» Vintern är här

Hej på er! Det verkar som det snöat i nästan hela Sverige inatt! Dock har det inte kommit mycket alls här i Västerås men ändå. Nu är vintern påväg!
Såhär såg det ut imorse hos mig, var som sagt inte alls mycket snö. 

Så idag efter skolan var det bara dra till garaget och byta till vinterdäck.

Men nu är vi klara så nu hem till värmefilten och soffan och fortsätta knapra Alvedon i hopp om att bli lite friskare till tentaveckan.

Ha en fortsatt trevlig helg! ☀️ 



» Plugg en lördag

Hej på er! Just nu sitter jag i skolan... Jag vet, det är lördag förmiddag men har man inget annat för sig så..

Ne men min klass har en tenta nästa vecka på fredag och en på måndagen efter i väldigt stora och svåra  ämnen så blir att råplugga tills dess tyvärr. Men så är studentlivet. Tyvärr har jag lyckats bli sjuk så jag tar penicillin och knapprar strepsils och Alvedon. Har tyvärr inte tid att vara sjuk.

Men nu kommer gänget jag ska plugga med så nu ska vi sätta igång. Hoppas ni har en roligare lördag än mig. Kram! 

» En förändring i mitt liv

Hej på er! Igår skrev jag om en grej jag skulle göra idag som jag var grymt taggad på att göra. Jag kan börja med att lägga ut bilder så kan ni gå se först om ni ser någon skillnad.
Och ja, ignorera att jag inte orkade fixa en bra bakgrund för bilderna och den ena bilden är tagen så sent på kvällen när det var så mörkt ute och av någon anledning så äger jag bra gult ljus i min lägenhet..



Nå, ser ni någon skillnad? Och inte bara att jag har lockigt på ena bilden haha. 

Jag har nämligen vart i Eskilstuna idag till min favoritsalong när det gäller löshår som heter salong fakelook. Dem har fixat mitt löshår tidigare och har alltid blivit lika nöjd, denna gång provade jag på att skapa tejtextensions då det ska vara skonsammare för håret. Har tidigare provat keratin som jag upplevde slet väldigt mycket på håret och har även provat microringar som jag inte har varit helt nöjd med då man känner metallbitarna bra och dem kunde ganska så lätt åka ur. Med tejpen känner jag knappt av att jag har löshår. Det ska iallafall bli jättespännande att prova denna metod. 


Jag är även glad att Johanna, som tidigare fixat mitt hår på fakelook men som tog ett uppehåll från det och provade på jobbet som flygvärdinna men som nu kommit tillbaka och kan nu fixa mitt hår igen. 

Men i all lycka med mitt älskade hår så blev det tyvärr lite nackdelar. Jag hade beställt att sätta in 50 cm löshår. För någon vecka sedan klippte jag mig för att få bort allt slitet. Det var ju så grymt slitet så hon var ju tvungen att klippa ganska mycket. Men det gjorde tyvärr så att det inte hade blivit bra om jag hade satt i 50 cm. Därav blev det 30 cm denna gång tills en del av mitt riktiga hår hunnit växa ut lite. Men övrigt är jag riktigt nöjd. Jag tycker att det blev väldigt bra ändå. Vad tycker ni? 

Självklart kommet ni får bättre bilder sedan när mitt hår inte är stylat med lockar, så får ni se längden bättre. Men nu ska jag ta och dricka lite te då jag ligger under täcket i sängen och nästan skakar av att jag fryser så mycket, tror jag tyvärr börjar bli sjuk. Det känns som det är något som ligger i halsen och väntar på att det ska slå ut. 
Men ni får iallafall sova så gott så hörs vi imorgon igen, kram! 


» Happysmile

Hej på er! Idag har jag haft en riktigt jobbig dag med en heldag med föreläsningar om cancersjukdomar.
 
Men idag så hämtade jag ut ett paket från Happysmile. Jag brukar aldrig riktigt gå på när "influencers" kommer med reklamm på vissa produkter m en denna gång nappade jag. Så jag tänkte prova tandblekning. Har någon av er provat tandblekningen från happysmile? Ska bli riktigt roligt att prova och se om det blir någon skillnad även fast jag har svårt att tro det. Men vi får väl se.
 
 
Imorgon får ni hålla utkik här på bloggen då jag kommer göra en förändring som jag varit taggad på riktigt länge!
Så vi hörs imorgon igen! Kram!

» Min helg i Amsterdam

Hej på er! Förlåt för att jag inte uppdaterat på ett par dagar men jag har varit i Amsterdam i helgen och har inte haft möjlighet att blogga. Men jag tänkte skriva lite om hur min helg har varit.
 
Fredagen gick vi mest runt och kollade staden, jag såg massa museum jag ville gå in i men vi hade tyvärr inte den tiden, bland annat ville jag in på Anne franks museumet och madam tussauds museum med alla vaxdockor! Men jag får åka dit någon annan gång och upptäcka staden ännu mer. Jag och några vänenr har redan planera at åka dit i vår.
 
Men jag måste säga att staden är jättefin! Det enda negativa är att det tyvärr luktade hasch överallt och att alla cyklade som idioter mitt i folksamlingar så man fick verkligen vara uppmärksam så att man inte blev påkörd. Men här är lite bilder från staden.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Jag, Rasmus och Ted bodde på ett hotell strax utanför Amsterdam, eller iallafall centrala Amsterdam så på lördagen åkte vi tunnelbanan in och lekte riktiga turister och åkte kanalbåt genom Amsterdam och fick se en hel del sevärdheter, var riktigt fint och mysigt att åka längst kanalerna och dricka lite gott och ha det trevligt. Efter det blev det lite shopping och sådant kul innan vi fick börja ta oss till Ziggo dome där eventet/festivalen vi skulle på skulle hålla hus.
 
Det var ett riktigt lyckat event, var massvis med bra artister, och 'ven detta år fick jag sjunga happy birtday-sången till artisten Adrenalize. Jag spammade både instagram och snapchat med filmer, så vill någon se filmerna därifrån så heter jag emmaastrandberg95 på instagram.Tyvärr har jag nästan inga bilder sparat, har mest videos. Men här är iaf en suddig bild som Ted tog när det lyckade eventet var över.
 
Eventet slutade 07 på söndag morgon. Vi hade bestämt oss at inte ta något hotell då vi inte skulle hinna sova något innan vi var tvugna at checka ut. Så vi skulle alltså försöka vara vakna från 10 på förmiddagen på lördagen till ca 23-24 på natten till måndag. Mission accepted. Så vi drog in till Amsterdam, käkade lite frukost, tog det lugnt och tog sedan, runt 12, bussen till flygplatsen. Planet skulle gå 18.30 så vi satt på en terass, kollade på alla plan som kom in och åt lite lunch och bara njöt av solen. Det var riktigt härligt väder, runt 16-19 grader hela helgen.Så det var bara passa på och få in den sista d-vitaminerna man kan få innan man åker tillbaka till mörka Sverige och inte ser solen på ett halvår igen.
 
 
Men nu är jag iallafall hemma i Sverige igen och vardagen har börjat igen. Så nu är det bara kötta med plugg inför tentan nästa vecka. Ska bli så skönt att denna kurs snart är över. Men nu ska jag ställa mig och laga mat och sedan dra och tvätta lite så jag har lite rena kläder tills resten av veckan. Ni får ha det så bra så hörs vi, kram!
 
 

» Mot Amsterdam

Hej på er! Nu sitter vi på Arlanda, jag. Rasmus och Ted och väntar på flyget till Eindhoven som går 10.40. Självklart måste man inta alkoholhaltiga drycken på arlanda medan vi väntar. Vi ska sedan ta oss till Amsterdam från Eindhoven. 

Idag ska vi bara kolla runt och se vad Amsterdam har att erbjuda, bland annat gå igenom red-light district bara för att haha.

På tal om ingenting så klippte jag mig igår, blev lite kort men så skönt att få bort de slitna. Var nästan pinsamt att säga att det var 1,5 år sedan jag var och klippte mig...men vad tycker ni? 

Men nu ska jag vara social med de andra, trevlig helg allihop! 


» Bildbomb

Hej på er! Idag har jag varit på föreläsning på förmiddagen i Eskilstuna och åkte sedan tog jag mig en tur och fotade bilen nu när löven blivit så vackra. Det blev väldigt spontant så jag använde bara mina mobilkamera och bilen var smutsig men det var roligt att fota lite ändå. Men jag måste säga att jag bara älskar min mobilkamera som jag har på min Huawei p20. Den är så sjukt bra! Men här kommer iallafall en fotobomb!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

» Höjdpunkter

Hej! förlåt för dålig uppdatering men har verkligen haft fullt upp i skolan! Är helt sjukt hur mycket skolan tar ens tid. Men jag har även hunnit med lite roligheter också. Så jag tänkte skriva lite kortfattat, lite höjdpunkter om saker som hänt medan jag har varit borta. Vi börjar!
 
Lördagen 29/9: Jag och Rasmus åkte tåg ner till Norrköping där vi mötte upp Ted och Marcus bland annat för att gå på Freedom indoor festival som var riktigt bra. Det var tre scener och både nya och äldre artister. Dansade så mycket att jag hade träningsvärk i flera dagar efteråt haha. Jag tror jag gick 25590steg den kvällen haha. Men det var riktigt roligt iallafall.
 
 
 
Lördagen den 6/10: Jag och Rasmus åkte till Enköping och åkte på regementets dag där vi fick åka bandvagn, klämma och känna på lite vapen och se hur regementet har utvecklats under alla året. Var riktigt intressant. Vi råkade även stöta på min vän Alexander som också var där och kikade lite. Var en väldigt mysig dag. Jag hade tyvärr nästan bara videoklipp från den dagen men hittade en bild iaf.
 
På kvällen drog jag och ett kompisgäng ner till en pub och drack lite öl vilket också var roligt.
 
Söndagen den 7/10: Jag började söndagen med att träffa Amanda och Mandy i skolan för att träna på praktiska övningar inför en examination. Bland annat omläggning av CVK och venprovtagning.
 
 
Men sedan fick jag skyn da mig iväg och åka till Fagersta och hämta upp Maggan och sedan åka iväg till vår vän Jessica och överraska henne med en babayshower. Det var så mysigt!
 
 
Vi hade även en tävling när hon skulle föda och så. Så alla får hålla tummarna att jag har rätt. Och jag tog en lite större gissning då Jessica sa att lilla Wilma är en lite större krabat. Men vi får väl se.
 
Lördag den 13/10: Jag träffade min kära vän Sandra som jag inte träffat på väldigt länge. Vi käkade kinabuffé hade det väldigt trevligt.
 
Måndag den 14/10: Jag fick äntligen reda på svaren på tentan och examinationen vi gjorde veckan tidigare och fick reda på att jag klarade allt! Så nu är det bara tenta 2/10 och 5/10 kvar för denna kurs.
 
Nu taggar jag bara för kommande helg, imorgon åker jag, rasmus och Ted till Amsterdam! Är sjukt taggad!