bloggen. Man kan också använda bilder för att få mer liv i bloggen genom att redigera bilderna lite på datorn Ljusa upp eller vad som helst! Jag gör aldrig sånt här. Det är för tt det tar alldeles för långt tid tyvärr och jag har tyvärr inte den fritiden. Men som sagt jobbar inte efter att bli en proffsbloggare,
 
4. Visa din blogg!
En annan sak man ska tänka på när man bloggar är vilka som ska se den? Är det alla eller bara dem närmaste? Om det bara är det närmaste så kan det ju vara bra med ett gästlösen. Men hur gör man för att sprida den till sina nära och kära? Jo man kan lägga ut på sociala medier så som facebook och instagrm. Kom ihåg att inte lägga ut gärslösenordet utan dem får isåfall fråga efter ddet så att du är mer sker på att ingen annan får tag på lösenordet. Man kan också berätta om det i skolan, jobbet, till kompisar med mera. Men om man vill ha så många läsare som mäjligt så är det bäst att inte ha något gärtlösen. För då kommer alla in och upptäcker din grymma blogg!
 
5. Använd er utan blogghjälpmedel!
Min blogg är bland annat kopplad till bloglovin, facebook, bloggspaning.se och instagram. Så efter varje inlägg jag gör så läggs det upp på bloggspaning.se och bloglovin. Sen får jag alltid frsfrågan ifall inlägget ska läggas ut på facebook men jag brukar oftast klicka nej.
 
6. Collab
Ett anat sätt är at man börjar samamrbeta med andra bloggare som kan tipsa om varandra. Det finns miljontals olika sätt att sammarbeta. Det är bara fantasin som sätter gränserna! Man akn även kommentera andras bloggar så att folk går in via andras bloggar. 
 
7. Ta bort alla stavfel.
En sak som jag är extremt dålig på är att ändra stavfel eller om ett ord försvunnit med mera. Läs igenom inlägget och rätta. Man kan ibland vara lite blind och inte se stavfelen själv. Be då någon annan att läsa inlägget så att det blir korrekt.
 
8. Lagom med allt.
Det är inte alla som orkar läsa romaner (jag verkar dock tydligen orka skriva dem). Det kanske inte alla som vill se bara bilder utan man kanske vill ha en förklaring på bilderna också. Försök hitta en balas mellan text och bild så att läsarna orkar läsa din blogg.
 
9. Förklara
Tänk dig att dem som läser dig itne känner dig. Då måste du kanse förklara lite mer utförligt. Om dem inte förstår vad du skriver om så tapapr dem intresset. Du får alltså mindre läsare.
 
10. Bloggnamn
Det är bra att använda sig utav ett kort bloggnamn eller ett bloggnamn som rimmar med mera. Långa bloggnamn kommer inte folk ihåg. Om man tittar på proffsbloggare som Kissie och Foki så är det korta namn till exempel. 
 
11. Tävlingar
Ett anant sätt att få uppmärksamhet är att du kan annordna olika sorters tävlingar eller giveaways. Det behöver inte vara dyra priser utan det kan bara vara att du skriver ett inlägg om den personens egna blogg eller vad som helt. Folk älskar att vinna så då borde det flöda med läsare!
 
12. Tankar
En sak jag använder mig utav myvket när jag bloggar och inte har någonting att skriva om är mina tankar. Vad jag tycker och tänker. Min erfarenhet är att folk tycker det är mer intressant. Det kan vara allt ifrån vad du tycker om skolundervisning eller clowner på sjuhus till att du testar på en ny smak utav en dricka. Vad som helst! Som sagt det är bara fantasin som sätter gränserna!
 
13. Personlig.
Jag tycker att det är mest intressant och at läsare blir mer intresserade utav en person ifall man är mer personlig. Välj själv hur personlig du vill vara. Men du ska inte skämmas över vem du är och vad du tycker och tänker. Berätta så mycket du vill! Ju mer personlig du är, ju mer intressant blir du.
 
Nu kommer jag inte på flertips. Jag komemr kanske på fler någon annan gång men då skriver jag fler tips någon annan gång.
 
Hoppas ni gillade ett sånt här inlägg så hörs vi!
 
 
Kram!
 
 

» Hoppas allt fungerar igen

Hej! Nu har jag i flera dagar försökt få ut ett inlägg och jag vet inte varför det inte går. Jag vet inte ens om jag får ut det här inlägget heller men jag hoppas verkligen det fungerar efter alla desa försök. Jag tror att jag har hittat lösningen. Men vi får se.  Jag vill i alla fall be om ursäkt att jag inte kunnat lägga ut någonting. Men nu vet ni varför.
 
Nu är jag i alla fall hemma ifrån jobbet och är ledig imorgon så kan säkert föröka uppdatera mycket imorgon. Vad vill ni att jag ska skriva om?
 
Sist vi skrev så har det inte hät så mycket i mitt liv. Jag har jobbat hela helgen, var på middag med jobbet på Limone i fredags vilket var jätte trevligt. Jag har även varit på sjukhuset och tagit prover, handlat och andra tråkiga vardagliga. Vad har ni gjort?
 
Jag fick förresten en förfrågan om jag kunde förklara hur jag lockar mitt hår. Det vill jag jättegärna göra men jag undrar bara hur? Då måste jag fota medans jag lockar och vet inte om det är sålättt att förstå med bilder. Har ni något förslag? Jag ska försöka fixa det men jag kan inte lova att det blir bra. Men ska göra allt jag kan!
 
Men nu ska jag kolla på min kära serie New Girl. Jag har dessutom börat titta på en annan serie som heter Rita som är en dansk serie. Jag trodde jag skulle tycka det är jätte jobbigt att kolla på en serie med danska då jag brukar tycka det är jobbigt men det tycker jag inte. Jag har bara sett några få avsnitt så kan inte säga mycket om den men tycker den är helt okej. Jonathan har också börjat kolla på en serie som heter Californication som han tycker är jätterolig så funderar på att kolla vad det är för serie. 
 
 
Men vi hörs senare!
 
Kram!

» Favorit marabou?

Hej! Har ni provat den nya maraboun? Den lanserades i fredags som heter jelly beans och jag har inte provat den och jag tycker den inte verkar så god. Men jag har däremot provat två nya smaker som dock inte lika nya som jellyn. Det är i alla fall dessa.
Som ni ser på bild så är det som små kex i chokladrutorna. Den ena ska tydligen smaka salt och sött och den andra sött och sött. Jag tyckte dem här inte var så jätte goda. Jag som älskar sött och salt förväntade mig att det skulle bli mitt favoritgodis. Men så blev inte fallet. Det smakade inte speciellt mycket salt och jag tyckte chokladen inte ens smakade marabou. Den smakade nästan lite smör. Ja jag vet inte jag ger den inte mycket poäng. Svårt att äta var det också då kexet var ganska hårt. Det hade nog varit bättre om det var kex-smulor i chokladen istället. 2/10 poäng får den utav mig.

Har ni smakat någon utav de nya marabouna? Vilken är eran favorit och vilken skulle ni vilka ha tillbaka? :) skulle vara kul att höra era åsikter så kommentera gärna!

» 60 frågor

Jag har fått många nya läsare nu den senaste tiden. Får verklgen fer och fler för varje dag vilket jag tycker är jättekul! Så jag tänkte nu svara på 60 frågor. Jag vet att det börjar bli tråkigt med alla dessa TAGs men jag tycker verklgen dem är jätteroliga att göra. Men vi sätte igång!
 

1. Hur gammal är du?
Jag är en tjej på 19 vintrar.

2. Hur gammal känner du dig?
Jag känner mig mycket yngre än var jag är, kanske 16. Jag vill gärna vara 16 och inte vara inblandad i vuxenvärlden. Men tyvärr får man inte välja sånt.

3. Vad har du gjort i dag? 
Idag har jag varit på 40-års kalas och haft det jättetrevligt.

4. Vilken film såg du senast? 
Den senaste filmen jag såg var I love you, man. Jag tycker det ä bra och rolig, en sevärd film.

5. Vem ringde du senast? 
Mamma.

6. Är du besatt av någonting?
Jag är nog besatt utav många saker. Som jag skrivit tidigare så är det Carmex. Men jag har också en besatthet utav att rulla mitt hur vilket mina vänner och släkt kan störa sig på ibland, Ett bevis på att jagär trött är om jag börjar rulla håret.

7. Är du rädd för blod? 
Nej absolut inte, då hade ju inte vårdyrket varit ett bra alternativ för mig. Speciellt itne eftersom jg vill bli ambulanssjuksköterska.

8. Beskriv platsen du befinner dig på just nu?
Jag halvligger i i min bäddsoffa med täcket över mig då jag har väldigt ont i magen. Jag sitter också och tittar på New girl på tvn. 

9. Kan du nämna fem statsministrar under 1900-talet i Sverige?
Hahah förmodligen ingen hahah. (om min pojkvän ser det här kommer han troligen läxa upp mig eftersom han gillar politik). Men jag kan säga tv stadsministrar från 2000talet ;).

10. Googlade du för att få fram svaret på föregående fråga? 
Haha nej jag är ärlig och säger att jag inte kan elelr är intresserad utav gammalt ;).

11. Vilken färg är dominerande i din garderob? 
Jag måste nog vara tråkig och säga svart och marinblå.

12. När vaknade du i dag?
Runt halv tio.

13. Vilken är din favorithögtid?
Det är helt klart julen!

14. Var i världen skulle du vilja befinna dig just nu?
Jag har alltid velat åka till Australien! Men just nu spelar det ingen roll! Något varmt ställe där jag kan sola, bada och bara ta det lungt.

15. Nämn en plats i världen du besökt som du aldrig vill återvända till? 
Det måste nog vara Riddarhyttan. Fint ställe men det är ett alldeles för dött ställe för mig. Kändes lite som en spökstad.

16. Hur vill du tillbringa din pension?
Jag har alltid drömt om at åka runt till olika ställen när jag blir pensionär. Tyvärr så räcker väl inte pensionen till alla mina drömmar.

17. Vad lyssnar du på just nu? 
Ingenting då jag kolalr på serie.

18. Har du någon gång brutit ett ben?
Nope aldrig.

19. Vilka fem saker vill du inte vill vara utan i ditt skafferi/kyl? 
Alltså jag har ingen aning, ägg, lök, krossade tomater, svartpeppar, salt, chilisås, basiika eller någonting sånt för de är någonting jag nästan alltid använder.

20. Vem är din favoritkändis?
Jag har nog ingen speciell kändis jag gillar men jag har just nu en period då jag vill se alla filmer som Jason Segel är med i. Så jag får väl säga han då. 

21. Vad är du på för humör just nu?
Jag är ganska trött just nu.

22. Vilka världsdelar har du varit i?
Europa och  Afrika.

23. Snarkar du?
När jag är riktigt trött eller om jag är förkyld så snarkar jag som bara den.

24. Vilka yrken har du provat på?
Jag har endast jobbat inom vården på ålderdomshem och hemtjänsten. Sen när jag var liten så sålde jag jultidningar eller stod i kiosken på hundtävingar och event i Häppinge men det kallar jag nte riktigt för jobb.

25. Hur går du helst klädd?
Om jag inte jobbar och måste ha jobb kläder gillar jag att gå i jeans och någon snygg topp. Men när jag är tex utomlands så lever jag i klänningar.

26. Vilket stjärntecken är du född i?
Skytten.

27. Vilket är ditt favoritgodis?
Det är nog jordnötschokladrutor elelr banankolor. Choklad överlag tror jag.

28. Vad sa du senast?
Jag svarade på min pojkväns fråga ifall jag ville gå och lägga mig.

29. Vilket var ditt bästa ämne i skolan?
På högstadiet var det nog elevens val, musik eller biologi. På gymnasiet var det nog alla vårdämnerna. Och matte såklart.

30. Vad har du på dig just nu?
Träningstights och träningslinne.

31. Vilken är din favoritaffär?
Just nu är det Lager 157 eller H&M. Men jag handlar mest på nätet och då är det nog cocpanda elelr madlady.

33. Vad har du i dina fickor?
Om dem mennar i jackan så har jag nycklar, körkort, busskortet och bankkortet, mobilen, hörlurar och carmex.

34. Vad köpte du senast?
Om man inte räknar med livsmedel så är det nog en hundborste till Nilla.

35. Hur många gånger har du flyttat?
Om jag räknat rätt så är d-åring et 8 gånger. 

36. Om du var fast ensam på en öde ö, vilka tre saker skulle du ta med?
En mobil med extremt bra täckning så att jg kan ringa ngon och använda GPSen så att någon kan hämta mig. Sen kanske mat och rent vatten så att jag klarar mig tills dem hittat mig.

37. Är du morgon- eller kvällsmänniska?
Helt klart kvällsmänniska! Kan också vara därför jag jobbar endast kvällar!

38. Senaste filmen du såg på bio?
The wedding ringer och den var enligt mig inte riktigt värd att se på bio. Den var inte speciellt bra.

39. Har du blivit sydd någon gång?
Ja dem tog bort en "fettnöl" som gjorde ont på min arm.

40. Har du någon gång badat naken utomhus?
Så klart! Nattdopp/nakenbad är väl obligatoriskt på sommaren. Eller?

41. Vad åt du till frukost?
Min vaniga smootie som jag skrev ett inlägg om för några dagar sen. Men eftersom jag inte ska äta lika mycket kolhydrater och gluten så har jag tagit bort havregrynen ifrån receptet.

42. Hur såg ditt liv ut för tio år sedan? 
Jag var då 9år och jag bodde i Härnösand. Det var många sjukhusbesök då. Var hos näsa, hals och öron-doktorn en gång i veckan och det var i denna veva som jag fick reda på att jag hade min sjukdom. Jag gick också i skolan som vilken 9-åring som helst. Min mamma och min biologiska pappa bodde då fortfarande tillsammans.

43. Har du någon gång åkt dit för fortkörning? 
Nej, inte än men jag har ju bara haft körkort i en månad. Så jag har bara 23 månader kvar på min prövotid, JIPPI!

45. Vart lägger du din mobiltelefon när du sover?
I bokhyllan på laddning.

46. Vad var det sista du åt? 
Körsbärstomater! Det är verkligen som godis!

48. Är du blyg?
Jag var jätteblyg när jagvar liten och jag har fått för mig att jag fortfarande är så blyg. Jag är blyg när det kommer till seriösa saker så som jobbintervju eller om jag pratar i telefon med något företag. Men när det gäller ny kompisar så är jag mig själv nästan på en gång. Jag har insett att om dem ska vara mina vänner så komemr dem ändå få se min knäppa sida och om dem inte gillar den då så komemr dem inte gilla den sen heller. Men ibland kan jag få en flashback och bli jätteblyg igen.

49. Vilken var den sista konserten du var på? 
Är typ aldrig på konsert. Är mer festivaler jag är på. Kommer inte ens ihåg va konserten ehter jag var på, rock for moc eller någonting sånt. Om det nu klassas som konsert. Det är nog den närmsta konsert jag varit på. Festivaler är som sagt mer min grej i så fall.

50. Vad heter du i andranamn? 
Teresia som alla mina systrar och min mamma också heter.

51. Har du varit med om en bilolycka? 
Nej ingen allvarlig i alla fall. Jag har varit med att man åkt av vägen eller att man nästan åkt in i en älg eller dyligt. Men jag är jätteglad att det inte vart någon allvarlig olycka.

52. Har du något bevarat inom dig som ingen annan vet? 
Jag tror inte det. Jag har lärt mig efter den traumatiska upplevelsen som hände mig när jag var 16 år attman ska vara öppen och att man ska kunna prata med någon. Jag har mamma och min pojkvän som jag känner att jag kan prata med. Om det är någonting jobbigt som jag inte vill ta med Jonathan så kan ag ta det med mamma och tvärtom. Det är viktgt att man hittar någon man kan prata med för det är absolut inte bra att hålla saker inom sig. Sen kanske man inte behöver vara lika öppen som jag. Om amn inte vill såklart.

53. Vilken är den roligaste träningsformen?  
Det är att gymma eller simma. Det är så skönt att bara simma runt och motionssimma eller att känna musklerna li het varma och trötta av att anstränga dem på gymmet. Den känslan är helt underbar!

54. Har du några husdjur?
Ja, jag fick ta med min min labrador ifrån mamma u när jag flyttade. Hon heter Nilla och fyllde 6år den sista mars.

55. Vill du gifta dig?
Jag är inte helt säker. Men jag tror nog det. Men om jag nu ska gifta mig så kommer jag bara gifta mig en gång i mitt liv Giftemål är för mig vädigt speciellt. Nu för tiden känns det som att det inte är lika speciellt, folk gifter sig och skiljer sig hej vilt och så vill jag inte ha det. Dock kan man ju inte styra livet så man vet ju aldrig vad som händer.

56. Var växte dina föräldrar upp? 
De båda växte upp i Västerås.

57. Har du någon gång ringt polisen? 
Alltså jag har ju ringt 112 men det var inte för polisen. Men jag har ringt en polis angående ett förhör en gång.

58. Har du svenskt ursprung? 
Ja, eller det enda jag vet är at jag typ är en åttondels norsk om de nu räknas haha.

59. Har du, eller har haft, något smeknamn? 
åp högstadiet så var jag en väldigt liten tjej och då kallades jag ett tag för lillemma men ananrs har jag inte haft något smeknamn. Eller ja, Jonathan har börjat kalla mig räkan ibland. Fråga inte varför för det kommer jag itne ihåg.

60. Vilka är dina största svagheter?
Jag har nog ganska många svagheter. Jag har en stor fobi för kryp framförallt fästingar. Jag är vldigt impulsiv vilket kan vara bra ibland och dåligt ibland. Jag tänker ibland inte på vad jag säger eller hur jag säger det. Jag menar inget illa men det kan låta väldigt illa tyvärr. Det är mnga andra saker men jag känner att det här inälgget är extremt långt så jag tänker inte fortsätta skriva en bibel om alla ina svagheter.

 

Men det här var alla 60 frågor om mig! Vi får väl se om det är någon som orkar läsa hela. Kommentera det isf! Skulle vara kul att veta. Jag kan nog ärligt säga att jag troligen inte skulle orkat läsa ett sånt här ångt inlägg så jag förstår om ingen skulle orka. Men det var en rolig tisfördriv att svara på alla dessa frågor. Nu ska jag nog snart gå och lägga mig då jag börjar 7.15 imorgon men Jonathan ska åka till köping och göra en framvagnsinställning på bilen så han måste lämna av mig tidigare på jobbet så jag behöver nog sova snart.

Men ni får ha det så bra så hörs vi!

Kram!

 


» Mobilspel mot andra?

Hej! Jag måste nogvara den mest tråkigaste människan på jorden. Kommer ni ihåg Quizkampen som alla spelade förut? Jag spelade det som en galning då men för någon vecka sen så frågade min kompis om det fanns något spel på mobilen som man kunde spela mot varandra. Då kom vi på att vi kunde spela quizkampen igen! Och nu är jag fast igen! Jag fattar inte hur något sånt spel kan vara beroendeframkallande! Och jag som verkar vara den osmartaste människan på jorden lyckas ju alltid svara fel på frågorna känns det som!
 
 Men nu vill jag prova på något annat spel som man kan köra mot varandra. Har ni något förslag? Det enda spel jag inte vill spela är wordfeud då jag vet att jag blir så frustrerad att jag bara addar ner något fusk hahah.. Så det vill jag inte spela. 
 
Så skriv och kommentera vad just ni tycker är roliga mobilspel. Det behöver inte vara mot en annan spelare utan jag vill bara höra vad ni tycker är kul. Jag är ingen tjej som bara sitter och spelar mobilspel hela dagarna. (Även fast det låter så) men jag gillar attt spela när jag sitter på ussen på väg hem eller till jobbet. Jag är ju en sån som gillar att prata i telefon men om ingen har tid att prata med mig så är spel min sista utväg för att inte bli helt uttråkad. Så ge mig tips!
 
 

» The Spring TAG

Hej! Nu kommer ännu en till TAG för jag verkligen älskar att göra såna inlägg! Nu när det har blivit underbart väder då i alla fall jag kan gå med linne mitt på dagen så tyckte jag det passade utmärkt att göra en TAG om våren. Vi sätter igång på en gång!
 
1. Vad tycker du är det bästa med våren? 
Att det blir varmare, ljusare och att folk blir gladare och är ute mer och hittar på saker tillsammans. Alla nya vårkläder med lla fina färger och sen mitt absoluta vårtecken för mig. Mina älskade bilträffar drar igång igen!
 

2. Ungefär när börjar och slutar våren hos dig?
Jag vet faktiskt inte. Jag tycker att det är vår när snön är borta och att det brjar bli varmt. Det brukar vara runt aril tror jag. Sen tycker jag att Juni är början på sommaren då sommarlven och så brukar dra igång. 

3. Om du skulle lista alla årstider i ordning om hur mycket du gillar de, på vilken plats skulle våren komma?
1. Sommar
2. Vår
3. Vinter
4. Höst

4. Hur ser den perfekta vår outfiten ut?
Ett par ljusa jeans och någon färgad topp i någon pastellfärg tror jag. Jag gillar att bära avrma färger på sommaren som korall till exempel. Varma glada färger gör en grad och jag tänker på våren!

5. Hur ser en perfekt vårdag ut?
Det ska vara varmt och soligt. Att man är ute och hittar på något med kompisar tex grillar eller går promenad och busar med hundarna eller bara allmänt tar det lungt och chillar och njuter.

6. Vad gör du helst en vårdag?
Som jag skrev på den tidigare frågan. Ta med sig kompisarna någonstans, tex björnön, och går en promenad då jag tar med mig min hund och att man sen kanske fikar eller grillar och har det skönt och chillar.

7. Vilket är det tydligaste tecknet på vår du brukar se?
När snön smälter och det börjar bli lite varmare. Att mer ser solen sticka fram bland alla tråkiga moln.

8. Favorit vår färger?
Ljusa färger, korall, mintgrön, rosa med mera.

9. Favorit skönhetspryl på våren?
Eftersom jag jobbar inom vården vill jag helst inte sminka mig och så på jobbet så jag har nog ingen speciell skönhetspryl men när jag väl sminkar mig så gillar jag att bronza upp ansiktet så man ser like brunare ch fräschare ut. Mina favoritbronzers är från The balm som heter Hot mama som jag visat tidigare och en bronzer ifrån Elf som är i färgen cool bronzer har jag för mig.
 
10. Vilken plats befinner du dig helst på, på våren?
Utomhus i skogen, vid vattnet eller bara chilla på ballkongen.
 
Det här var alla tio frågor om våren. Hoppas ni gillade den så hörs vi senare!
 
Hejdå!

» New girl

Hej! Jag och Jonathan har länge försökt hitta en serie som vi båda gillar. Men det verkar vara ett världsproblem! Vi gillar helt olika slags serier. Men nu så provar vi att se serien New Girl tillsammans. Och jag trodde faktiskt den skulle vara jätte tråkig och töntig men jag skrattar faktiskt ganska mycket åt den och jag tycker faktiskt den r ganska bra. Det är itne så att den är beroendeframkallande att jag bara måste se avsnitt efter avsnit men dem är ändå bra och roliga tycker jag. Så jag tror vi har hittat en serie vi kan se tillsammans, YEY!
 
Det roliga är att jag känner igen både mig och Jonathan i tjejen i huvudrollen som heter Jess. Jag kan inte riktigt förklara vad det är som vi 'är likheten men jag märker det bara och det är kul att jag känner igen mig i henne. Om det är knäppheten eller vad det nu är vet jag inte men någonting är det.
 
Vilken är er favoritserie? Vi behöver tips!

» Mitt nya beroende?

Hej! Idag har jag inte mått så bra så det är därför jag inte skrivit någonting på bloggen. Så jag har bara tagit hand om mig själv i hopp om att må bättre. Så jag har sovit och vilat mycket, fixat naglarna med nagellack som jag nog inte haft sen i somras om ens det, haft ansikstsmask, gått en promenas, kollat på serier och bara slappat och nu känner jag att jag mår lite bättre. Toppen nu när jag det är dags att sova!...Eller inte...
 
Imorgon måste jag i alla alll göra ärenen oavsett hur jag mår tyvärr. 
 
Men nu vill jag inte prata om min tråkiga dag utan jag vill tipsa er om en jättegod Energidryck från märket NOCCO i smaken päron.
Som ni ser på bilden så är den sockerfri vilket är bra. Och den luktar verkligen päronsplit! Från början tyckte jag den smaka lite konstigt men sen efter ett tag kom eftersmaken som är jättegod! Den smakar verkligen päron! Man blir som beroende och vill bara dricka mer och mer av den. Efter några klunkar blir även smaken när man dricker den jättegod! Jag bara älskar den! 
 
Men nu måste jag nog sova om jag ska orka göra det jag ska göra imorgon! 
 
Ha det bra!
 
Kram!
 

» Åka till mamma

Förlåt att jag inte bloggade igår men jag hann inte innan jobbet och sen efter jobbet så hade min pojkvän tappat upp ett varmt bad till mig så jag låg där och njöt hela kvällen tills jag gick och la mig. Det var så skönt! Jag tror det skulle vara perfekt att komma hem en kall vinterkväll och bara hoppa i ett varmt bad och bara värma upp sig och njuta! Låter inte det helt underbart?
 
Nu ska jag i alla fall snart åka till Västerås och vara barnvakt åt mina småsyskon. Jag ska bara göra en matlåda utav fiskgrytan jag gjorde idag så att jag har någonting att äta på jobbet ikväll. 
 
Det blir inte så långt inlägg nu men jag hinner inte skriva så mycket nu. Jag skulle vilja skriva om massor utav saker som till exempel högskolan, tips på vissa saker eller hur avundsjuk jag är på alla som åkte på studentkryssningen för någon dag sen. Men det får jag väl prata om en annan dag när jag har mer tid. :) 
 
Nu måste jag åka!
 
 
Ha det gött!
 

» Kvällsväder

Tänkte visa några bilder på en vacker kväll! Det är så fint! Eller vad tycker ni? 

Det här tycker i alla fall jag är ett bevis på att det är vår nu! Jag älskar det fina och varmare vädret! Imorgon om det är fint väder blir det frukosthäng på balkongen! 

Det är ganska konstigt hur vädret kan påverka ens mående så mycket. Jag tror alla känner igen sig så mycket i att man oftast är gladare eller mår lite bättre när det är fint väder. Eller har jag fel? Mitt humör är i alla fall på topp idag! Men det är inte bara för vädret utan för andra saker som kommer hända snart men det tänker jag inte avslöja än;). 

Hoppas ni mår lika bra som jag ikväll! Vi hörs kanske senare ikväll eller imorgon! 

Kram!

» Gott med mat!

Hej! Igår åt jag en så god maträtt! Jag skrev i något tidigare inlägg att jag får så himla ont i magen när jag ätit och att jag kan få sura uppstötningar med mera. Så jag tänkte nu prova att inte äta lika mycket kolhydrater. Så igår åt jag lax med advokadosallad och hemmagjord salladsdressing. 
 
Det var jättegott! Jag tänkte nu ge er receptet på dressingen som var jättegod! 
 
Sallandsdressingen:

1dl Gräddfil
1dl Majonäs
½dl Chilisås
1krm Salt
1krm Tabasco
En halv finhackad paprika
1,5 msk finhackad persilja
 
Det blir supergott!
 
Idag blir det flygasne jacob med blomkålsris.
Idag ska jag jobba efter mina tre dagars ledighet. Ska bli skönt att komma igång igen med vardagen även fast det är skönt att vara ledig. Men nu ska jag göra mig i ordning! Vi hörs!
 
Kram!

» Prisjägarna

Hej! Jag sitter nu oh kollar på prisjägarna och har sjukt ont i lederna idag. Förut när jag var aktiv i min blogg så skrev jag om min sjukdom. Det finns även en länk här på sidan bland kategorier med mera där man kan läsa om min sjukom. I vilket fall så kan man ibland få ont i lederna och få riktigt ont. Så idag har jag knaprat värktabletter men det hjälper knappt. Jag skulle egentligen följa med Jonathan och Nilla till Häpplinge. Dem ska nämligen börja sin hundkurs som är Rallylydnad. Dem kommer nog tycka att det är jättekul! Men som sagt jag blir nog hemma pga att jag har ont. Men vi får se om jag mår bättre i eftermiddag. Men nu måste jag berätta mina åsikter om programmet prisjägarna. Jag tyckte det verkade väldigt intressant eftersom det handlar om ekonomi som jag själv tycker är intressesant men det skulle även handla om min den kommunen jag bor i som heter Surahammar. Men jag måste säga att jag blir ganska irriterad på programmet. Visst jag förstår prisjägarnas mening med programmet, och visst det finns många pizzerior i Surahammar och det kan mycket väl vara Sveriges fetaste kommun och kommunens näst fattigaste kommun. Men det dem sa att det bara finns en pytteliten kiosk som säjer godis, läsk, mjölk med mera är fel! Det finns en affär som heter willys som är en ganska stor affär som många handlar på här. Det är som vilken willys som helst så jag förstår inte varför dem ljög? Är det för at willys inte ligger precis vid centrum eller? Ja, jag vet inte men jag blir lite arg när dem ljuger. Sen är det typ två min till erikslund i Västerås där det finns många affärer. Så jag tror inte att det är det som är problemet med att vi Suringar lider av fetma. Det kan mycket väl vara för att vi nu är fattiga för frukt och grönt anske kostar mer än snabbmat. Folk i sura kanske har haft en dålig upväxt och blir mobbade eller att dem mår dåligt pga andra saker som gör att man äter mer? Jag är ingen expert men vi har en mataffär så det kan omöjligt vara därför. Men ni får rätta mig om jag har fel.
Så jag tycker att det kan vara lärorikt att kolla på prisjägarna så att man får en förståelse på vad saker och ting kostar och kanske tänka på ett annat sätt. Men jag gillar inte att dem överdriver ocj ljuger. Tyvärr men prisjägarna får en diss utav mig. För egentligen vet vi att det kostar oss mycket pengar vissa saker. Kanske inte hur mycket men det kostar i alla fall pengar och jag tror inte det är mång om ändrar sin livsstil för att dem säger hur mycket det kostar på TV. Jag tror att vi svenskar är för bekväma för det. Många människor behöver en spark i baken för att ändra vissa saker. Det kanske fungerade för vissa men absollut inte för alla. Dock tycker jag att det var dåligt att staten och regeringen itne gör så mycket för dem som är överviktiga eller har fetma. Det är dyrt att gymma så det förslaget om billigare gymkort kan ju vara en rba idé. Visst det finns biligare gym men som på mitt gym som kosar lite merr sp får jag en PT som couchar än och visar hur masikerna fungerar, vilka maskiner man ska använda för just ditt endamål med mera. Det finns gruppträningar och simning också. Därför betaar jag lite extra för att verkligen få en bra gymupplevelse så att jag inte bara börjar gymma ch gymma fel och skada mig på maskinerna med mera. Det fanns mång anra idéer som var jättebra! Så jag tycker dem ska ta åt sig det och göra någonting åt det. 
 
 
Men nu ska jag göra lite mat. Det blir Lax men advokadosallad och salladsdressing. MUMS! Vi hörs senare! Hejdå!

» Chilldag med äckligt te?

Hej idag har jag inte gjort så mycket. Jag har varit med kompisar på stan, vi kollade efter skor, käkade, var på IKEA med mera och hade det allmänt trevligt. Sen kom Jonathan och hämta mig. Sen har jag mest pratat i telefon, kollat fim, provat ett nytt te och pratat och skojat med Jonathan. Så min dag har inte varit speciellt intressant. Jag köpte inte ens någonting. Men jag kan säga en sak, har ni provat det nya te som heter Pear chocolate inspiration från Lipton? Det var nog det äckligaste jag druckigt. Det smakar som flytande konserverad päron vilken inte var så gott!  Nej då håller jag mig nog till andra.
.
 
 
 
Vilket te tycker ni är godast?

» Selfie-Tag

Hej! Jag tänkte nu göra en ny tag som jag tycker verkar ganska rolig att göra. Den heter Selfie-tag och den passar väl ganska bra med alla Selfie-sticks och sånt som är väldigt poppis nu? ;) Men vi börjar direkt!
 
Vad är din bäst fysiska egenskap?
Okej, jag har suttit och funderat på den här frågan i ca 5 minuter och jag känner att jag nu måste komma fram till någonting. Så jag väljer nog mina ögon för att dem kan skifta så och vara så himla blåa ibland och så himla gröna iblandoch att man kan se med hjälp utav mina ögon vilket humör jag är på. Dock vet jag att många andra har det likadant men jag tycker det är coolt, fint och ven praktiskt. Om man en dag är ledsen och själv inte vill ta upp den utan man vill att en anna kommer fram till en och frågar hur man mår så är det ju jättepraktiskt. Däremot kan det ju vara tvärtom ibland, att man inte vill att andra ser hur man mår men i alla fall så väljer jag mina ögon.

Om du skulle få besöka en plats var som helst i världen, vart skulle det åka?
Jag har länge pratat om att jagg vill åka till Australien och det gäller fortfarande för mig, Att få se alla dem annorlunda djuren kommer bara vara en upplevelse i sig. Sen OM jag nu hamnar i Australien ska jag lära mig surfa. Det får ta hur många år som helst jag ska inte åka därifrån utan att lag klarat av en våg minst;).

Vad behöver du för att må bättre när du är sjuk?
Jag mår bättre om jag ligger i sängen och kollar på film eller sover mycket och dricker en massa te och bara tar hand om mig själv. Sen när jag börjar bli lite friskare så brukar jag "duscha av mig det sista utav det sjuka".

Vilket råd skulle du ge till ungdommar här i Sverige?
Jadu, finns så mycket! Antingen så tar man någon klychigt som Lev din dag som om det vore den sista eller Var dig själv. Men jag tror nog att jag ska vara ganska allvarlig. Jag har ju haft en jobbig uppväxt och jag vill inte gå in på det nu men om ni vill veta mer så får ni gärna kommentera att ni vill det så kan jag skriva ett separat inlägg om det hela. Men i vilket fall mpnga gånger tyckte jag att det var så jobbigt att jag trodde det var bättre att nästan dö. Jag vet att många utav mina läsare är sånna som är i den åldern då hormoner och sånt bubblar över och man är väldigt känslig. JAg vet precis hur det är och jag vill bara säga till alla som är i den åldern att det blir bättre! Livet kommer bli det bästa som finns senare och man är inte alls lika känslig längre. Jag kan erkänna att jag inte har kommit över vissa saker än. Jag kan fortfarande vara känslig vid vissa delar men jag vet att allt går över. Ge det bara tid.

Vilket djur tror du att du var i ditt tidigare liv?
Jag tror nog att jag var en katt. Jag är väldigt lat emellanåt men ibland när jag själv vill eller måste så kan det vara fart i mig.

Om du kunde resa tillbaka i tiden, vad skulle du då förändra?
Jag skulle nog förändra den jag varit under min skoltid. Och att jag inte hållt kontakten med mina gamla vänner och varit väldigt elak mot vissa personer. 

Vad gör du för roliga grejer på helgerna?
När jag inte jobbar så brukar jag umgås med mina vänner, min pojkvän och min familj. Mina småsyskon brukar många gånger komma och sova över. Vi brukar också åka någonstans och gå en långpromenad med Nilla. Vi brukar också shoppa, gå på bio eller åka iväg någonstans. Men ibland kan det bara vara skönt och vara hemma och ta det lungt och kolla på film eller blogga med mera.

Ni skulle inte kunna hitta mig död utan...?
Tyvärr måste jag nog säga min mobiltelefon och mitt Carmex. Jg har på mig det jämt och jag har det nästan alltid på läpparna. Är nätan som min lila drog:P.

Om du kunde ha en superkraft, vilken skulle det då vara?

Det skulle nog vara osynlig! Först tänkte jag på att jag ville vara en tankeläsare men jag skulle nog inte klara av allt dumt alla tänker om än;).

 

Men det här var mina svar på Selfie-Tagen. Jag hoppas ni gillar den!

Här kommer en liten selfie!

 
Nu får ni ha det så bra så hörs vi sen!
Kram!

 


» Påskafton 2015

Glad påsk alla mina vackra läsare! Hoppas ni haft en lika underbar dag som jag haft! Jag har nämligen haft fullt upp!
 
Först så städa vi lite och gjorde i ordning påskmaten. Sedan kom min familj och åt påskmat hos oss. Mina småsyskon busade som vanligt runt och det fick dessutom leta efter påskägg. Här kommer lite bilder ifrån när dem var här.
 
 
 
 
 
 
 
 
Fina och vackra kort, speciellt på min knäppa lillasyster Nellie! Haha!
Det var i alla fall jättetrevligt. 
 
Efter det gick vi ut med Nilla och drog sedan till mamma för att kolla om vi ville ha någonting innan hon kastar det eftersom hon måste rensa och bara ha med det absolut nödvändigaste i husvagnen. Jag vet inte om jag berättat det men mina föräldrar som älskar husvagnen oh naturen ska på heltid flytta till Mälarcampingen. Dem har bott där i två dagar nu och man verkligen ser hur glada och lyckliga dem är och hur underbart det verkar vara där. Dem berättar bland annat att dem har sjöutsikt och jättefina grönområden. Jag får åka dit någon dag och se hur det ser ut. I alla fall, vi fick med en hel del saker, tallrikar, skålar, glas med mera. 
 
Efter det åkte vi och handla en snabbis och vi åkte sedan hem och började diska efter påskmaten och vi diskade också om allt fi fått från mamma eftersom det varit inlindaat i tidningspapper. Det blev dessutom extra disk då min lillasyster Nellie lyckades tappa påskmusten och spruta ner hela min rena disk somm låg på tork. Sedan orgaserade vi om i skåpen så att allt fick plats och att det blev bättre ordning. Sedan gick jag lite snabbt igenom lite foton, teckningar och texter som var ifrån när jag var jätte liten. Det fanns bland annat ett brev då mamma skriver att jag troligen kommer bli nickare elelr målare när jag blir stor för at jag är så intreserad utav Äntligen Hemma på TV med Martin Timell. Jag imiterade tydligen Martin med hjälp utav legobitar med mera. Då var jag bara 3år. Men nu undrar jag, hur länge har inte Martin Timell varot programledare för Äntligen hemma? Han är väl fortfarande det vad jag minns och jag fyller 20 i år! Och hur gammal är han? Jaja, han är ju duktig på det han gör. 
 
Men nu är jag ganska slut efter dagen sp nu sitter jag med en kopp te och bullar och myser med täcket i soffan och ska snart se på "The five year Engagement" och se på en utav mina favorit skådespelare, Jason Segel. Hoppas den är bra! Har någon itav er sett den filmern? Är den bra?
Så såhär sitter jag och myser för mig själv :)
 
Den andra tekoppen är Jonathans men han sitter nu och spelar:P.
 
Hoppas i alla fall att ni mår lika bra som jag och att ni har det lika mysgt som jag! 
 
Ni får ha en fortsatt mysig och fin kväll så hörs vi!
Hejdå!
 
 

» Påskpresent, ny livsstil, Nilla och påskmat

Hej! Igår när jag var på jobbet så blev jag uppvaktad. Jag fick först ett påskägg utav jobbet och jag fick även en liten påskpresent utav en kund. Jag blir så tacksam när jobebt och mina kunder tycker att jag gör ett fint jobb. Jag älskar mitt jobb! Visst det finns vissa saker jag gillar lite mindre med mitt jobb men det vill jag inte ta nu. Men jag tror att alla arbetsplatser känner så. Jag blev i alla fall jätteglad igår! Tack för att jag får ha en så underbar arbetsplats.
 
Efter jobbet åkte jag och Jonathan och storhandlade påskmat och mat för 14-dagar. Vi ska börja med att äta lite mer hälsosamt då jag börjar få magknip om jag äter mycket pasta, ris och sånt. Så vi ska prova att göra blomkplsris bland annat och äta mer grönt och protein och inte lika mycket kolhydrater så får vi se om mitt magknip försvinner. Vi får se hur det går.
 
Idag så ska vi göra lite påskmat innan jag åker till jobbet. Vi ska även städa lite eftersom min familj kommer imorgon. Nilla min hund är i en fällperiod så vi dammsuger varje dag iprincip men ändå är det hår överallt. Jag har även varit så dumt och inte tänkt på att man kanske måste ha en borste till henne för att få bort hennes hår. Det har ju alltid funnits en borste hos mamma men nu när jag flyttat så har jag inte införskaffat mig en sån så jag beställde en häromdagen men den hinner väl inte komma innan fören nästa vecka eller veckan efter det så jag får vackert be mamma ta med sin imorgon så att jag får borsta igenom Nilla lite i alla fall. 
 
Men nu ska jag gå och göra påskmat. Ni får ha det så bra så hörs vi senare! Hejdå!

» Recept-Smoothie

Hej! Nu sitter jag här och äter frukost. Som många andra utav mina frukostar så äter jag smoothie till frukost. Jag tycker det är så gott och det bästa är att jag håller hungern borta hela dagen! När jag jobbar helg 7.15-22 så är smoothien min räddning! Så jag tänkte nu dela med mig utav min underbart lätta, enkla och goda smoothie!
 
Jag börjar med att ta i en hel banan.
 
Jag tar sedan ner ca 2 dl med frysta bär, Denna gång använder jag hallon, blåbär och jordgbbar. MUMS!
 
Sedan tar jag ner havregryn för att få ännu mer matkänsla och att man håller mättnadskänslan och enegrin ännu längre.
 
Jag tar sedan i vanilj yoghurt. Jag brukar variera märke men denna gång blev det skånemejeriets vanilj lätt yoghurt. Men man behöver inte ta vanilj yoghurt. Man kan ta den yoghurt man själv tycker om. Jag har bland annat prova en yoghurt jag tycker är god som är Valios banan och vanilj yoghurt tror jag en heter. Det kan lätt smaka ganska mycket banan då eftersom jag redan använder en hel banan i mitt recept. Men det är bara att prova sig fram.
 
Sedan är det bara mixa ihop det!
 
Sedan är det bara att hälla upp smoothien i ett glas och jag brukar dricka den med ett sugrör. 
 
Sedan är det bara dricka och njuta!
 
Sammanfattning utav receptet:
1 st Banan
2 dl Frysta bär
1 dl Havregryn
3 dl valfri yoghurt
 
Mixa, klart!
 

Vad brukar ni äta till frukost? 
 
Hoppas ni gillade ett sånt här inlägg även fast bilderna var kassa då jag inte kunde fota manuellt utan jag fick skynda mig ta bilderna med auto. Men man ser i ala falll vad det är. Haha.

» Tag- Get to know me better

Nu när jag gjort en Boyfriend-tag tänkte jag göra en tag om bara mig så att ni får lära känna mig bättre eftersom jag fått många nya läsare sen jag tog upp min blogg igen. Så vi sätter igång på en gång!

Vad heter du? Emma

Smeknamn? Teresia

Födelsedag? 24 November

Stjärntecken? Skytten

Yrke? Undersköterska på Attendo hemtänst

Längd? 165 cm

Hårfärg? Brun men funderar på att färga om det till en annan färg hos frissan.

Ögonfärg? Blågröna

Piercing? Har i öronen och så har jag haft i naveln.

Tatueringar? Nej men ska eventuelt bli.

Höger/Vänster hänt? Högerhänt

Bästavän? Jag har många bra vänner men dem jag känner att jag kan prata med om allt är Jonathan, Jenny, Sebastian och mamma.

Favoritfilm? Förr eller senare exploderar jag,

Favoritserie? Är inte riktigt någon serie-människa men kanske Gossip girl och Girlfriends guide to divorce.

Favoritlåt? Just nu är det nog Stefan Binisk- The read all about it footleg.

Favoritfärg? Vinröd, korall, blå och turkos.

Favoritresturang? Jensens böfhus tror jag ;)

Favoritaffär? Lager 157, H&M, Cubus med mera.

Favoritbok? Läser inte mycket bböcker längre men tror det r förr eller senare exploderar jag.

Favorittidning? - Veckorevyn

Favoritskor? Mina rosa/grå NIKE skor då dem är så sköna at ha på jobbet.

Favoritplats? Hemma och hos mamma.

Vart befinner du dig om 10 år? Förhoppningsvis i Härnösand eller i närheten.

Stationär eller bärbar? Alltså..För ca ett år sen köpte jag en bärbar för ca 10000 som mitt ex yggde ihop till mig. Men jag har inte använt den speciellt mycket bara för att jag tyker det är bekvämare att sitta med bärbara. Så säger bärbar.

Känsla just nu? Trött och längar tills i helgen då det är påsk.

Idol? Mamma helt klart!

Genre? När det gäller musik s yssnar jag på allt, gäller det film så är et komedi eller en romantsk komedi som gäller. Drama är också bra. Böcker så är det romantik eller spänning som gäller.

Vad tänker du på just nu? Att jag och Jonathan snart ska läga oss och kolla på någon film eller serie men försöker komma på vad vi ska se på.

Vad kollar du på? Det här inlägget jag skriver?

Vad har du på dig? En tshirt som det står "Whats happens in Napa stays in Napa", trosor och täcke.

Vad vill du jobba med när du blir stor? Ambulanssjuksköterska tror jag.

Hund eller katt? Hund helt klart!

Coca Cola eller Pepsi? Cola!

Vad köpte du senast? En skinnjacka från chinquelle.com tror jag det stavas.

Språk? Svenska, Engelska och Spanska.Sen kan man ju självklart meningar och ord på fler språk.

Smsa eller ringa? Ringa då jag är en pratkvarn och att jag är jättedålig på att förklara saker via sms.

 

 

 

Hoppas ni blev lite klokare och fick reda på lite mer saker som ni kanske inte visste om mig. Men nu ska jag kolal på film med Jonathan! Ha det bra!

Kram!


» Boyfriend/Girlfirend-Tag

Hej! Jag har idag ingen insperation på vad jag kan skriva på min blogg. Jag har liksom bara varit hemma och slappat hela dagen. Jag skulle handla och så men jag orkade inte. Men sen tänkte jag att jag kan ju hitta på någonting annat än vad jag brukar göra så jag tänkte prova med en TAG som det nu så vackert heter. Den jag tänkte göra idag heter "the  boyfriend/girlfriend tag" och det är alltså frågor som jag och min pojkvän ska fråga på. Jag kommer först svara på frågorna själv och sedan kommer jag fråga Jonathan samma frågor utan att han får se mina svar. Så får vi se om han kommer ihåg eller om jag kommer ihåg rätt. Haha.
 
Fråga 1: Vart träffades vi första gången?
Jag: Vi träffades förra året den 14 april på studentkryssningen för alla som tar studenten det året åker på. 
Jonathan: I hytten bredvid min hytt.
 
Fråga 2: Vart hade ni er första dejt?
Jag: Vi träffades utanför affären vid mig och gick sedan runt och pratade. Vi satt oss bland annat på en bänk vid en lekplats och prata och skojade med varandra.
Jonathan: Vi har inte ens haft någon dejt.
 
Fråga 3: Vart kysstes ni för första gången och hur var det?
Jag: Första gången jag och Jonathan träffades efter studentkryssningen så gav han mig en puss. Jag var absolut inte beredd på det och blev nästan i chock. Så det kanske inte blev den bästa pussen precis. 
Jonathan: Utanför coop på bilparkeringen. Emma blev förvånad.
 
Fråga 4: Din partner sitter framför TV:n, vad tittar oftast hon/han på?
Jag: Han tittar nästan aldrig på TV men han skulle kolla så är det nog någon serie.
Jonathan: Det okända, lyxfällan eller sex and the city.
 
Fråga 5: Nämn en maträtt din partner inte gillar.
Jag: Jonathan gillar inte potatis och purjolökssoppa, Han gillar inte heller någonting som har med broccoli och göra. 
Jonathan: Emma gillar inte blodpudding.
 
Fråga 6: Om vi ska gå ut och äta, vad beställer din partner för mat och dricka då?
Jag: Beror helt på vart vi går och äter. Men vi beställer många gånger samma mat och dricka. Om vi till exempel köper en pizza här där vi bor på Släggans pizzeria så beställer vi många gånger en husets och delar på och köper en cola till eller så tar han eller cola och jag en Fanta exotic. 
Jonathan: Friscoburgare med Fanta exotic.
 
Fråga 7: Vilken skostorlek har din partner?
Jag:  Jag har för mig att han har 42-43.
Jonathan: 38.
 
Fråga 8: Om din partner skulle samla på någonting, vad skulle det vara då?
Jag:
Samla på antal leenden han ger mig per dag eller antal gubbar på spelet han spelar som är i högst lvl.
Jonathan: Mjukgörandeprodukter.
 
Fråga 9: Vilken är din partners favoritmacka?
Jag:  Hans favoritmacka är nog toast med cheddarost och salt och peppar emellan.
Jonathan: En macka med kokt ägg och kaviar på.
 
Fråga 10: Vad skulle din partner äta varje dag om hon eller han kunde?
Jag: Jonathan skulle äta bacon varje dag!
Jonathan: Fiskbullar.
 
Fråga 11: Vad är din partners favoritmusik?
Jag: Musik från Ellie Goulding och Sam Smith.
Jonathan: Magnus Uggla- Kung i baren, Stefan Biniak- The read all about the bootleg och när jag sjunger ;).
 
Fråga 12: Vilket är din partners favoritlag?
Jag: Hv71/Brynäs och Finland.
Jonathan: Jag vet att du tyckte om Brynäs förut men nu bryr du dig inte om något lag. Men du hatar Leksand!

Fråga 13: Vilken ögonfärg har din partner?
Jag: Bruna!
Jonathan: Blågröna, beror på humöret och hur solen blänker.
 
Fråga 14: Vem är din partners bästa vän?
 
Jag: Jag är hans bästa vän!
Jonathan: Antingen jag eller Jenny.
 
Fråga 15: Säg någonting som din partner brukar göra men som du inte tycker om.
Jag: Han kan ibland dryga eller skoja med mig när jag inte är på humör.
Jonathan: Avbryta mig mitt i en mening.
 
Fråga 16: Vart kommer din partner ifrån?
Jag:  Han kommer ifrån Bäckby i Västerås.
Jonathan: Härnösand.
 
Fråga 17: Vilken kaka bakar du på din partners födelsedag?
Jag:  Jag vet att han skulle bli glad om jag bakade en mazarin som är lika stor som en tårta men jag har aldrig gjort det. Elak som jag är :P
Jonathan:  Jag bakar inte någon kaka, kanske en cheesecake.
 
Fråga 18: Tränade eller tränar din partner i någon sport? I såfall vilken?
Jag: Han spelade förut fotboll och gymmade. Men han ska börja gymma snart igen.
Jonathan: LathetsOS. Men du gick i simning och skytte förut.
 
Fråga 19: Vad kan din partner kunna göra i timtal?
Jag: Han skulle kunna spela WOW i timmar!
Jonathan: Du skulle kunna titta på youtube-klipp, blogga, kolla serier, vara med någon vän eller släkting i timmar. Du skullle kunna prata i telefon i timmar. 
 
Fråga 20: Har din partner någon unik talang?
Jag: Han lyckas alltid trösta och få mig på bra humör oavsett vad. Han är en riktig clown så mina småsyskon tycker nästan han är knäpp och creepy. Han kan också få mig som lyckligast för bara någon liten grej. Han är även riktigt smart. Han lyckades ju få stupendium ;).
Jonathan: Jävla bra på att sminka mig. Bra på att ta hand om barn. Bra på att få någon att öppna upp sig. Du kan få mig att skratta. Jag kan lossas vara intresserad fast jag egentligen inte är det. 
 
Nu till hur många rätt jag fick! Jag fick 17/20 rätt!
Jonathan fick 17/20! 
Lika mycket !:)
 
 
Hoppas ni gillade TAGen, vill ni ha några fler såna här?