» Klänning och naglar

Hej på er! Hoppas det är jättebra med er?
Jag sitter just nu på bussen på väg till skolan och ska ha en arbets- och förflyttnignsteknik nu på eftermiddagen. Då jag är utbildad undersköterska så har jag gått sånna här kurser tidigare men det är alltid bra att uppdatera sig. Nya hjälpmedel kommer ju hela tiden och sen glömmer man ju lätt och fortsätter i gamla vanor istället.
 
Men nu när jag går i skolan funderar jag på att fixa naglarna. Jag tycker det är jättefint att både fixa naglarna och ha fransförlägning. Dock är det väldigt dyrt i längden och nu när man är student så komemr jag väl inte ha råd att fixa allt jag vill. Men jag vill ändå passa på att fixa naglarna åtminstone en gång nu när jag får ha sånt. När man jobbar får man ju inte ha långa eller ens med nagellack för hygienen. Men nu är ju frågan, vilken salong i västmanland är bra och prisvärd? Jag förstår att man inte ska gå till den billigaste men man vill ju att dem ska vara duktiga. Det skulle iallafall vara roligt att testa igen och passa på nu när jag ska på bröllop och så. Vi får se hur det blir.
 
Appropå¨bröllopet, jag fick hem klänningen som jag tänkte ha till bröllopet och den satt jättebra men är nu osäker om den ens passar på ett bröllop. På inbjudan står det kostym eller långklänning och det är ju förvisso en långklänning. Men det var en som sa till mig att den är alldeles för bar för att ha på ett bröllop. Jag vet inte riktigt vad jag ska tycka. Skia jag försöka hitta en annan klänning tills på lördag eller ska jag köra på den här?
 
 
Men nu börjar lektionen så ni får ha det så bra så länge! Kram!

» Trött och slut

Hej allihopa!
Hoppas det är superbra med er! Med mig är det jättebra.
Idag är det söndag, imorgon börjar en ny vecka och ännu en vecka i skolan. Jag trodde faktiskt inte att så pass mycket energi skulle gå åt skolan. Inte för att jag känner mig stressad då jag ligger bra till i schemat men jag känner ändå att jag är så himla trött hela tiden. Efter en föreläsning skulle jag kunna gå och sova i flera timmar. I början var det ännu värre men då ska man ta emot så mycket intryck. Det är ju en stor förändring som sker i livet. I vanliga fall på jobbet är jag van att springa runt och vara i farten hela tiden medan man nu ska sitta still på en stol och antingen lyssna, läsa eller skriva. Så man kanske vänjer sig. Förvisso så anstränger jag väl hjärnan mer nu än när jag jobbade. Men det är riktigt kul iallafall. Men nog pratat om skolan.
 
Helgen har iallafall varit riktigt skön.I fredags åkte jag, Rasmus och hans kompis Henke till Borlånge för att köpa RC bilar till dem, ni vet nog i det här laget att karlar aldrig väcker upp. ;)
Igår kom min familj och fika och provade smaka en karameliserad rabarberpaj som var helt okej och på kvällen drog vi till Rasmus mamma för att prova äta björnkött för första gången, vilket var lite läskigt haha. Det var en liten speciell smak men det var roligt att prova.
 
Men idag ska jag bara ta det lugnt och njuta av att det är söndag och samla krafter. Jag är ju som sagt väldigt trött hela tiden.
 
Hoppas iallafall att ni har haft en bra helg och att ni får en bra vecka så hörs vi, kram!

» Ny framtid?

Hej på er! Hoppas det är bra med er?
Nu har det gått undefär två veckor sen sist jag skrev. Och på den korta tiden hänt en sak som har förändrat min framtid skulle man kunna säga. Jag har börjat plugga!
Allt gick så fort. Förra onsdagen satt jag på mitt jobb och hade lunch och fick då ett mail om att jag kommit in på en reservplats i Eskilstuna. Så jag gick direkt till min chef för att kolla om det ens fanns möjlighet att få tjänstledigt då jag fortfarande hade provanställning där. Min chef tyckte det var självklart att jag skulle börja plugga. Så på fredagen var sista dagen på jobbet för ett tag framöver. Vi får se om jag kommer jobba lite extra men annars jobbar jag där i sommar igen.
Men iallafall, jag började min första skoldag i måndags och allt kändes bra, föreläsningen var intressant, lärarna verkade bra och studiegruppen verkar bra. Sen är det en sak i skolan som är lite tokigt just nu men jag ska försöka lösa problemet innan jag tar upp det här. Men allt känns så bra och det känns så skönt att jag kom in. 
Men gud va trött jag är! All min energi slukas av skolan, men det är väl för att allt är nytt och att det är mycket att ta in. Så energin kommer nog snart tillbaka. Men jag har iallafall haft mitt första seminarium, vilket gick superbra. Men nu har jag tagit helg, för imorgon drar jag och några kompisar på en speciell kryssning för en viss musikgenre. Kryssningen heter Mondaybar. Är riktigt taggad på det! Är en två-dagarskryssning till Riga. 
 
Men ni kanske undrar vad jag pluggar till? Jag läser till sjuksköterska. Men ska jag vara helt ärlig så var jag inte helt hundra på om det är det jag vill bli. Jag har vart inne på många grejer innan men har ändå sökt till sjuksköterskeprogrammet då jag tycker det är en bra och bred utbildning om man vill vidareutbilda sig. Just nu är jag inne på att bli barnmorska men jag vet inte riktigt ännu. Men som sagt, det är en bra grund att bli sjuksköterska. 
Men nu vet ni vad jag ska göra tre år framåt.
 
Men iallafall, nu ska jag packa till imorgon. Så ni får ha det så bra så länge! Kram