» Mina julklappar 2015

Hej alla mina smurfar! Just nu sitter jag och håller på att ladda upp min absolut första "riktiga" video på Youtube. Så jag vill gärna ha ris och ros. Kommentera vad ni tycker och om jag ens ska fortsätta med sånt här. Jag vill höra era åsikter. 
 
 
Imorgon ska jag till kuratorn för att se om hon kan reda ut mina sömnproblem. Så det är bara hålla tummarna. Men nu ska jag gå och sova för att få några timamrns sömn innan det är dags att kliva upp igen. Ni får ha det så bra så hörs vi.
Kram på er! Ni är bäst!
 
Glöm inte skriva frågor till min frågestund!

» Min julafton + frågestund

Hej alla mina smurfar! Hoppas ni haft en underbar jul! Det har jag haft iallafall. Jag har inte varit aktiv sedan jag for till Huddinge då jag inte mått så bra och har behövt smälta all information och så. Jag är bland annat halvtidssjukskriven nu och massa annat. Jag har fått en del frågor så jag tänkte göra en frågestund om bara några dagar så spamma frågor nu antingen på bloggen eller på min ask.fm. https://ask.fm/Justbyemma.
 
Men nu tänkte jag faktiskt lägga upp min vlogg ifrån min julafton. Om ni gillar mina videos så kan ni ju faktiskt också prenumenera på min kanal på youtube. Jag hoppas ni gillar den så hörs vi! Kram! 
  

» Min helg och min sjukhusvecka

Hej alla mina smurfar! Jag tänkte idag berätta lite om helgen men eftersom min kamera är hemma då jag är på sjukhuset i Huddinge så kan jag inte lägga upp bilder från helgen. Men det kommer senare. Men vi börjar med lördagen. 
 
Lördag:

Jag shoppar och kikar runt lite på Erikslund och på stan på förmiddagen med Jonathan och Kent. Sedan drog jag faktiskt bara hem och gjorde mig iordning för att åka och "förfesta" hos en arbetskollega. Sedan drog vi till Julgalan där vi fick stå i miljoner köer. Först för att komma in. Sedan till garderobern, sedan toaletterna. När vi hade kommit så långt så skulle vi hitta det bordet vi skulle ha. Det ska jag säga er var strul då folk rivit bort bordsplaceringarna, sedan vägrade folk ha fel och gå till de bordet som dem skulle sitta vid så vi fick ta ett annat bord med mera. Men det gick tillslut men det är så jobbigt att det ska bli så mycket strul med allt. Sedan skulle vi gå och ta mat och all mat var nästan slut. Det fanns inte ens gafflar till alla så vi fick springa runt och leta efter det också. Men innan jag fortsätter gnälla kan jag iallafall säga en bra sak, att vi fick varsin drickbiljett så att vi fick gratis alkohol om man ville. Vilket mitt jobb egentligen inte ska bjuda på men tydligen gällde biljetten till all slags alkohol och dryck. Sedan fick jag några drickesbiljetter till så det var nice! Men sedan så var showen, förutom att ljudet var ganska dåligt och att det var så pass nya låtar så att man inte riktigt kunde sjunga med så var det roligt! Det var roligt att få göra någonting sånt här med jobbet. Att få komma bort från vardagen och skratta och ha roligt med kollegor och inte bara prata jobb. Jag skulle lätt kunna ha några av kollegorna som vänner och umgås med på fritiden. Sedan åkte jag hem ganska tidigt. Var kanske hemma vid 1 eller 2 då min familj skulle komma till mig på förmiddagen på söndagen sen.
 
Söndag:
 
 
Jag vaknade ca 8.30 och gjorde mig iordning och sedan kom familjen och började med att baka pepparkakor, julbröd, knäck, julkola, nonstopskakor med mera. Vilket var väldigt roligt att vi gjorde det tillsammans.  Vi åt även tillsammans och hade det mysigt. Sedan på eftermiddagen hämtade jag även min syster som kom hem till mig en stund och umgicks med familjen så hela familjen blev samlad. När dem åkte hem sen så packade jag bara och tog det lugnt.
 
Måndag:
 
 
Klockan var 05.30 och larmet gick så det var bara att kliva upp och göra sig iordning för att sedan vara hos mamma klockan 7 för att åka till Huddinge sjukhus. Vi klarade att hitta och vi hann precis checka in på hotellet och sedan drog vi till sjukhuset och började intensivveckan. Först blev det 1timme sjukgymnastik, sedan blev det läkarbesök och massa prover. Sedan drog proverna över så vi fick ca 20 min lunch så vi sprang och köpte en sallad. Sedan blev det två timmars sjukgymnastik och vi provade en ny medicin bland annat. Vi får se om den fungerar på mig. Sedan har vi inte gjort så mycket mer än att ta det lugnt på hotellet. Vi är på Attendo Park hotell. 
 
Vi får se vad jag ska göra mer nu, käka något och bara ta det lugnt. Vi får se! Men ni får ha det så bra så hörs vi, Kram!
 

» Blev av med oskulden till julgala?!?!

Hej alla mina smurfar! Idag är det äntligen fredag hörrni! Vad händer under luciahelgen då? För mig så blir de shopping,  julgala och julbak med familjen. Ännu en gång en fullsmockad helg vilket är roligt ibland! Men idag ska jag bara ta det lugnt och vila då jag är fruktansvärt trött! Så jag har faktiskt köpt ben&jerry som jag ska äta lite av idag framför en god film. Någon film som ni rekommenderar? 

Som några av er redan vet så fyllde jag 20år för ca 2 veckor sedan. Och jag har faktiskt inte förlorat den där "oskulden" som många hör samma dag de fyller år. Det är nämligen oskulden till systembolaget. Men idag blev jag av med den och köpte hem lite till imorgon då jag ska festa lite som jag inte gjort på väldigt länge så det ska bli roligt! 


Men nu till dagens lilla fråga, vad ska ni göra i helgen? Jag funderar förresten på att börja ha en "dagens fråga". Vad säger ni om det och ska vi prova och se hur det blir? Det kan vara allt från himmel eller jord. Idag blir isåfall en väldigt enkel fråga idag, nämligen det jag skrev tidigare vad ni ska göra i helgen? 

Juste en anna sak, vi får se om jag hinner bligga imorgon då jag ska på julgalan. Men jag ska försöka ta fina bilder och lägga upp här på bloggen. 

Men nu ska jag se film!
Ni får ha det så bra så hörs vi!
Kram!
/Emma

» Kattägare och tunga texter?!

Hej alla mina smurfar! Idag är en riktigt bra dag! Gissa varför? För idag är det bekräftat att jag ska köpa katt i vår! Jag har nu pratat med en underbar kattuppfödare (hon som fick två kattungar nyligen) och har nu fått tinga den lilla tjejemn som kom till i söndags. Jag är så lycklig! Jag är också så glad att jag fått en så bra kontakkt med henne, hon är bra att prata med och kommer alltid med idéer och pratar bra och öppet om sig själv så man känner att hon itne har några hemligheter och döljer något gällande sin kattuppfödning. Efter flera flera flera månaders letning har jag äntligen hittat en katt som passar mig. Ni kan nog inte förstå min lycka! Jag lovar att det kommer komma upp bilder senare!
 
Idag tänkte jag faktiskt inte skriva så långt inlägg. Jag känner att ibland vill man abra läsa ett kort inlägg om bara något kort man tänker på för stunden. Vad tycker ni om det? Sen tänkte jag också fråga en fråga om ni vill ha en uppföljning av min lilla "serie" Hur mitt liv är just nu? Många har säkert inte läst dem då jag skrev dem i somras någon gång. Jag har iallafall gjort två delar som jag tänkte länka här:
Del 1
Del 2
 
(Bilden är extremt gammal!!!)
 
Om ni klickar in på det kanske jag ska varna om att jag fått kommentarer på att det kan vara ganska tunga delar och känliga personer kanske tycker det är jobbigt att läsa om. Men jag skrev detta för att hjälpa folk. Om ni undrar någonting om dessa inlägg. Skriv frågor i kommentarerna eller på Ask.fm (klicka här för att komma till min ask.fm) om ni vill vara anonyma. Jag lovar att svara på alla frågor där oavsett om det gäller inkläggen eller annat smått och gott.
 
Men jag hoppas ni gillade det här inlägget så hörs vi!
Kram!
/Emma

» 5 Julklappstips för MAX 300kr

Hej alla mina smurfar! Idag tänkte jag faktiskt försöka hjälpa er lite i julstressen och dela med mig utav lite julklappstips. Denna gång kommer det vara julklappstips under 300kr. Julklapparna är från lite olika presenthemsidor från nätet där man kan hitta lite allt möjligt skoj. Jag rekommenderar er verkligen att kika in dem sidorna för dem har grymt mycket saker till julklappar.
 
Så vi hoppar till det första julklappen!
 
Till spaälskaren:
Den här boxen är ifrån Bluebox.se där dem säljer allt möjligt. Denna gång hittade jag ett spakit från Pamper pack. Kitet kostar 99kr st. Det finns två olika kit det ena innehåller:
"1 x Cucumber & Aloe Vera - Ansiktsmask (15 ml)
1 x Wild Rose Revitalising - Eye Pads (4 g)
1 x Jojoba Creamy, Revitalising - Hårinpackning (15 ml)
1 x Aromatherapy Intensive - Fotkräm (15 ml)"
 
Det andra kitet innehåller:
"1 x Pomegranate & Paw Paw Invigorating & Nourishing Face Mask (15 ml)
1 x Grape & Ginseng Really Revitalising Eye Gel Pads (4 g)
1 x Almond Oil Leave-in Hair Mask (15 ml)
1 x Shea Butter & Peach Kernel Softening Intensive Foot Cream (15 ml)"
 
 
Till det här härliga spakitet kanske man vill lägga sig i ett bad med tända ljus eller kanske få massage av någon man tycker om? Då kan det här massageljuset är perfekt då!
 
Det är ett massageljus ifrån märket klinta och kostar 89kr på Bluebox.se. Det finns i flera olika dofter.
 
Till snacksälskaren:
Om du har en vän eller familjemedlem som gillar snacks. Ja, vem gillar inte snacks? Den här julklappen skulle vara perfekt till vem som helst nästan! Speciellt till dem som gillar att göra egna snacks.

Den första snacksen är hur man gör egen melonglass som kommer från Coolsfuff.se som kostar 99kr. 
Den andra DIY snacksjulklappen är från Fungadgets.se och är en chipstillverkare för micron. Alltså hur coolt och roligt låter inte det?! Det står att det enda man behöver göra är att riva potaitsen i skivor som man kan göra med chipstillverkaren. Sedan så ställer man skivorna i behållaren och in i micron i ca 5 min så är dem sedan klara. Chipstillverkaren kostar 125kr. 
 
Kaffeälskaren:
Hur mysigt vore det inte att ge bort en egengjord julklappbox med lite saker till kaffeälskaren? Om jag skulle ge bort en sådan julklappsbox så skulle dem innehålla dessa tre saker:
Takeawaymugg som bland annat finns att köpa på Bluebox.se för 129kr men som sagt sånna finns att köpa lite överallt. 
 

Den andra saken jag skulle köpa är ett lite finare och dyrare kaffe. Och till det skulle jag köpa ett kaffemått som har en inbyggd påsklämma. Den finns också att köpa på Bluebox.se och kostar 69kr. 
 
Till musikälskaren:
Någonting som jag tycker är ganska coolt är vattenhögtalare. På Coolstuff.se finns "Water dancing speakers" för 209kr. Lite roligare att ge än vanliga högtalare.
 
Till den speltokige:
Här kan man bara gå loss och köpa vilket spel som helst, ett spel går alltid hem! Här kommer lite tips på spel man kan köpa:
1. Pie Face som finns att köpa på Ginza.se för 299kr. Det här spelet skulle jag själv vilja ha haha. 
 2. Jag har aldrig-spelet. Behöver jag säga mer än att nog alla vet vad detta är för spel? Kostar 60kr på Roligaprylar.se
3. Det borde man ju veta- spelet. Ja, man hör på namnet vad spelet handlar om. Det kostar 199kr på Coolstuff.se.
 
4. Vem i rummet-spelet. Det här festspelet är verkligen roligt att spela tycker jag. Rekommenderar detta verkligen! Detta spel kostar 199kr på Coolstuff.se
 
 
Som ni ser finns det en hel drös med spel man kan hitta. 
 
Men det här var dem 5 julklappstipsen som jag tänkte bjuda på idag. Hoppas ni vart lite klokare och att ni fick någon hjälp.
Men ni får ha det så bra så hörs vi! Kram!
 
/Emma
 

» Siames? Sjukhus? Video eller ej?

Hej alla mina smurfar! Nu har jag precis kommit hem ifrån affären och ska nu göra lite mat. Det blev något enkelt idag som går fort att göra, fiskbullar och potatis.  Men iallafall. Igår blev det inget inlägg då jag inte kom hem fören 22 och skulle då ställa mig och laga mat till matlåda och sedan duscha och gå och lägga mig. Men iallafall. Imorgon tänkte jag redigera en vlogg från i söndags men jag undrar om ni ens vill se den? Jag har dem senaste veckorna sovit extremt dåligt. Jag sover max 4 timmar per natt. Därför har jag inte någon energi till videos tyvärr. Jag tänkte spela in en video där jag pratar om vad som händer i mitt liv och varför jag sover så pass lite. Men jag vill inte bara gråta i en video för de vet jag att jag kommer göra. Men får se om det blir ett blogginlägg om det iallafall. 
 
Just nu räknar jag bara dagarna. På måndag den 14/12 så läggs jag in i Huddinge sjukhus och ska vara där i tre dagar. Varför jag läggs in tänkte jag också ta i ett annat inlägg. Men min fråga till er, vill ni att jag bloggar om det eller vill ni ha en video?
 
Juste en annan sak jag fick reda på idag. Jag har ju varit intresserad av att köpa katt nu ett tag och eftersom jag är allergisk mot vissa kattraser så vill jag ha en speciell ras som heter siames. Siameser är väldigt sociala katter och trivs om dem är flera. Därför tänkte jag köpa två katter. Jag fick besked idag att hon fått två katter och att en redan var tingad så tyvärr så kan jag inte köpa katt ifrån henne om jag inte hittar en siames någon annanstans. Jag hörde av mig ifrån ett annat katteri i augusti eller någonting sånt men då fick jag till svars att jag var för ung för att typ äga en katt då unga människor reser mycket och upptäcker världen. Det är synd att jag själv inte får ta ansvaret och kan välja sånt. Jag har inte rest någonstans sedan jag tog studenten. Vissa gillar att resa och andra inte. Men men sånt är livet. Det är synd att det är så svårt att få tag på siameser. 
 
Men men, nu ska jag äta så får vi höras imorgon. Ni får ha det så bra så hörs vi kram!
 
 
/Emma

» Skolminnen

Heej alla mina små smurfar! Idag tänkte jag faktiskt ta er tillbaka till skoltiden igen. Idag tänkte jag nämligen berätta om lite minnen från skolan som jag tycker är lite roliga att tänka på nu i efterhand. Jag kom på dem här jättesnabbt så om ni vill ha fler sånna här berättelser så får ni gärna kommentera det. Ni kan också kommentera om det är något visst minne ni vill jag ska ta berättelser ifrån, till exempel midsommar eller när jag gick en speciell årskurs. Om jag märker att ni gillar sånna här inlägg så kommer jag självklart fortsätta med dessa.
 
Första berättelsen:
Den här är inte så märkvärdig men som jag skrev så kom jag på dem här händelserna väldigt fort och spontant så det är därför. Det här var i alla fall när jag gick första året på gymnasiet. Min skola hyrde då en del av en stor skola som var nerlagd. Vi fick absolut inte vara på dem delarna som skolan inte hyrde. Men självklart gör man saker man absolut inte får så några i skolan tar sig upp till "gamla rektorrummet" och hittar en gammal högtalarmikrofon som går till hela skolan. Så det började spela musik och annat roligt i högtalarna. Dock vart inte lärarna glada på det men jag vet att det blev ett gott skratt i skolan sedan. 
 
Andra berättelsen: 
Det här var dagen innan skolavslutningen och vi skulle snart få somamrlov. Jag är inte helt säker men jag har för mig att det här var första året på gymnasiet också. Vi hade iallafall några aktiviteter och lekar ute och korvgrillning med mera. Sedan hör vi brandlarmet tjuta och vi alla får ta oss ut som man brukar få göra och bli avprickade så att ingen är kvar i byggnaden. Ut kommer rektorn och alltså jag har nog aldrig sett en argare människa någonsin. Hon var verkligen flyförbannad och berättar att någon har tagit brandsläckaren och sprutat ner alla skåp i skolan. Hon hade en väldig predikan om hur rent utsagt idiotiskt det var och hur mycket pengar det kostade skolan. Så hela skolan fick städa upp detta men det var det nästan värt för gud vad vi skrattade. Jag kanske måste tillägga att vår rektor var...speciell ingen, och då menar jag ingen, gillade henne inte ens föräldrarna så det var extra roligt att skoja och jävlas med henne. Jag måste också tillägga att hon slutade några månader senare. 
 
Tredje berättlesen:
Den här händelsen var första veckan i sjuan. Jag gick på en liten skola på landet och flyttades sedan över med mina klasskamrater till en liten större skola när vi började sjuan. Vi skulle iallafall ha en orientering för att lära känna området antar jag. Orienteringen var endast bostadsområdet runt skolan och där "civilisationen" var. Jag och mina två andra kompisar från skolan från landet gick runt och skulle hitta där. Jag kan säga såhär att vi hittade verkligen inte! Det slutade med att jag fick ringa mamma och fråga vart vi var ungefär, jag fick säga vad det stod på skyltarna och tillslut få reda på att vi var ca 5-6 km ifrån skolan och vi hade kommit långt ifrån dit vi skulle. Notera att området där vi skulle orientera var max 2 km från skolan och vi kom nästan 6 km ifrån skolan. Men vi hittade tillslut tillbaka till skolan men vi missade nästan bussen påväg hem igen men det är en annan historia.
 
Men jag hoppades ni gillade ett sånt här slags inlägg. Vill ni läsa mer såna här inlägg är det självklart bara att kommentera det. Som avslutning på det här inlägget lägger jag ut två bilder på mig från skolan..Fråga inte så mycket om bilderna, det är iallafall jag haha.
 
 
Ni får ha det så bra så hörs vi, kram!
/Emma

» Lite från Fyndiq.se

Heej alla mina smurfar! Idag tänkte jag faktiskt visa lite utav det jag fått hem från fyndiq.se som jag skrev om igår. Jag kan tyvärr inte visa allt då vissa saker är julklappar och vissa saker har även inte kommit ännu. Men vi kör igång!
 
Juste, om ni vill ha någon recension på någonting av produkterna så kan ni kommentera det så får vi se om
jag gör någon recension. 
 
Då jag inte hittar laddaren till min systemkamera så fick jag ta bilder med min vloggkamera men jag tror ni överlever.
 
Den första produkten har jag hört väldigt väldigt mycket om. Det är Nyx setting spray och det här är med dewy finish. Det finns även en med matte finish som jag också beställt men som inte har kommit hem ännu haha. Jag har varit sugen på att prova dessa så himla länge och har nu tagit mig i kragen och beställt hem dem. Så om någon utav er har provat dessa får ni gärna kommentera vad ni tycker om dem. Jag är iallafall sjukt taggad på att testa dem!
 
Nästa produkt är jag ganska besviken över faktiskt men det var jag som var för snabb och läste fel. Det är en palett ifrån märket Urban och är deras naked 3 palette. Jag vart så exalterad att jag inte läste eller kollade inte så noga och såg inte fören den kom hem att det inte var Urban decay´s naked 3 palette. Visst jag tyckte den var lite billig men eftersom det var blackfriday så tänkte jag att det var en stor rabatt rabatt på den. Det stod att den skulle kosta 400 och vet att den äkta Urban decay kostar ännu men men som sagt jag tänkte inte riktigt. Men iallafall, nu har jag en kopia på Urban decay´s naked 3 palette hemma och har swatchat lite och piggmenten är fruktansvärt dåliga tycker jag! Jag hoppas verkligen den är bättre på ögonlocken. Men jag tycker det inte är okej att man efterliknar märken på det sättet och dessutom nästan använder sig utav samma namn. Eller är det jag som överdriver nu? Sen tycker jag det absolut inte är fel med kopior. Jag har en kopia på Urban decay´s naked 2 palette från Viva la diva som heter Nudie och den tycker jag är jättebra. Men den vet jag ju är en kopia och dem försöker inte få det att vara så pass stor kopia att dem använder sig utav nästan samma namn. Vad tycker ni om detta?
 
Den sista grejen som jag fått hem är lösögonfransar som kommer ifrån något asiatisk företag. Det är 10 stycken par i en förpackning. Jag har alltid använt mig utav Depends lösögonfransar och jag tycker det är superbra men jag vill nu prova mig på dessa. Jag förväntar mig inte den bästa kvaliteten men jag är den som tyvärr slänger eller tappar bort mina lösögonfransar efter användning så för mig räcker nog dessa ändå. Det står att det är hög kvalitet och att dem är handgjorda så det ska bli spännande att testa hur dem sitter på och hur dem känns. Jag gillar inte lösögonfransar som känns för mycket. Det kan ibland kännas så att dem tynger ner hela locket då.
 
 
Imorgon ska jag på julmarknad tror jag och jag tänkte då prova dessa produkter för att få ett första intryck på på produkterna. Men som sagt, vill ni veta mer utav produkterna så får ni gärna kommentera ifall ni vill ha någon recension. Ni kan också komemntera ifall ni vill ha en vlogg om imorgon.
 
Men nu ska jag mysa med film och glass så hörs vi imorgon! Hejdå!
/Emma

» Julmarknad i helgen?

Hej alla mina smurfar! Idag har varit en ganska jobbig dag. Vakna och gjorde mig iordning och drog sedan till jobbet. Jobbade över så slutade en halvtimme senare. 

Sen tror jag ingen har missat att SJ haft problem idag. Det har varit mpnga tåg inställda och det skutade väl med att alla tåg blev inställda mot slutet utan ersättningsbussar så många vänner har inte lyckats ta sig hem. Kent skulle komma till mig med tåget och han lyckades komma hit efter en lång försening. 

Nu är han iaf här och vi ska nu dricka lite te och ta det lugnt för jag är riktigt trött efter den här veckan. Då jag inte fick någon sovmorgon på tisdagen då jag skulle till köping som jag vloggade om så har jag inte fått sovmorgon sen förra torsdagen. Men imorgon ska jag verkligen sova! Sen får vi de vad jag gör mer. Det kan vara skönt med inte allt för planerad helg. Dock är jag jättesugen på att gå på en julmarknad. Någon som vet någon bra och mysig som är i helgen?

Förresten! Idag när jag kom hem så hade jag fått hem 5 paket på posten från fyndiq.se. Jag tycker det är jätteroligt att man får så många olika paket att öppna när man beställer från fyndiq.se. Imorgon ska jag gå och hämta ytterligare paket som jag fått. 


Men nu ska jag ta det lugnt resten av kvällen. Ni får ha det så bra så hörs vi! Kram!
/Emma

» Ask.fm

Hej alla mina smurfar! Jag har fått några kommentarer och kikmeddelanden om att jag ska ha en frågestund. Så jag skaffade Ask.fm där ni kan få skriva frågor så svarar jag på dem på bloggen sen. Ni kan också självklart skriva frågor här också men ask.fm kan jag ju använda till senare frågetundsinlägg också. Men jag heter i alla fall justbyemma på ask.fm precis som bloggen heter. Här är en direktlänk till den.
 
 
 
Men det var det jag hade och säga, bomba med frågor nu om precis om allt mellan himmel och jord! Jag lovar att svara på alla frågor. Vi får se när frågestunden kommer upp.
 
Men ha en sån fin torsdag så hörs vi kram!
/Emma

» Föreläsning - Det finns bara en av dig

Hej alla mina smurfar! Nu tänkte jag faktiskt ta upp en ganska viktig sak som jag lärde mig på en kurs som jag var på med jobbet förra veckan. Det handlade om hälsa och självförtroende. För att ha en bra hälsa måste man må bra själv. Föreläsaren sa många saker, bland annat att det är skillnad på din personlighet och vad du gör. Man ska inte ta åt sig personligen om man gör något fel. Man kan ändra på det man gör men inte på personligheten. 
 
Men det var inte det som jag ville ta upp idag utan jag tänkte faktiskt ta upp en sak som är så populärt i samhället att prata om. Det är nämligen kroppsidealet. Det pratas mycket om hur man ska se ut, ska man vara smal, hur smal? Ska man ha kurvor, hur mycket kurvor? Det verkar vara ett väldigt intressant ämne och eftersom alla med hjälp utav alla sociala medier med mera målar upp en bild om hur en person ska se ut så tyckte jag föreläsaren sa en väldigt förnufftig sak.
 
Det var nämligen den här meningen:
”Det finns ingen lag som säger åt oss hur vi ska se ut”
 
Den meningen tycker jag verkligen är sann! Den enda som bestämmer hur du ska se ut är du själv! Du bestämmer över din kropp och då bestämmer du över hur du ska se ut. Va nöjd och se ut så som du känner dig som mest bekvämast med. För det finns bara du, du är en av över 2000 000. Just nu kommer jag inte riktigt ihåg hur stor sannolikheten att det bildas två stycken utav en person men jag har för mig att det var över 2000 000 iaf. Men det hör inte till saken. Du är speciell precis som du är och du ska vara nöjd över din kropp då ingen annan ser ut som du, du är UNIK!
 
Med det här sagt så vill jag faktiskt rekommendera att lyssna på den här föreläsningen för den var verkligen intressant, jag pratade med många efteråt och dem sa samma sak. Föreläsaren bjöd också på sig själv och var väldigt duktig på att förklara så att man förstod då han alltid kunde komma med exempel och så. Föreläsningen blev aldrig tråkig!
 
Han som hade föreläsningen heter Torkild Sköld och han är som sagt toppen! En mycket lärorik dag var det!
 
Här kommer ett citat som kommer från han:
 
Men nu ska jag inte skriva mer om det här för då kommer ni inte orka läsa det. Jag skulle kunna prata om det här hur länge som helst då jag tycker att det är så pass viktig fråga. 
 
Men ni får ha det så bra så hörs vi imorgon! Kram!
/Emma
 
 

» Min första vlogg -Sexuella övergrepp?!

Hej! Idag kommer inget vanligt blogginläggg utan idag provar jag för första gången att göra en vlogg. Eftersom jag aldrig redigerat eller vloggat förut så är den lite amatörig men det är nog alla i början. 
 
 
 
 
Hoppas ni tyckte det var lite roligt att se något annorlunda på bloggen och förlåt för att videon blev lång. Men alla ni som såg hela kan gärna kommentera att ni såg hela. Skulle vara kul att veta vilka som ens orkade titta haha. 
 
Men ni får ha en bra kväll så hörs vi imorgon, godnatt!
 
/Emma