» Myggj*vlar!

Jag har fått myggbett! Jag hatar att jag fått myggbett! Det kliar och jag avlider snart! Jag brukar nästan aldrig få myggbett men denna gång har jag lyckats! Varför ska myggor och knott finnas?
 
Är ni såna som också hatar myggor? Lyckas ni få många myggbett? Lyckas ni också få myggbett på dem mest konstiga ställerna så man inte kommer åt?
 
Skönt att riksdagen har kommit fram till att dem ska myggbekämpa lite myggor. För i vissa ställen i Sverige är det hemskt! Som tur är det inte just här där jag bor men det ska tydligen vara mycket i värmland och längst dalälven. Så jag lider med er där borta där det är mycket mygg! 
 
Här är en artikel om myggbekämpningen.
 
 
 
Men visst älskar vi somamren även fast det finns mygg?
 

» The Swedish summer-tag

Hej! Nu när jag tycker sommaren äntligen kommit så tycker jag det var ett bra tillfälle att göra en ny tag som heter ”the swedish summer tag”. Vi börjar direkt med första frågan.

 

Vad är det bästa du vet med svensk sommar?

Jag tycker det bästa är naturen på sommaren när det är fint väder. Min familj har som sagt varit mycket ute på campingar och när jag var jätte liten så var jag mycket uppe i sommarstugan. Det är så underbart och fridfullt. Där kan man verkligen koppla av och helt enkelt ha semester.

Vad är dina planer för sommaren?

Jag har just nu inte så många planer mer än att jobba. Jag har ju semester i en och en halv vecka och då ska jag på en överraskning jag just nu inte vet vad det är. Jagska också försöka åka iväg och hyra en stuga  eller någonting med några kompisar men det får vi se vad som händer. Har lite saker att göra nu med den där hemlisen jag pratade om igår så har inte planerat mitt liv just nu. Men jag ska i alla falll göra någonting i somamr men det kommer bli någonting spontant. Sen ska jag ju på lite smågrejer i sommar som jag alltid påker på varje sommar. Tex power meet som är i helgen.

Vad är ditt bästa sommarminne?

Mitt bästa sommarminne är nog i sommarstugan när jag fiskat, gått fina promenader med grannen där och hennes hundar, solat och haft det skönt. Det är också den tiden vi var i Norberg eller på andra campingar och hade det mysigt och bara tagit det lungt. Kankse åkte kanot eller någonting annat. Men sen är det ju förståss utomlandsresorna. En utav dem bästa resorna var när jag åkte till Turkiet via ”min stora dag” och fick simma med delfiner. Det var en helt sjuk upplevelse jag aldrig kommer glömma.

Hur firar du midsommar?

Varje år åker vi till Norberg och firar midsommar. Det har varit som ett måste för det är verkligen helt underbart. Men många år har jag tyvärr jobbar under midsommar så då har jag bara vart hemma och inte riktigt firat midsommar.

Favoritglass?

Min favoritglass på somamren är nog mjukglass. Det är så gott! Annars tycker jag om kulglass då man får välja olika smaker själv eller Magnum Rasberry pink tror jag den heter. Det är i alla fall en ny glass nu i sommar.

 

Favoritdryck?

Jag har blivit helt frälst i iste. Det är så gott, törstsläckande och fräscht nu till sommaren!

 

Favoritplagg?

Jag har inget speciellt plagg jag tycker om men jag gillar verkligen att springa runt i klänningar på sommaren.

Sminkfavorit?

På sommaren gillar jag inte riktigt att ha smink på mig men bronzer/solpuder gillar jag för att få fin färg på ansiktet. Jag gillar även highlighter. När man har det så ser man verklgien sommar fräsch ut!

Sola eller bada?

Jag är en person som itne riktigt har lugnet att ligga och gassa i solen. Men ajg älskar kombon att ligga och flyta på någon luftmadrass eller vad det nu heter s¨å att man kan sola och kasta på sig lite vatten om det blir för varmt.

Semestra i Sverige eller utomlands?

Jag skulle nog välja Svergie. Alltså jag tycker verkligen att vi ska vara glada för vår sommar ändå även fast det kan vara mycket regn ibland. Men det är helt amazing när det är fint väder. Och som jag skrev tidigare NATUREN! Men sen är jag en sån person som verkligen vill åka ut och upptäcka andra fina platser. Så en kombo skulle vara helt perfekt. Utomlandsresa en vecka och sedan resten i Sverige. Men om jag verkligen abra får välja ett utav alternativen så skulle det helt klart bli Sverige.

Bästa sommarlåten?

Jag har ingen riktig favoritlåt men jag älskar låtar som gör en glada och som man kan dansa till haha. Lite partylåtar.

Men det här var en tag. Hoppas ni gillar den! Vad tycker ni som svensksommar?Ni får gärna göra den här tagen själv och kommentera svaren. Jag tycker det är roligt att läsa vad just ni tycker. Men nu ska jag gå och köpa frimärken och sedan sätta mig på bussen och åka iväg till jobbet.

Ni får ha det så bra så hörs vi! Kram!


» Min helg vecka 26

Hej allesammans! Jag har nu inte bloggat på hela helgen för jag har haft fullt upp i helgen med roligheter så har helt enkelt inte haft tid. Men jag tänkte nu berätta allt som jag hittat på.

Men först måste jag bara säga att jag är galet glad! Jag vill bara ställa mig upp och hoppa och skrika av lycka. Men det kan jag inte göra än. För den här hemligheten är inte riktigt klar än så jag vill inte säga för mycket än. Men allt blir nog klart i veckan så då lovar jag att berätta!

Lördag:

Men tillbaka till vad jag hittade på i helgen. I lördags vaknade jag och gjorde mig iordning och sedan kom min familj och hämtade mig och vi åkte till Söderbärke och hälsade på min lillasyster Linn som är på kollo där i tre veckor och kommer hem på fredag. Vi fikade, pratade och hade trevligt där. Hon visade också dem fina grisarna som var där. Jag kommer inte ihåg vad dem hette men jag kommer ialla fall ihåg att den ena hette Ulla.  Så jag fotade lite på grisarna så här kommer dem.

 
Den här grisen heter Ulla
 
 
Sedan när vi träffat henne en stund så åkte vi vidare till Norberg och träffade gamla 300-gatan. För er som inte följt mig så länge så hade min familj förut sin husvagn i Norberg varje sommar. Alla säsongare bor på samma ”gata” på den campingen och tillslut lär man känna alla efter så många år att det blir som en liten familj. Så vi var där och hälsade på och käkade där. Vissa badade eftersom det var så varmt och vackert väder. Jag tog inte så många bilder därifrån men jag tog på solnedgången men det blev inte så bra då det var folk på bryggan. 
 

En annan sak jag roade min lillebror med var att prova min kamera med stativet på. Han tyckte det var jätteroligt att trycka på knappen och ta kort på folk. Min låtsaspappa tog kort på oss medans vi höll på sådär så här får ni en bild på hur det såg ut.  

 

Efter att vi hade käkat och så kom det så mycket mygg och knott att vi åkte hem haha. Vi verkar vara riktiga campare som inte ens klarar av mygg. 

Söndag:

På söndagen så åkte vi till min familj och firade min lillasyster som fyllde 5år. Hon vart superglad för alla presenter och all uppvaktning! Sedan åkte vi hem en liten kort stund innan jag åkte till Enköping och träffade min kompis Björn. Jag kom dit ganska sent men det var roligt att träffa han igen. Var länge sen jag träffade han. Vi pratade mest och skoja men sen gick vi en lång skön promenad mitt i natten. Det var underbart skönt! Jag önskar att jag kunde göra gå ut och gå så varje natt men blir nog inte så bra dyngsrytm. Sen är det såklart roligast med sällskap när man är ute och går.  Men men, jag åkte sedan hem sent på natten. Så det blev att jag sov lite länge idag och var ganska seg. Men så får det vara ibland. 

Måndag:

Sedan idag så har jag varit hemma och tagit det lungt. Eftersom det blev sent igår så var jag ganska seg idag. Men sedan ringde min mamma med ett roligt besked så vi åkte in till stan för hemlisen som jag berättade om i början utav inlägget. Hoppas verkligen det här blir bra nu!

Men nu har det här inlägget blivit långt så kanske dags att sluta? Jag ska i alla fall gå och lägga mig snart för  imorgon har jag massor att göra!

Hoppas ni haft en underbar helg så hörs vi! Kram!

 


» The Future Tag

Hej! Jag tänkte nu göra en ny tag då jag tyckte det var så länge sen! Denna gång blir det en tag som heter "The Future tag" eller någonting sånt. Jag vet inte riktigt hur dem här svaren kommer bli. Om dem kommer låta deppiga men det menar jag verkligen inte. Vi får se hur jag svarar. Men nu sätter vi igång!
 
Den första frågan:
Var ser du dig själv om 10 år ?
Om tio år är jag 29, med andra ord tycker jag att jag kommit så pass långt i livet att jag bor i en bostadsrätt/hus som jag verkligen vill bo i. Ha ett fast arbete som jag trivs med. Ha ett bra förhållande med min partner och kanske någon hund eller så. Sen om man ska drömma så pass långt som inte ens är rimligt så hade gärna min hund som jag har nu kunnat leva och leva ett lyckligt och bra liv med oss. Men tyvärr tror jag inte hon blir 16år men vem vet. 
 
Vill du gifta dig?
I framtiden vill jag det. Men jag vill verkligen vara säker. För jag har haft den här lilla regeln i väldigt många år och det är att jag bara ska vara gift en gång och bara vara förlovad en gång. Det kanske låter ganska självklart att den personen man gifter sig med ska man leva med i resten utav sitt liv. Men så tycker inte jag att samhället är längre. Ibland känns det som att folk inte ens försöker, att folk börjar bråka lite och då skiljer dem sig. Förr var det ingen som skilde sig. Varför är det så vanligt att man skiljer sig nu?
 
Vill du ha barn? 
Helt ärligt så vet jag inte. Både jag och nej. Troligen vill jag det men jag tycker att det här är så känslig fråga då jag inte ens vet om jag kan få barn på grund utav min sjukdom. Så jag försöker inte måla upp en bild att jag ska ha 2 eller fyra barn och så som många andra gör. För om den dagen kommer då jag verkligen vill ha barn och att jag inte kan så kommer jag troloigen bli helt förkrossad. Därför vet jag inte om jag vill ha barn eller ej då jag försöker att inte tänka på det. Men troligen vill jag ha barn när jag är redo och mogen.
 
Vill du flytta?Om svaret är ja, var?
Ja,jag vill flytta till ett drömhus närmare stan. Jag trodde det skulle vara jätteskönt att flytta till en bit utanför storstan men så är inte läget. Jag vill bo i en liten byhåla som är nära till stan då bussarna går ofta och vara ett fint bostadsområde. För folk som bor i Västerås så kanske ni förstår vad jag menar om jag säger Irsta. Typ som det stället men det behöver absolut inte vara Irsta. Finns många andra finare och bättre områden längst Västerås. Helt ärligt så vet jag inte ens om jag vill bo i Västerås. Jag är många gånger inne på om jag ska flytta upp till norrland igen. Vi får se vad som händer och sker. 
 
 
Hur ser ditt drömhus ut? 
Mitt drömhus har alltid varit ett blått hus med endast en våning. Men nu skulle jag gärna vilja ha två våningar eller så. Men jag vill ha det stort och öppet med mycket ljus och stora fönster. Köket ska bland annat ha en köksö eller vad det heter med spisen på köksön. Köket är en utav dem viktigaste rummen för mig. Jag vill även att det ska vara en fin uteplats. Kanske både en del med inglasad altan och en del utan. Fin utsikt. Ja ett sånt fins hus som bara finns på film så det är väl därför det heter DRÖMhus. 
 
Vad är mitt drömjobb?
Mitt drömjobb har länge varit ambulanssjuksköterska. Men det är lång väg dit. Först lång utbildning och sen vet jag inte om min fysik klarar det. Nog för att jag itne är värsta träningsnarkomanen men jag har också den sjukdom jag har så vi får väl se. 
 
Vad är fem saker du vill göra när du dör?
Jag tänker inte riktigt såhär men det är väl att göra mina två drömresor som är att åka till Australien och att göra en jorden runt resa. Sen vill jag nog inte göra så mycket mer. Jag har gjort mycket redan och har inte så mycket sånna drömmar. Jag fick ju via "Min stora Dag" åka till Turkiet och simma med delfiner så min högsta dröm jag hade då är redan uppfylld. Det är väl lite saker som vi var inne på förut. Drömhus med mera men något specifikt vet jag inte riktigt.
 
Är du rädd för framtiden? 
Jag tänker som sagt inte så ofta på framtiden utan att jag tar dagen somd en kommer och lever min dag som om det vore min sista men om jag ska vara helt ärlig så ja lite kanske. Till exempel det med om jag vill ha barn eller inte. Jag är lite rädd att den dagen kommer då jag vill ha barn och när jag får reda på ifall jag kan få barn eller inte är en dag som jag inte riktigt vill tänka på. Men det är ju inte så att jag ligger sömnlös om nätterna och tänker på framtiden och blir jätte rädd. Jag tänker bara inte på den. 
 
Vad är din största dröm som du vill uppnå här i livet?'
Ska man vara orealisktisk så är det väl att alla ska vara friska, att det inte finns sjukdomar. Men om jag ska vara mer realistisk så har jag egentligen ingen aning. Att min familj mår bra, har ett bra liv och att man är så familjekär som jag tyckker man ska vara. Då har jag lyckats.
 
Vad skulle din idealiska ålder vara för att dö?
Först och främst så vad är det här för fråga? Men om jag måste fråga så vet jag inte. Om jag är frisk och kry så skulle jag kunna leva hur länge som helst men om jag inte är det så vill jag inte lida egenom alltihopa utan då vill jag väl dö. Genomsnittsåldern för en med min sjukdom är ca 45 eller någonting på 40 så vill väl leva längre än så. Och peppar peppar ta i trät så är jag väldigt säker på att jag kommer leva lika normalt som alla andra som är "friska".
 
Men det här var "The Future Tag". Och jag måste säga att jag inte riktigt tyckte jag var duktig på att svara på frågorna. Svaren blev väldigt långdragna och drog ifrån ämnet. Sen tyckte jag själv att jag inte lät så munter när jag svarade på frågorna. Men jag måste ju vara ärlig tyvärr. 
 
För skoj skull lägger jag upp en bild på mig för ca 10 år sen. Om inte närmare 11-12år sen. Enjoy!
 
 
Jag lovar att nästa Tag blir mycket mer munter. Ni får gärna ge mig förslag på vilken jag kan göra. Men ni får ha det så bra så hörs vi! Kram!
 

» Mitt nya stativ

Hej! Nu är jag äntligen hemma efter ännu en arbetsdag. Det är ganska skönt att det vara ledig i helgen. Jag är då ledig i tre dagar i steck! Idag innan jobbet drog jag till Netonnet och köpte en sak till min älskade kamera. Det blev ett stativ! Jag har faktiskt aldrig ägt ett stativ men jag har velat ha ett väldigt länge. Och nu har jag äntligen ett! Så nu när jag kom hem från jobbet har jag suttit en bra stund och provat olika lägen oich inställningar. Den är helt perfekt för mig! Lätt att lära sig alla funktioner och lagom hög/låg. Man fick dessutom med en smidig väska så att man kan ta med stativet lite överrallt. Så nu har jag allt för perfekta foton, stativ, kamera och självutlösare. Det enda som saknas är någonting att at kort på. Får nog experimentera med min familj i helgen.
 
Juste, jag har nog itne sagt det. På lördag ska min familj hämta upp mig så ska vi åka till söderbärke där min lillasyster Linn är på kollo i tre veckor och kommer hem nästa söndag. Vi ska sedan till Norberg och hälsa på lite vänner. Ska bli roligt att åka iväg! 
 
Ska bli roligt attt ta kort på allt! Min familj kommer vara så trötta på mig att det inte finns! Men jag tar en bild från google så får ni se hur mitt stativ ser ut :)
 
Inte så superbra bild men den ser ut som ett vanligt stativ bara. Den heter Andersson Cat 1.2 och såhär står det lite om den på netonnets hemsida: 
  • Anpassningsbar höjd från 58,5-151 cm
  • Längd som nedmonterad: 61 cm
  • Praktisk väska medföljer
  • Trevägs-huvud
  • 360° rörelse
  • Ben i metall
  • Två vattenpass
  • Hiss
  • 90° vertikal plattform
  • Platta med snabbfrigivning
Lagom bra början för en nybörjare och den var inte allt för dyr heller. Tänkte inte köpa mig en "värsting värsting" för flera tusen om jag inser att jag inte kommer använda det. För jag vet ju att det blir klumpigare med ett stativ så man springer ju inte runt med ett sånt hela tiden. Men jag springer inte ens runt med min systemkamera heller då jag tycker att den blir för klumpig. Men kanske blir roligare att fota nu när jag kan få lite mer kvalitet på bilderna. 
 
Men nu ska jag lägga mig och sova. Hoppas ni sover gott inatt och att ni har en trevlig helg så hörs vi! Kram!
 

» Onsdagen den 24 juni

Hej nu har jag träffat Viktor. Vi snackar så mycket så tiden går så fort. Och egentligen pratar vi inte om någonting speciellt. Men vi drog och käka då han var hungrig efter jobbet. Sen var vi mest hemma hos mig och snacka. Jonathan kom lite senare och hade köpt med lite mat och dessutom varit på bolaget. 
 
I helgen ska vi nog gå ner och se på cityfestivalen om det inte är allt för dåligt väder. Det är inte superbra artister men roligt att åka ner ändå och lyssna och träffa kompisar. Synd att jag jobbar så jag missar artisterna som spelar på torsdag och fredag. Då skulle bland annat Magnus uggla och Måns Zelmerlöw spela.
 
Jaja, tänkte lägga upp en fin bild jag tog med telefon ikväll när jag skulle följa med och säga hejdå till Viktor när han åkte. Det är för övrigt hans bil på bilden. Ska förresten eventuellt åka med han under power meet. Vi får väl se vad som händer och sker.
 
När Viktor hade åkt hem så kollade jag och Jonathan på The ugly truth som jag tyckte var en ganska rolig film. Den hade sina stunder ibland. Men nu är klockan mycket och ska iväg till jobbet imorgon så dags att sova.
 
Hoppas ni haft en bra dag så hörs vi kram!

» Skitsommar?

Hej! Nu är jag äntligen ledig i en dag! Har jobbat hela helgen och ända fram till nu så ska bli så skönt att vara ledig nu i en dag. Så då blir det att slappa och ta det lungt tills min kompis Viktor kommer över. Ska bli roligt att få träffa han igen. Det var så länge sen och vi har en hel del att prata om. 
 
Jag hörde idag på jobbet att det ska fortsätta regna och vara dåligt väder hela somamren. Vad tycker ni om det? Jag tycker det låter hemskt! Och jag som vill ha sol! Så nu kommer väl alla åka utomlands! Synd att Jonathan jobbar då när jag har semester annars hade vi nog tagit första bästa flyg härifrån! Och mina kompisar jobbar hela sommaren så får i såfall åka själv och det vill jag inte. Men man kanske kan åka någonstans under någon helg här i Sverige? Är det någon som har något förslag? Eller någon liten weekend någon annanstans? Bättre än ingenting alls eller hur? Kom gärna med förslag! För sånt här väder vill jag absolut inte ha!
 
 

» Nillas nya sovplats

Hej! Idag kom min hund Nillas bädd hem! Hon verkligen älskar den och hoppa upp på den på en gång! Det var inget litet paket vi fick hem på posten!
 
 
 
 
Nu är bädden äntligen på sin plats! 
 
 
 
 
 
Har man en nöjd hund så är man en nöjd människa! Hon kommer nog bo i den där. Den är bra sen när hon blir lite äldre också och kanske får problem emd lederna. Den är anpassad för det och ger en mjuk ergonomisk liggplats. Lite som människors tempusmadrasser och kuddar och allt vad vi nu har. 
 
Älskar verkligen min bebis! Hon förtjänar det bästa!

» Hur mitt liv är just nu del 2

Hej jag tänkte nu prova lägga upp den andra delen utav mitt liv. För att man ska förstå hela bilden i det jag skriver så behöver man nog läsa första delen. Så om ni inte gjort det får ni gärna börja med den.  Jag länkar den första delen här: DEL 1

Iallafall. När Jonathan hade börjat må lite bättre, han gick till läkare med jämna mellanrum och började få ett normalt liv igen. Det var då jag inte orkade mer. Mitt psykiska mående sa ifrån och jag orkade bara jobba. Resten utav tiden låg jag i sängen och sov av ren utmattning eller bara grät. Jag kunde börja gråta för ingenting. Att det var slut på mjölk i kylskåpet eller att jag tappade osthyveln på golvet. Det var ett bevis för att min kropp ville säga att det var sista droppen, sen vällde allting över.

Men nu tänkte jag berätta varför jag mådde som jag mådde. Det var inte bara det med jonathan och göra. Utav det började många år innan jag ens träffade han.

Jag tänker inte berätta i minsta detalj vad som hände men när jag var liten så hade jag en tuff uppväxt. Min biologiska pappa var alkoholist. Min vardag var att varje natt vakna utav att se min mamma och min biologiska pappa slåss. När min biologiska pappa drack så blev han alltid aggresiv och det gick ut på mamma. Så mamma försvarade sig ju bara. Jag och min lillasyster gick alltid upp då och skrek på han att sluta. Min lillasyster gick till och med emellan ibland för att han skulle sluta. Han brukade oftast sluta då. Sedan gick vi bara och la oss igen och dagen efter var det som om ingenting hade hänt utan vi var som vilken ”svensson-familj” som helst och åt frukost tillsammans och alla åkte till skolan eller jobbet. Eftersom det blev min vardag så trodde jag nästan ett tag att livet skulle vara så, att alla hade det så. Jag vet också att jag förträngde många utav dem händelsena bara för att jag inte tog det som en stor sak att se sin biologiska pappa slå sin mamma. För vissa kanske det här låter jätte konstigt men kroppen försvarar sig så och eftersom jag levt med att ha det så i hela mitt liv så visste jag ju inte riktigt hur ett ”normalt” liv skulle vara.

Men i vilket fall. Mina föräldrar skilde sig tillslut. Jag var förliten då för att förstå om jag skulle vara glad eller ledsen över det. Jag var bara ledsen för att vi inte kunde behålla min häst vi hade då. Jag var ca 10år när den här händlesen infträffade.

I vilket fall som helst blev jag som många andra barn som har skilda föräldrar bo hos dem varannan vecka. Det fungerade bra. Jag kommer inte ihåg så mycket av det. Min biologiska pappa hade hittat en ny och jag hörde inte några skrik på nätterna. Men natt väcker min mamma mig när jag är hos min biologiska pappa. Jag vart såklart väldigt fundersam och undrade var hon gjorde där. Sen såg jag polisen. Innan jag fortsätter berättelsen vill jag berätta att jag blivit väckt många gånger utav mamma då polisen varit där så blev inte riktigt förvånad att polisen var där denna gång heller. Jag var för liten för att få reda på vad som hänt utan jag fick bara reda på att vi skulle sova hos mamma den natten. Flera år senare fick jag reda på att min biologiska pappa försökt tagit livet av sig. Ännu en gång så har det hänt många gånger både innan och efter just den här händelsen att han försökt tagit livet av sig. Jag har dessutom hittat honom själv. Jag tänker inte gå in på den historien också men då var jag äldre och hittade honom i hallen då han tagit många sömntabletter blandat med alkohol. Han låg sedan inne för blodförgiftnuing eller var det nu var och ambulansmännen som hämtade upp honom var dessutom förvånade att han ens levde på grund av så pass mycket promille han hade i kroppen.

Nu undrar ni säkert vad mitt måeende i våras har med min uppväxt har att göra. Det får ni veta i en annan del för annars blir det här för långt.

Eftersom jag skrev om när jag var liten kan jag bjuda på en bild när jag är 8år och är i frankrike.

 

Hoppas ni gillar det här inlägget. Jag gillar att skriva om det. Och jag vill bara berätta att jag inte skriver det här för att ni ska tycka synd om mig. Jag har bearbetat det så bra att jag inte tycker att det är jobbigt längre att prata om utan jag tycker nästan att det är skönt att prata om det. Varje gång jag pratar om det blir jag ett steg lättare. Det är därför jag tycker det är så viktigt att prata om saker man tycker är jobbigt. Tillslut tycker man det är skönt och tar det inte lika hårt varje gång ämnet kommer upp. Det tar dock tid innan man kan prata om det så pass öppet som jag kan. Men man kommer dit till slut. Jag vill också skriva ut det här för att jag vet att det är många barn som har våld i sitt hem då någon far illa. Jag vill då förklara att man inte är ensam utan tyvärr finns det väldigt många som får vara med om någonting sådant otäckt.

Nej nu har jag skrivit för långt. Hoppas ni fortsätter följa mig och läsa min tredje del som kommer inom kort. 

 


» Liljor - bildbomb

Hej! Idag har jag verit extremt trött efter att ha jobbat i helgen. Jag har legat i sängen nästan hela dagen och har precis duschat och ska nu börja laga mat. Det blir kycklingsallad idag. Fräsch och sommrig mat som är lätt att glöra. Jag ska även innan jobbet hjälpa Jonathan sätta upp nya hål för hatthyllan som vi ska sätta upp igen. Men det var inte det här jag ska skriva om. Jag bara måste visa hur fina liljorna blivit nu när dem slått ut. Dem är superfina och doftar jättegott! Så här kommer en liten bildbomb!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Jag ställde blommorna där medans jag fotade. Dem står annars kvar på min sminkhurts och ger den lite liv och färg.
 
Nej nu ska jag börja med maten så attt den hinner bli klar innan jag ska åka. Vi hörs ikväll när jag slutat! 
 
Kram!
 

» Inte anträffbar

Hej. Jag tänkte bara säga att jag idag har firat midsommar och i helgen så jobbar jag 7-22 både lördag och söndag så ni kommer få ledigt ifrån min blogg nu i helgen. Vet inte om jag hinner med att skriva något inlägg då jag måste sova direkt för att orka med dagen efter. Men lovar att uppdatera bloggen nästa vecka. Då kommer även andra delen utav hur mitt liv är. 

Nu ska jag krypa ner i sängen och försöka sova. Hoppas det inte kommer regna allt för mycket. Och hoppas även att ni andra haft en trevlig midsommar!
Kram!

» Snygging

Hej! Idag har jag provat alla kläder jag fått ifrån dresslink.com. Vissa var jättefina och satt bra medans vissa inte alls var snygga och såg inte alls ut som på bilderna. Men jag är ändå ganska nöjd över beställningen. Men vissa plagg som jag skrattade åt när jag fick var ett linne och ett par shorts. Dem var absolut inte lika som på bilden. Vet inte ens om jag beställde någonting sånt där. Så då tog min lillebror och Jonathan tillfället i akt och provade dem plaggen. Jag fick inte lägga upp bilderna på min lillebror men här kommer en snygg bild på Jonathan och hur han såg ut. Jag skrattade så jag grät. 

Det är roligt att man kan bjuda på sig själv och skämma ut sig lite. Man ska inte bry sig om vad andra tycker. Man ska vara sig själv bara man har kul. Eller vad tycker ni?

Jag såg ett videoklipp på facebook hur en kvinna först hade levt ett jobbigt liv då hon inte vågade visa sin kropp för att idealen säger att man ska vara smal. Hon gick runt i heltäckande kläder på sommaren när det var jättevarmt bara för att folk inte skulle se hennes kropp. Hon kallade det misshandel och det håller jag med om. Jag tror att många människor gör så, lever så för att dem inte vågar visa sig. Hon avslutade videon genom att visa sin kropp, i trosor och bh, för att få stopp på sånt här. För att visa att hon är en bra förebild för sina barn. Vilket jag tycker att hon verkligen är. Man ska få se ut hur man vill utan att någon dömmer än. Och helt ärligt, jag tror att den som dömmer än mest är en själv. Eller vad tror/tycker ni?

Nej nu ska jag sova om jag ska orka med midsommar imorgon och sedan jobba delad tur hela helgen. 

Hoppas ni får en trevlig midsommar! Det är ni värda!

» Dags att dejta kudden

Hej allesamamns! Jag har nu kommit ifrån jobbet och det var en riktigt seg dag. Det var för lungt. Det känns som jag klagar mycket på mitt jobb. Först så var det jättestressigt och sedan jättelungt. Men Jag gillar ändå att det är så. Att det inte är alltid stressiga dagar eller alltid långsamma dagar. Roligare med lite variation och att man inte vet hur dagen ser ut. Nu har jag i alla fall suttit ett bra tag och skrivit min andra del på hur mitt liv är. Men jag kommer nog inte lägga upp den idag. Vi får se när jag lägger upp den för jag sitter och funderar om det är smart utav mig att berätta. Jag vill inte att folk ska tycka synd om mig. Jag vill inte att folk ska tro att jag söker uppmärksamhet. Jag skriver det för att jag tycker det är skönt att skriva om det och att jag vill komma ut med mitt budskap som jag skriver om i inlägget. Vi får se om jag lägger ut det eller ej.

Men idag innan jobbet så fick jag hem mitt paket ifrån dresslink.com och jag är riktigt förvånad över hur fort det gick. Jag trodde det skulle ta närmare en månad men det tog ca en vecka bara. Jag har bara öppnat paketet och sett kläderna lite snabbt. Jag har inte provat dem än. Men jag såg redan nu att vissa kläder skulle passa min pinnsmala 10åriga lillasyster. Det är svårt med storlekar där. Jag tog 2 storlekar större än min egen men ändå så skulle vissa klädersplagg passa henne medans vissa klädersplagg kommer vara alldeles för stora för mig. Men men, jag har aldrig köpt någonting ifrån kina förut och jag visste att storlekarna är konstiga och mycket små av sig och jag vet att kvaliten inte alls är så jättebra på vissa kläder. Men det var roligt att testa. Jag ska prova om jag kan ha någonting utav kläderna sen men det gör jag nog imorgon.

Nu ska jag nog lägga mig och sova. Ny dag imorgon. Jonathan och min lillebror som är här har precis slutat spela och ska också gå och lägga sig nu.

Men vi hörs imorgon! Kram på er!

 
 

» Hur mitt liv är just nu del 1

Hej! Jag tänkte nu förklara lite saker som hänt dem senaste månaderna i mitt liv. Som ni kanske har sett så hade jag uppehåll på min blogg i ca en månad för jag hade ingen ork längre. Jag tänkte nu förklara lite varför. Jag kommer inte kunna förklara allt då vissa som det handlar om inte vill att jag tar upp det på bloggen vilket jag förstår.

Jag har skrivit lite förut att Jonathan har varit sjukskriven. Jag skrev förut inte varför men jag har frågat han nu och jag har fått tillåtelse att få berätta varför. Jag tänker inte säga så detaljerat för det skulle ta en oändlighet att skriva allt sammans. Men i det stora hela så har han haft en jobbig uppväxt både i skolan och i hemmet. Han har alltid låtsas varit glad och tillslut inte ens förstått själv att han mått så dåligt som han egentligen gjorde. När Jonathan väl fick flytta hemifrån med mig så släppte allting. Svårt att förklara men när man bär på massa jobbiga saker så kan det sen släppa alltihopa när man börjar må lite bättre och ser att livet börjar vända. Det gjorde att Jonathans psykiska mående inte klarade av alla känslor som kom ur honom och att kroppen började slappna av. Det gjorde att hans fysiska kropp började säga ifrån och började krampa, typ epeleptiska kramper. Han ringde läkare med mera men fick ingen riktigt hjälp. Innan jag fortsätter berättelsen måste jag säga att jag inte kommer ihåg allt längre då jag tyckte det var jobbigt att se han sådär sjuk att jag förträngt många delar utav det här. Men i alla fall en gång så började Jonathan krampa ordentligt så pass mycket att jag blev riktigt riktigt rädd. Jag ringde både 1177 och 112 men dem ville inte skicka hit någon och hjälpa mig utan dem tyckte jag kunde ta honom till akuten själv isåfall. Tillslut när jag hade fått tag på min mamma och hennes kompis som är vakt kom till mig och hjälpte mig och såg hur medvetslös han var så lyckades vi tillslut få tag på en ambulans och vi åkte in till sjukhuset i Västerås. Då hade han krampat konstant i ca 9 timmar. På sjukhuset blev han inlagd och fick ta en massa prover och sedan börja med antidepresiva. För er som känner någon eller som själv har tagit sånna tabletter kanske ni vet att det tar ca en månad innan dem hjälper. Den månaden var hemsk. Han hade humörsvängningar och var riktigt arg på mig emellanåt. Han hade dessutom krampanfall fortfarande och även fast jag visste att det hade med hans måeende att göra så var det jobbigt att se på. Man känner sig så maktlös att man itne kan göra någonting för att han ska sluta krampa. Det var också jobbigt att inte kunna prata med honom ordentligt då han blev så arg. Det slutade med att jag stängde in mig i mig själv i en månads tid och mådde riktigt dåligt. Jag visade mig alltid stark för honom men innerst inne mådde jag dåligt men jag kunde inte visa det då.

Jag och Jonathan har pratat om det här senare nu när han mår bättre och han säger att jag självklart hade fått må dåligt om jag kände att jag behövde, att jag inte alltid hade behövt visa mig stark. Men jag tror inte han vet riktigt om hur han var emot mig då. För jag kunde verkligen inte tänka på mig själv i den situationen utav många orsaker. Nu är jag glad att han mår bättre och han fått hjälp. Jag är också glad att jag själv mår mycket bättre.

Jag kände nu att det blev mycket längre inlägg än vad någon orkar läsa så jag får dela upp det här. Så det här blir väl min första del i hur mitt liv är just nu. Gillar ni det här inlägget så får ni gärna kommentera så att jag vet om jag ska fortsätta berätta eller ej.

 

Nu ska jag åka till jobbet så hörs vi!

Kram!

 

» Liljor

Hej allesammans! Idag skriver jag ett inlägg ifrån telefonen då jag inte orkar ta upp datorn för att skriva ett inlägg nu innan jag går och lägger mig. Jag tänkte bara visa vilka fina lijor jag fick ifrån Jonathan idag nu efter jobbet. Dem är jättefina och lite annorlunda och roligt med liljor istället för rosor. Jag vet jag inte riktigt vart jag ska ställa dem men just nu får de stå på min smink hurts. Det är så roligt att få en uppvaktning helt random och jag kände att jag behövde de då jag känner mig krasslig igen. Förkylningen släpper inte. Dock har jag ju inte feber så jag kan ju jobba som tur är men hade varit skönt att kunna andas normalt haha. Så nu ska jag lägga mig ner och sova och ringa lite samtal på morgonen. Sov så gott så hörs vi imorgon!

 Vilken är eran favoritblomma?

» Snabbinlägg innan jobb

Hej! Nu har jag precis skrivit klart ett inlägg om saker som hänt i mitt liv den senaste tiden. Det blev ett långt inlägg så jag fick dela upp det. Så hoppas ni går in och kikar på det imorgon. Nu ska jag äta lite mat, det blir chili con carne som jonathan gjorde igår. Sedan ska Jonathan skjutsa mig till jobbet och eventuellt hämta min lillebror som ska sova över här. Jonathan ville det i alla fall. Det är ganska roligt när en utav mina småsyskon kommer. En ensamtid med dem och dem beter sig helt annorlunda då och är hur goa och mysiga som helst!
 
Så jag ska nu lägga ner skype så att jag hinner till jobbet i tid. Hoppas ni har en trevlig tisdag så hörs vi!
 

» Ännu en haul

Hej allesammans! Nu kommer ännu ett inlägg på saker jag köpt. Jag tänkte först visa lite inredningssaker jag köpt på Ikea, Jysk med mera men de kanske folk tycker är tråkiga eller vad säger ni? Här kommer i alla fall lite bilder på de jag köpt ifrån Cocopanda.se och Brallis.se. Jag kommer tyvärr inte ihåg vad som kom från vilken hemsida men jag vet att det mesta kommer från Cocopanda.se eftersom dem hela tiden har rabatt och bra priser. Men jag tycker vi sätter igång så att det inte blir allt för långt inlägg!

 
Här såg paketen ut när jag fick hem dem. Jag har dock lagt ner allt jag köpte i min nya smink hurts nu när jag monterat ihop den. Så här ser min sminkförvarings hurts ut nu.
 
 

Det är massa sladdar just nu på golvet som jag inte hunnit fixa i ordning än. Min sminkspegel är dessutom förskräckligt skitig, jag har en massa Veckorevyn tidningar som inte ska vara där och dem sminkborstarna som är där och upp och ner är där bara för att dem ska torka av lite för jag tvättade några utav mina sminkborstar igår. 

 

Här är två fondations som jag köpte för att prova och en känd concealer. Ni ser nog på bilden vart dem kommer ifrån. Jag är ute efter att hitta den perfekta fondationen. Jag gillar att prova på fondations för man hittar alltid någon som man tycker är bättre. I alla fall jag.

 

En annan sak jag klickade hem var också en kändis från The Balm som är en jättefin highlighter. Nu på sommaren är det jättefint med en hilighter och nu är jag på jakt efter en ny favorit. Någon som har den där och har några åsikter om den?

 

Sedan köpte jag en del läpstift från Nyx, som heter Nyx butter lipstick. Jag köpte också två läppstift ifrån Makeup revolution och ett läppstift ifrån Bh cosmetics.

 
 

Sedan har jag köpt hem en utav mina älsklingar som jag är jätte taggad på att få exprimentera om. Den här paletten är från The Balm och heter Nude tude.

 

En annan sak jag var väldigt taggad över är mitt startkit ifrån BareMinerals då jag alltid velat prova mineralsmink. Om jag gillar den här ska jag nog prova köpa ifrån Tikei. För den har jag hört så mycket gott om. Vad tycker ni om mineralsmink och vilket slags smink använder ni?

 

» Mitt älskade jobb

Hej allesammans! Idag märks det i alla fall för mig att det är måndag. Jag är verkligen avundsjuka på alla er som har sommarlov nu eller semester! Gud vilken dag! Eftersom jag jobbar på hemtjänsten och har tystnadsplikt så kan jag inte berätta vad som hände men det jag kan säga var att på eftermiddagen så blev det riktigt stressigt! Jag skulle egentligen sluta 15.20 idag men jag slutade inte fören klockan 16. Och när man blir så stressad så är det svårt att lugna ner sig sen när jag kommer hem.  Man blir även så slut att man bara vill gå och lägga sig och sova en timme eller så.  Nu låter det jätte hemskt men så hemskt var det inte men när jag kom hem  var jag jätte arg och helt slut i kroppen så jag gick och la mig i sängen och kolla på youtube och tog det allmänt lungt. Jag var nog mer slut i kroppen eftersom jag varit sjuk i en vecka också och man kommer ur jobbrutinen då. Jonathan kom och massera mina fötter och händer för att göra mig avslappnad och få mig att må bättre. Det är hur underbart som helst! Idag behövde jag det verklgien! Så nu så har jag precis fått upp mig ifrån sängen och sitter nu vid datorn och fryser så satt på mig världens snyggaste plagg, min Telletubbies-dräkt, min one piece. Den är jätteful men underbart skön och varm! Perfekt om man känner sig lite ”fryssen” .

Jag måste bara säga en sak. Många verkar ha fördomar om hemtjänsten och tro att det är jätte stressigt. Och jag måste bara säga det. Det är absolut inte stressigt bara man gör det man ska. Om du kommer till en kund där du ska hjälpa hon eller han och duscha så kan du ju såklart inte sitta på en stol och tråka utan man gör det man ska göra och sedan om man har tid kvar sitta och prata och ta det lungt. Man har oftast tiden som man har tid för det man ska göra men även sitta och prata. Av 9 av tio fall är det lungt på jobbet. Precis som med alla jobb så har man en viss tid på att göra klart saker och ting. Jag tror inte du får så mycket kunder om du sitter och pratar med dem i typ en timme innan du börjar skanna in varorna om du till exempel är kassörska. Eller om du jobbar på ett kontor eller är chef. Jag tror att folk blir arga om du inte skickar in saker i tid så som lön med mera.

Menn nu vill jag prata om en roligare sak om jobbet. Veckan innan jag var sjuk och några veckor framåt så jobbade jag extremt mycket extra utifrån mitt egna schema vilket dem ville tacka mig genom att ge mig biobiljetter. Dem är så söta ibland. Jag förstår att dem behöver hjälp men jag menar jag får pengar för allt extra jag jobbar så såklart jag kan jobba om jag inte har någonting annat för mig. Skulle inte ni gjort de? Jag menar vem vill inte få extra pengar under sommarnen? Haha.

Nu funderar jag på att fota allt jag fått från cocopanda.se och även Brallis.se. Jag tänkte också fota lite hur min sminkhurts blev.  Jag ska bara dricka upp mitt te först.

Hoppas ni andra haft en lugnare och roligare dag än mig. Så hörs vi!

 Kram på er!


» Ikea och annat skoj

Hej allihopa! Nu är jag extremt trött och ska nu sätta mig och kolla på film, det blir Annabelle. Har ni sätt den filmen? Hoppas den är bra.

Idag har jag, Kent och Jonathan åkt till mamma en snabbis och lämnat lite saker. Vi har sedan åkt iväg till Ikea och köpt hem lite saker. Bland annat en ny hurts så att jag får plats med mitt smink då det har blivit fullt där jag har mitt smink nu haha. Det blev sammanlagt 3 Ikea kassar och den där hurtsen. Det är inte så roliga saker så jag tänkte inte riktigt visa allt jag köpt men jag kan säga att det är alltifrån köksprylar till badrummet och även sovrummet. Men jag är jätteglad att vi fått hem lite nya saker. Vi åkte även en sväng till Biltema och köpte spackel och annat. Det blev en hel helg med shopping.  Men det är roligt ibland!

I fredags hämtade jag hem två paket till från cocopanda.se och Brallis.se så nästa vecka blir det att öppna dem och se vad som finns i dem!

Men nu hinner jag inte skriva mer för dem vill att jag ska komma till soffan så att dem kan knäppa igång filmen. Dem vågar väl inte se en skräckfilm utan mig haha.

Hoppas ni haft en trevlig helg så hörs vi nästa vecka! Ha de bra!

 
 

» Tack alla ex!

Nu vill jag inte hänga ut någon eller så men har någon gång ni träffat era ex flera år senare och sedan fråga sig själv vad man såg hos den personen? Vad man blind eller helt enkelt drogad när man var tillsammans med den där personen? Såg man inte hur elak, ful och äcklig hon eller han var? Hur hon eller han behandlade än?
 
En sån uppenbarelse fick jag ihelgen. Jag ryser av bara tanken att jag har varit fruktansvärt kär i den här killen. Att jag skulle ha gjort allt för han med mera. Men nu förstår jag verkligen igenting. Hur kunde jag? Jag skulle skriva mer vad jag känner just nu men jag vill inte hänga ut någon. Om jag skriver mer kanske det blir för detaljerat så man förstår vem det är jag pratar om. Men en sak kan jag säga och det är att han bara gör mig mer och mer äcklad ju mer jag råkar stöta på han.
 
Jag kollar ju igenom How i meet your mother nu och i ett avsnitt där pratar dem om att när ett förhållande tar slut blir en "misslyckad" och den ena "mer lyckad". Nu påstår jag inte att det är sant och inte heller att jag är mer lyckad än mitt ex. Men en sak vet jag i alla fall. Jag skulle aldrig velat leva hans liv. Hans liv för mig skulle vara en mardröm! Men å andra sidan hanske han tycker att mitt liv skulle vara en mardröm. 
 
Det jag vill komma till att ex är ett ex av en anleding, ett avslutat kapitel. Visst jag har haft ex som behandlat mig hyffsat bra..typ..om man inte är kräsen. Men jag är så lycklig att allt sånt är över.
 
Dock kan jag säga en sak. Även fast mina ex varit dumhuven så ångrar jag inte alls många. Anledningen är att jag mådde ändå bra ett tag med dem, dem gjorde mig lyckliga ibland även fast man är kräk. Man blir blind utav kärlek tyvärr men nu har jag verkligen lärt mig mina misstag. Nu vet jag hur killen och hur jag själv ska vara. Därför är jag lycklig att jag fått den erfarenehten. Om jag inte hade vart tillsammans med dem jag varit tillsammans med så skulle jag nog inte vara den jag är idag. Så tack mina äckliga ex för att jag är den jag är idag. 
 
 
 

» Min student

Hej allesammans!

Snart har alla detta år tagit studenten! Förra veckan tor mina vänner i Västerås och Uppsala och igår tog mina vänner i Örebro. Jag förstår hur roligt alla kommer ha det. Det var nu ett år sen jag tog studenten och jag är så lyckligt lottad att jag fick ta studenten med just min skola. Alla människor är helt underbara! Jag önskar jag kunde resa tillbaka till den underbara tiden!

Jag skrev ju förut att jag saknar gymnasietiden, eller nästan hela skoltiden.Jag tänker inte gå in på varför för alla har sin åsikt om hur det är efter studenten. Jag skrev nyss ett jätte långt inlägg om hur det var för mig och vad jag tycker om ”vuxenlivet” men jag suddade sedan bort det och insåg att alla är olika och får en egen uppfattning. Alla kommer någon gång till den dagen. För en sak kan jag säga. Det är mer ansvar och man måste bli vuxen väldigt fort och jag vet av erfarenhet att alla inte är mogna än att ta det ansvaret. Så alla ni som har ett år kvar eller ännu mer kvar till studenten. Ta vara på tiden! Den dagen som ni ska ta studenten kommer jag lovar! Tänk också efter vad ni vill göra efter studenten och tänk efter ifall ni tror att ni är redo för ”vuxenlivet”.

Men nu ska jag inte trötta ut er med tråkigheter så jag tänkte nu lägga upp  några bilder ifrån min student. Jag tänker inte lägga upp ifrån min champangefrukost, flaket, utspringet, festerna med mera för jag vet inte om jag får lägga upp bilder på mina vänner och jag orkar inte riktigt fråga varenda en heller för det är sjukt många personer som jag firade min student med.  

 
 
 
Här kommer lite bilder på maten och lokalen som jag hade min studentmottagning som släkten och vännerna var på.
 
 
 
 
Jag har hur många fler bilder som helst. Till alla er som tar studenten, glöm inte fota för att komma ihåg den underbara dagen! Man tar bara studenten en gång i livet! Jag hoppas ni alla har haft eller kommer få en underbar student! För det är ni värda! 
 
 

» En vän

Hej allesammans! Idag får jag träffa Kent för första gången! Jag har pratat med han i säkert tre-fyra år men han hjar inte riktigt fått träffa mig då han är ett år yngre än mig, eller ja ett och ett halvt år yngre än mig. Men är de så viktigt att ens vänner ska vara lika gammal som än själv? Jag har vänner som både är yngre och äldre än mig. Bara man trivs och har roligt ihop så borde det väl vara okej? Ålder har väl ingen betydelse? Ja de tyckte hans föräldrar i alla fall men nu är han 18 och får göra vad han vill säger dem. Så han, jag och Jonathan ska åka och shoppa i Eskilskstuna. Vi ska bland annat till elgiganten och IKEA. Jag har aldrig vart i Tuna park så ville prova och se hur det ser ut där. Är det någon som har varit där? Hur tycker ni det är? 
 
I alla fall jag ska vara med kompisar under hela helgen så kommer inte kunna uppdatera så bra. Hoppas ni förstår.
Men nu ska jag åka och möta upp Kent vid tåget. 
 
Ha det bra!

» Paket ifrån Zalando

Hej! Jag skrev ju igår att jag fått ett paket hem ifrån Zalando.se. Jag tänkte idag visa vad som fanns i paketet!
 
 
Det är nämligen en vit skinnjacka!
 
 
Den ser väldigt gul ut på bilderna men jag lovar att den inte är det i verkligen. Den är mer äggvit/vit. Superfin och annorlunda! En fin och härlig modell i lite MC-stuk. Jag älskar den! Vad tycker ni?
 

» Härlig frukost

Härligt med frukost på balkongen! Till frukost blev det ARLA´s yoghurt kvarg i smaken vanilj med skivade jordgubbar och banan! Riktigt härligt uppfriskande gott och man blir riktigt mätt också och håller sig länge på det här. En ny favorit i sommar och ett starkt tips till er alla!
 
 
Vad är eran favorit frukost? Kommentera gärna så att jag får tips!

» Nyfiken

Hej allihopa! Idag fick jag hem denna skönhet ifrån zalando.se. Är ni intresserade av vad som finns i paketet? Kika in här imorgon så får ni se vad som gömmer sig i paketet!

 
Nu ska jag kolla film och ta det lungt lite. Ha det så bra och njut av den vackra kvällen!


» Jag blir bortskämd

Hej allesammans! Igår fick jag hem ett jättegulligt paket på posten som var ifrån Jonathan! Han är bara för gullig ibland! Datumet är när han och jag blev tillsammans! Vad tycker ni? Visst är han helt underbar och gullig?

 
 
 

 Han skämmer bort mig alldeles för mycket ibland!


» Mina bästa budgetprodukter

Hej jag vet att det är många som inte vill betala så mycket för smink och det gör gärna inte jag heller. Smink behöver inte vara dyrt för att vara bra. Ett budgetmärke kan vara minst lika bra om inte bättre. Därför har jag här valt ut mina bästa budgetfavoriter. 

Primer: NYX PORE FILLER
Jag har nyligen börjat med primers så det här är faktiskt min enda ansiktsprimer. Jag tycker att den är sådär. Jag hade önskat att den fyllde igen porerna lite bättre men den är helt klart prisvärd! Den kostar 179kr på Craycray.se.

 

Foundation: NYX INVICIBLE FULLEST COVERAGE FONDATION. Min är i färgen light.
Det här kan vara den bästa fondation jag provat. Det är precis som jag vill ha det. Man kan bygga upp den så att det är fullt täckande men om man arbetar in den väl så behöver den inte vara lika mycket full täckande. Nu gillar jag när det är bra täckning då jag blir väldigt lätt röd i ansiktet, speciellt på kinderna. Det blir också ett väldigt naturligt resultat även fast den är så täckande. Den här kostar 185kr på Craycray.se



BB CREAM: MAYBELLINE NEW YORK DREAM FRESH BB, 8-in1 bb cream
Den här bb creamen är en bra bb cream. Har inget dåligt att säga om det. Den jämnade ut huden och gjorde så som en bb cream ska göra. Det är ju som en färgad dagkräm så den är ju såklart inte lika fulltäckande som en fondation men den ger ett väldigt naturligt resultat. Nu var det dock länge sen jag använde den men jag vet att jag tyckte om den så jag rekommenderar den! Den här kostar 73kr på Fyndiq.se
 
 

CC CREAM:COLOUR CONTROL DARK SPOT CORRECTING från KICKS egna märke. Jag har i färgen light
Den är är en utav mina favoriter om jag vill ha en lätt bas. Den ger ett narturligt resultat och jämnar ut min hudton till ett fint och narturligt resultat. Jag vet att jag hade den här på min student. Rekommenderar den starkt om man inte vill använda en tung fondation som dem gärna kan bli. Dock är färgerna ganska mörka har jag för mig. Jag har den ljusaste och den är ganska mörk för att vara den ljusaste. Den här kostar 139kr på Kicks.se

 
 
CONCEALER: ISADORA COLOUR CORRECTING CONCEALER
Den här använder jag varje gång jag sminkar mig. Den täcker mina mörka ringar perfekt! Jag har väldigt mörka ringar så jag har väldigt svårt att hitta en produkt som fungerar. Det finns en budgetvariant som nästan alla älskar som jag tycker är helt värdelös. Det är Maybelline new york´s fit me concealer. Den här däremot från ISADORA är miljoner gånger bättre tycker jag. Den här kostar 159kr på Kicks.se
 
PUDER: REVLON NERLY NAKED PRESSED POWDER, min är i färgen 020 light
Det här är mitt favoritpuder! Det lägger sig inte kakigt som vissa puder kan göra. Det lägger sig inte häller i några veck. Underbar! Synd är dock den att mitt puder är lite för mörkt för mig. Men det kommer nog fungera nu i sommar. Jag letar förresten efter ett transparent puder som är bra. Någon som har ett bra tips? Den här kostar 169kr på Craycray.se
 

BRONZER: ELF COOL BRONZER
Den här bronzern tycker jag är en perfekt färg att bronza upp ansiktet med och göra så att ansiktet får en liten "solkyss". Man ser så mycket freshare ut! Man kan ju inte längre beställa hem produkter ifrån ELF längre till Sverige men jag vet att man kan köpa några produkter i matbutiker och på Gekås i Ullared. Men jag är inte helt säker att just denna finns då jag beställde hem den här. Men jag chansar på att den kostar ca 50kr om den finns i butiken.

 
 
ROUGE: NYX BLUSH
Nu så pratar jag inte om någon speciell färg just den som syns på bilden heter Dusty. Men dem är super pigmenterade och fina! Så underbara! Dem håller hela dagen också. Dem är lätta att arbeta med, om man vill ha mycket eller lite färg. Dem här rougen kostar ordinarie pris 95kr på Cocopanda.se men just nu har dem nedsatt till 76kr.
 
 
HIGHLIGHTER: REVOLUTION MAKEUP REVOLUTION LONDON RADIANCE PALETTE
Den här paletten funkar till alla olika sorters looks eftersom det är tre olika sorfters highlighters i en palette. Jag brukar ta den mest till höger på kindbenen och den i mitten på näsryggen, pannan med mera. Alla är lagom med skimmer. En bra budgethighlighter helt enkelt! Den här hittar jag inte på Craycray.se längre men den kostade 119kr när jag köpte den för ca 2 månader sen.
 

ÖGONSKUGGSPRIMER: MILANI EYESHADOW PRIMER I FÄRGEN 01 NUDE
Som jag skrev tidigare så har jag precis börjat använda primers så jag har endast denna men jag tycker itne den är superbra. Innan man lägger på ögonskugga så kan den hunnit lägga sig i veck och jag vet inte om färgerna blir starkare utav den. Men den gör så att ögonskuggan håller sig på plats hela dagen. Så om någon har en bättre ögonskuggsprimer så får ni gärna hojta till i kommentarsfältet. Men den fungerar i alla fall. Eftersom jag inte provat några andra så vet jag inte riktigt vad jag ska ha för förväntningar när dem var så pass billig. Den här kostar 99kr på craycray.se

 
 
ÖGONSKUGGOR: VIVA LA DIVA´S NUDIE ONE EYESHADOW COLLECTION
Den här sträcker jag mig till jämt när jag ska sminka mig. Det är superbra och pigmenterade färger. Vissa säger att dem är svåra att blanda ut men jag tycker inte det. Jag tycker det är superbra men som men alla ögonskuggor så behöver man träna för att det ska bli bra. Tycker i alla fall jag. DEssutom är det här budgetversionen utav Urban Decay naked 2 paletten. Den här paletten kostar 119kr på bubblebox.se
Här kommer även swaches på tre skuggor därifrån.
 

ÖGONBRYNSPRODUKT: WETnWILD ULTIMATE BROWN KIT I FÄRGEN E963 ASH BROWN
Det är en produkten jag alltid använder till mina ögonbryn. Jag använder också en penna men just den här är bra för nybörjare tycker jag. Om man inte är bra på att måla ögonbrynen som jag är så funkar den här super. Man kan liksom "sudda" bort om det blir fel och måla om. Svårt att förklara när ni inte kan se. Dock har den inte den bästa hållbarheten så jag rekommenderar en ögonbrynsgel efteråt. Jag anväder bara färgen i mitten. Jag har alltså ingen aning ifall vaxet är bra.Den här kostar 59kr på shopping4net.se

 

EYELINER: LORÉAL PARIS SUPER LINER PERFECT SLIM I FÄRGEN INTENSE BLACK
Nu vet jag inte vad som hände men bilden verkar har försvunnit från datorn. Jag som hade swachat och allt. I alla fall den är super lätt att måla med och man kan välja tjocklek och den blir så himmal svart. Och den håller hela dagen. Vissa jag provat förut kan bli gråa efter några timmar. Men den här är helt klart min favorit! Tog bilden från google så att ni kan se vilken jag menar. Den här kostar 95kr på eleven.se

 

MASCARA: COVERGIRL CLUMP CRUSHER EXTENSIONS LASHBLAST
Den här separerar och ger en otrolig längd! Jag brukar använda en mascara först för mer volym men jag lyckas nästan alltid få mina fransar att klumpa sig. Då är detta räddaren i nöden! Med den här efteråt så separerar den fransarna och ger som sagt en grymt bra längd! Vet inte vart den här bilden helelr tagit vägen så jag lägger upp en från google.Jag hittar inte mascaran där jag köpte den på craycray.se men jag har för mig den kosta 149 eller 169 kr.

 

 

LÄPPRODUKT: MILANI LÄPPSTIFT
Jag använder nästan bara läppstift så därför jag valde läppprodukt och inte ne för varje. Alla milani läppstift har bra hållbarhet och är krämiga och behagliga på läpparna.Just min favorit är i färgen Rose Femme nude men åt det bruna-lila hållet. Dem har ett stort utbud med många färger. Ni bara måste prova dem! Dem här läppstiften kostar 99kr och finns på madlady.se.

 
 

Men nu har jag gett er en favorit ifrån alla olika kategorier! Hoppas ni gilla ett sånt här inlägg. Vill ni att jag gör en sån här fast för mer lyxprodukter? Kommerntera isåfall!


» Mums!

Nu är äntligen sommaren här! Idag är jag så pass pigg att jag orkade sitta på balkongen en stund och då passade jag på att unna mig detta! Det är gammaldags vaniljglass, banan, jordgubbar, maräng och chokladsås. Så gott! Jag är en sån person som nästan lever på jordgubbar på sommaren. Det är så goda och även nyttiga! Är ni lika tokiga i jordgubbar som jag?

» Saker har hänt..

Hej allesamans! Jag har nu haft fullt upp i livet som jag inte riktigt vill gå in på just nu. Men alla har nog så i livet då saker och ting händer. Jag kan kanske skriva om det i ett inlägg om någon vill det? Det är massor med grejer nämligen.

I alla fall jag känner nu att jag mår bättre så att jag klarar av att blogga lite. Den här veckan har inte riktigt börjat så jättebra då jag har varit riktigt förkyld och har haft feber. Jag har fortfarande lite feber så jag ska inte gå till jobbet denna vecka. Men jag är nog frisk tills nästa vecka. Men jag kan berätta andra roligheter. Jag har beställt hem lite roligheter igen. Så när det kommer hem så lägger jag upp det på bloggen. Det är alltifrån, Brallis, Zalando, cocopanda, dresslink med mera. Jag tror det mesta hinner komma denna vecka förutom dresslink eftersom det är en kinesisk hemsida. Är det någon som har beställt ifrån någon utav hemsidorna förut? Jag har bara beställt ifrån några tidigare så jag tänkte berätta lite om vad jag tyckte om dessa internetshoppar sen när jag har fått hem allt.

Just nu väntar jag på att Jonathan ska komma hem med Nilla. Som jag skrev tidigare så har jag inte mått så bra så jag har inte kunnat ta hand om Nilla så hon har fått vara hos mamma ett tag. Men det går nog ingen nöd för henne. Hos mamma kan hon vara ute på ett annat sätt och hon har även sällskap av Nillas dotter Nogger.  Ska bli roligt att få hem henne igen!

Sen så ska vi nog till Ikea sen när jag har blivit friskare för jag skulle behöva någon slags förvaring till mitt smink. Jag har just nu allt mitt smink huller om buller nu och jag införskaffar mig allt mer och mer smink så är lite jobbigt att hålla reda på allt när det bara är i en röra. Och jag bor bara i en etta som är på ca 48 kvm eller hur stor den nu är. Så jag känner ju kompisar som bor i ännu mindre lägenheter men den här är väldigt dåligt planerad. Jag funderar på att visa hur jag bor någon gång så att ni förstår att det är ganska trångt. Jag har för mycket intressen och saker på liten yta hahah. Bara i ”vardagsrummet” har jag soffa, tv, soffbord, databord, säng, bokhylla, garderob och en byrå. Som sagt det här lägenheten är inte så välplanerad så det finns inte så mycket förvaring vilket det måste finnas om man ska bo på liten yta. Men nog om det. Om jag nu får kommentarer om att jag ska flytta så ska jag börja kolla efter lägenheter efter sommaren. Men jag måste först se hur min framtid ser ut eftersom jag inte riktigt vet det än. Svårt att förklara men som sagt det har hänt väldigt mycket saker på kort tid så om ni vill veta de kommentera det så skriver jag om det i ett annat inlägg.

Men nu verkar det här inlägget bli alldeles för långt. Det enda jag egentligen ville säga var att saker har ordnat sig, jag ska börja blogga mer, jag har många inlägg som jag vill skriva om men om ni har någonting ni vill att jag skriva om så gör jag gärna det. Nu har många sommarlov/semester eller snart ska få sommarlov/semester så jag hoppas att ni kommer får en underbar sommar och att vi kommer ses hela sommaren. Vad ska ni göra i sommar? Berätta jag är intresserad!

Nu ska jag gå och fota lite till mitt nästa inlägg! Ha det gott!