» Hjälp mig

Hej på er! Nu måste ni hjälpa mig! Fick precis reda på att jag och några vänner ska iväg på halloweenfest på lördag och jag har ingen aning om vad jag ska ha på mig/klä ut mig till. Mina vänner sa att jag bara kunde köpa lite blod eller så men jag hinner inte ens köpa det. Så hjälp mig, vad kan jag klä ut mig till med saker man har hemma? Mitt huvud står helt still just nu...
 
Tack för hjälpen!

» Ost- och skinkpaj

Hej! Just nu är inte mitt speciellt händelserikt då jag inte gått utanför dörren på flera dagar utan jag har bara suttit och pluggat. Inom en vecka har jag 2 seminarium, en VIL examination, en salstenta och en hemtenta som ska in, JIPPI! Men ibland känner jag att jag behöver en paus från pluggandet och vila hjärnan lite. Därför valde jag att rensa lite svamp och baka en äggfri ost och skinkpaj som för övrigt blev ganska god då jag inte egentligen tycker om matpaj.
 
 
 
Recept på ost och skinkpajen:
Pajdeg:
2 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
3 msk vatten
125 gr smör
Pajinnehåll:
2 dl creme fraiche
200 gr rökt skinka
250 gr ost
1 bit purjolök
salt och peppar
 
Gör så här:
För att laga Ost och skinkpaj äggfri
Hacka ihop alla ingredienser till pajdegen i en matberedare. Platta sedan ut den i pajformen och förgrädda i ca 12 min.
Riv osten, skär skinkan och purjolök i
mindre bitar.
Rörihop creme fraichen med övriga ingredienserna. Smaka av med salt och peppar.Lägg allt i pajskalet.
Sätt in pajen i ugnen på 175 grader
i 50 min.
 
Jag tyckte att pajskalet skulle behöva några minuter till än vad som stod i receptet, men det avgör man ju själv.
 
Men nu ska jag duscha och softa och ladda batterierna till seminariumet imorgon om döden.
 
Ha det så bra, kram!

» Tålamod

Hej på er! Nu har jag suttit sen kl 8 och bråkat med mitt Word dokument och min hemtenta. Jag BLir så irriterad att den tekniska delen också är viktig och blir så trött när inte tekniken vill sammarbeta. Att lägga in en kompendieframsida var ju lättare sagt än gjort. Men med lite hjälp från olika håll är jag nu klar. Det enda som är kvar nu är att en kompis ska läsa igenom de och se ifall jag gjort något slarvfel. Men sen är den äntligen klar! Så då är det bara sätta igång att plugga på salstentan då...Jippi!
 
Men först lite paus, ska nog dra ut med RC bilen och köra lite. Man behöver lite paus ibland i arbetet. Speciellt när tålamodet försvann för länge sen och man bara är irriterad på att tekniken slösar ens tid...
 
Hoppas ni har en fid tisdag iaf även fast det inte är nå vidare fint väder ute.
 
Ni får ha det så bra så hörs vi senare, kram!

» Klantighet efter klantighet

Hej! Nu var det ett tag sen, igen. Nu har jag varit iväg på semester till Gran canaria och är nu tillbaka i all skolstress. Det är dags för tentor och inlämningar och självklart lyckas jag klanta till det! Jag satt nämligen förra veckan och skrev på min hemtenta som ska in nästa måndag och skulle bara flytta datorn lite. Vilket slutade lite illa. Jag lyfte datorn i skärmen, vilket man absolut inte ska göra, och skärmen följde bara med! Laptopen hade gått av på mitten. Så det var bara att köpa en ny dator i helgen och hoppas att man kunde rädda de mesta på den gamla datorn vilket det gjorde. Så nu sitter jag på min nya dator och är ganska nöjd över valet. Det blev en ASUS vivobook max. Som fattig student verkar det vara en prisvärd dator där man dessutom fick ett officepaket med på köpet. Men nog om min klantighet.
 
Jag hade en jättemysig helg i helgen. På fredagen drog jag och Rasmus till Stockholm och träffa Rasmus kompisar Ted, Allan, Viktor och Felix. Vi var på ett musikevent som hette Mondaybar XL där vi såg artisterna Freddz, Adrenalize, Headhunters och Sound rush. Det var riktigt mycket folk där så det blev ganska trångt, men det var samtidigt väldigt roligt.
 
Eftersom vi kom hem så tokig tid på lördagen och sov halva dagen så hann vi inte hitta på så jättemycket. Men jag och Rasmus drog iallafall till hans mamma och åt mat och hon kikade lite på en utav mina skoluppgifter som jag ska lämna in. 
 
Däremot så hände det mer saker under söndagen. Direkt när vi gick upp drog vi till skogen och plocka svamp, det blev en hel korg full. Dock hann vi inte plocka mer då vi hade bråttom in till Västerås för att handla present till min lillebror, en dator till mig och något batteri till Rasmus RC bil. Sedan åkte vi på kalas hos min lillebror som fyllde 14 år i veckan. Han blev riktigt glad över hörlurarna jag köpte. 
 
Efter kalaset åkte vi och köpte ett hemmabiosystem som såldes på Blocket. Här kom min klantighet in igen. När jag skulle bära in basen/subwoofern i bilen så råkade jag sprätta upp hela basen då jag inte riktigt såg en pinne som stack ut i bilen. Jättekul...Speciellt inte när hemmabiosystemet inte var till oss utan till Rasmus mamma. Men vi lyckades lösa situationen då vi hittade en annan person som sålde en sån på blocket i Västerås. Så jag blev bara 900 kr fattigare för att jag lyckades klanta till det lite grann. Super!
 
Men det var iallafall min helg. Hoppas ni haft en bra helg? Skulle va roligt att få hörahur er helg var. 
Men nu ska jag åka iväg och köpa något datorfodral till nya datorn, i hopp om att kunna skydda den lite iallafall.
 
Kram på er!