» Ny telefon

Hej på er! Just nu sitter jag och väntar på att min lillebror ska komma hit hem till mig så ska vi hjälpas åt med lite läxor som han har.  Jag tycker det är roligt att mina syskon hör av sig till mig ibland om dem behöver hjälp med skolarbeten och ofta hör dem av sig om dem får komma en helg och bara umgås med mig och mysa med film eller spel. Jag tycker det är jätteroligt att jag har den relationen med mina syskon. 
 
Men nog om det, som ni kanske märker så har jag inte bloggat på en vecka eller två och det beror faktiskt på att jag inte riktigt haft tiden elelr orken att blogga via min stationära dator. Många av mina inlägg har är från min mobil elelr fårn Kent dator som jag gillar mer att skriva ifrån. Men nu har min mobil den senaste tiden krånglat. Blnad annat så kunde man inte prata i telefon om man inte har högtalaren på och den har bara allmänt blivit seg och stängeer av sig själv och så. Tillslut fick jag droppen och tog mig till Elgiganten som hjälpte mig hitta den optimala telefonen för just mig. Det blev den här godingen:
 

» Träffa vänner på vardagar?

Hej på er! Nu har jag inte skrivit på några dagar så jag tänkte uppdatera er lite på vad jag gjort dem senaste dagarna! :) 

Måndag:
Dagen började med att jag var ganska pigg efter att har sovit ca 3 timmar och dessutom legat och haft ont i magen hela natten. Men jag började iallafall jobbet kl 7 då min sjukskrivning nu är över och skulle från och med den här dagen börja jobba heltid igen. Men iallafall så arbetade jag bara till 11.30 då jag skulle lämna min hund till dagis. 
Min hund inskolas denna vecka för att kunna gå på hunddagis. Så denna dag skulle hon gå mellan 12-15. Så jag åkte och lämnade henne och åkte sedan hem och åt. Sedan drog jag och gymma vilket var väldigt skönt! Var länge sen jag gymmade själv. Efter det hämtade jag en kompis. Jag hämtade även min hund igen och det hade gått jättebra. Vi drog sedan till veterinären och vaccinerade min duktiga hund. 

Sedan hem och duscha och umgicks sedan med min kompis Patrik. Vi kollade bland annat på ett nytt grafikkort till min dator. Det är skönt att ha vänner som kan saker man själv inte kan. Tillexempel är de bra att ha vänner som kan datorer och fordon har jag märkt för sånt har jag deffinitivt ingen koll på! Haha. 

Sedan gjorde jag inte så mycket mer denna dag. 

Tisdag:
Började som dagen innan med jobb och lämnade sedan min hund på dagiset mellan 12-15. Drog sedan hem och åt och pratade i telefon med Jens vilket var ett väldigt trevligt samtal. Är roligt att prata med han då vi tycker och tänker väldigt lika men ändå så snackar vi inte så ofta. Men iallafall så somnade jag faktiskt en 20 minuter kanske. Sedan var det bara göra sig iordning, hämta min hund från dagis och åkte sedan till Fagersta för att träffa Emil vilket var jätteroligt för vi träffas inte så ofta. Men vill börja träffa han oftare men han är en väldigt upptagen man hahah. Men var inte hemma fören ca 22.30 om inte senare. Så gick ut med Nilla och gick sedan och la mig.

Onsdag:
Idag så jobbar jag och ska sedan lämna min hund på dagis och tänkte medans hon är där passa på att gymma en stund. Senare ikväll kommer även Viktor hem till mig. 

Tycker det är roligt med lite och göra och att man får träffa lite folk. Jag vet många av mina kompisar säger att man inte kan umgås på vardagar då man jobbar vilket jag kan förstå att man är trött och vill ta det lugnt efter jobbet men sån är oftast inte jag. Och om man nu är trött kan man ju ta det lugnt med sin kompis och kolla på film och helt enkelt bara slappa. Dock är jag en sån person som gillar ensamtid också men någon gång ibland tycker jag man kan ha tid för vänner på vardagar. Eller vad tycker ni?

Men nu ska jag inte skriva för mycket. Vad ska ni göra i veckan? 

Ni får ha det så bra så hörs vi, kram!

Lägger upp en bild från mig, Alexander och Kent. Mina vänner är underbara!

» Alla hjärtans dags snacks

Hej på er! Nu är jag äntligen klar med videon som jag pratade om igår! Jag har suttit 6 timmar och redigerat videon och är ändå inte nöjd speciellt inte då massor av filerna hade försvunnit. Men nu ligger den uppe på min youtubekanal. Jag hoppas ni gillar videos så hörs. Kram!
 
 
Recepten i videon:

Cupcakes:

    3 ägg
    2 1/2 dl strösocker
    1 tsk vaniljsocker
    100 g smör
    1 dl mjölk
    3 1 /2 dl vetemjöl
    2 tsk bakpulver
    1 nypa salt
    Skal och saft av 1 citron

Creem Cheese Frosting

   
60 g mjukt smör
    5 dl florsocker
    1 tsk vaniljsocker
    1 msk färskpressad citronsaft
    100 g philadelphiaost
    Några droppar valfri karamellfärg

Recept på Polkagrishjärtan:
   
Polkagriskäppar
    mörk choklad
    Strössel

Recept till mintchokadhjärtan:
   
1 st äggvita
    16 droppar pepparmintarom använd en pipett för att dosera, eller ett drygt kryddmått
    225 g florsocker
    100 g hackad mörk choklad
    florsocker till utbakning
    dekorationspärlor

» Jag älskar dina negativa egenskaper!

Hej! Idag är min lillebror på besök och ska sova över här. Vi har spelat cod hela kvällen och vi har dessutom bakat lite. Imorgon blir det att baka lite mer för jag tänkte göra lite tips på snabba enkla recept på snacks som man kan göra även fast man kommer på i sista stund att man kanske vill överaska den man tycker, vill baka tillsammans med den man tycker om eller bara unna sig något själv om man är ensam. Jag ska dessutom till IKEA och handla lite och lite andra ärenden. Så tänkte alldeles strax gå och lägga mig för att kunna göra dem ärendena och lite annat.
 
Men innan jag ska sova tänkte jag säga en sak som jag tänkt på den senaste tiden. Många som blivit ett par väldigt länge börjar störa sig på småsaker om varandra och man tycker att partnen har ganska många dåliga egenskaper. Då undrar jag en sak, den personen som du blev kär i, alltså din partner, den personen älskar väl du oavsett dens positiva eller negativa egenskaper. Du blev alltså kär i personens negativa egenskaper.
 
Förändra aldrig din partner. Varför? För du blev kär i personen som var annorlunda och har sina negativa egenskaper. Varför förändra något som du blev kär i? Oavsett hur annorlunda och udda personen är. Du blev alltså kär i det som du idag kanske stör dig på. Men det är inget fel att vara annorlunda.
 
Men det här var faktiskt det jag hade att säga. Hoppas ni förstod vad jag menade för kände att det blev ett ganska flummigt inlägg. Men nu ska jag sova och så hörs vi imorgon. Kram!

» Läkarbesök efter läkarbesök?

Hej på er! Idag har det varit en hektisk dag. Det började med att jag försov mig till doktorn så hann inte äta frukost eller någonting egentligen men jag hann iallafall till läkaren. Som tur var så varade inte läkarbesöket så länge. Det gick jättebra där!
Men sedan när jag kom hem blev jag jättetrött av bedövningen så jag totalslocknade och vaknade inte fören vid 13 och klockan 13.30 skulle jag vara hos sjukgymnasten. Så jag hann ju bara gå upp och dra till sjukhuset igen. Sedan efter jag varit hos sjukgymnasten så drog jag till min vårdcentral för att gå på gruppsamtal i ca 2 timmar. Samtalet gick bra, det var väldigt peppande och skönt att hör att man itne är ensam. Så klockan blev 16.30 och då var det bara att dra till jobbet då jag börja jobba klockan 17. Så sen har jag jobbat till 21 och har nu bara suttit och skypat med Andreas och kollat lite på TV och helt enkelt tagit det lungt. 
Så det har varit mycket att göra idag så nu ska ja bara gå ut med hunden och sedan sova.
 
Imorgon så ska jag plocka lite här hemma och sedan jobba och efter jobbet så kommer Viktor hem till mig så ska vi kolla på resor tillsammans och eventuellt boka något tills i sommar. Ska bli jätteskönt att komma iväg om vi hittar någon bra resa.
 
Men nu ska jag ut med min hund så hörs vi imorgon! Kram!

» Söndag- hemmaspa

Hej på er! Nu har jag precis kommit hem. Jag har varit på stan och träffat en vän som jag pratat med länge men som jag aldrig träffat tidigare. Vi fikade och hade det trevligt. Vill gärna umgås mera. Sedan tänkte jag först dra till IKEA för att köpa en lykta men jag orkade inte ta mig ända till Erikslund så det fick vara. Är dessutom inte säker på ifall jag vill köpa just den lyktan. Jag ska köpa en lykta och sedan gravera in en sak på glaset. Men har ni något förslag på en fin lykta? Den från IKEA ser iallafall ut såhär:
Men nog om det. Eftersom jag aldrig åkte till IKEA så drog jag till en annan kompis och kollade på film. Jag känner mig dock väldigt elak då jag somnade. Men har man sömnproblem så har man. 
 
Jag är iallafall hemma nu och är extremt seg. Jag skulle behöva städa lite då mitt skrivbord är full med massa smink med mera haha. Men det får jag nog göra senare eller imorgon för är för trött i huvudet. Huvudet känns som gröt. Så tror jag gör en liten spa kväll nu en söndagskväll som denna.
 
Vad brukar ni göra när ni har ett litet hemmaspa? Jag har inget badkar nu efter att jag flyttade från surahammar men jag brukar gå in i duschen och mjuka upp mig och lägga i en hårinpackning. Jag brukar sedan gå ut och lägga på en ansiktsmask. Idag blir det någon av dessa.
 
 
 
Black headsen har jag köpt på från Fyndiq.se. Dem har jag bara testat en gång tidigare medans dem andra har jag köpt från ullared med dem vet jag finns lite överallt. Jag gillar dock dem här små förpackningarna då jag tycker att orginalet nästan räcker till två omgångar.  När jag haft ansiktsmasken i, brukar ha i den mycket längre än vad de står på förpackningen, så brukar jag skölja av den eller dra loss den beroende på vad det är för slags mask och sedan använda mig utav Apolivas ansiktsavatten för att återställa PH-balansen. 
 
Jag smörjer sedan in mig med min nattkräm (oftast eftersom jag gör detta på kvällen) från Garnier som heter moisture+ recover. Jag smörjer även in ögonen med ögonkrämen från L300 som heter intensive moisture eye cream. 
 
Medans jag har i hårinpackningen, ansiktsmasken så brukar jag även lägga mina fötter i ett fotbad. Jag använder mig utav ett sett som jag fick i julklapp av Jonathan och det är ett sett från märktet CCS som är ett svenskt hudvårdsmärke. I settet får man med rengöring som man har i fotbadet, en fotkräm, en fotskrub och även en handduk.
 
En annan sak jag brukar göra ibland är att använda mig utav ett rengöringskit för naglarna av depend. Jag brukar då klippa och fila och även rengöra/ peta upp nagelbanden med ett redskap. Sedan använder jag mig utan ett Depends nagel- & nagel rengöring (den blåa på bilden) som jag målar över hela nageln och även på nagelbanden. Detta har jag på i några minuter och skrubbar sedan bort det med hjälp av varmt vatten. På depends hemsida står det att den tar bort döda hudceller och ökar syretillförseln så att naglarna växer fortare. 
 
 
När jag använt rengöringen så använder jag Depends myrrolja (den orangea) på naglarna och även lite på nagelbanden och masserar varje nagel någon minut. 
 
Sedan så använder jag mig av Depends nagelbandskräm och masserar även fär in nagelbanden någon minut.
 
Jag avslutar sedan med en handkräm från Depend. Alla dessa produkter från Depend är från ett "mirakel-kit" som jag köpt på Ullared men jag vet att det finns på kicks, åhlens med mera. 
 
Medans jag gör alla dessa behandlingar så brukar jag kolla på någon film och gosa ner mig i en morgonrock och någon filt. Jag brukar även tända lite ljus. Supermysigt och jag rekomenderar det skarpt!
 
Vad brukar ni göra när ni har ett litet hemmaspa? Kommentera gärna det! 
 
Nu vart jag så sugen på att ha mitt lilla hemmaspa så ska faktisk ta och göra det nu. Men ni får ha det så bra så hörs vi! Kram på er!

» Haul och hårrutin

Hej på er alla mina smurfvänner! Idag kommer även en haul. Ingen stor haul alls. Efter att jag satt i löshår så kände jag att jag måste vårda håret och inte bara köra på med något från ica som jag hade innan utan jag behöver någonting som verkligen återfuktar.
 
Löshår behöver verkligen fukt och därför provar jag nu en serie från Bed Head. Serien tror jag heter Bed Head Tigi urban anti+dotes Recovery. 
 
 
Den här hårvårdsserien ska alltså vara bra för torrt hår. Jag använder den här serien i endast längderna då mitt egna hår egentligen är fett hår. Så jag tar ett annat schampoo i rötterna och tar sedan shampoot i längderna och sköljer ut. Sedan tar jag hårinpackningen i längderna och inte i hårfästerna då jag fått lära mig att man inte ska använda varken balsam eller inpackning där. ENDAST SHAMPOO. 
 
När jag haft i hårinpackningen i ett tag, är olika hur länge jag låter den vara i men åtminstone 5 minuter men ibland kan jag gå ut ur duschen och kolla på film eller serie med inpackningen. Jag har alltid inpackning varje gpng jag duschar, I vilket fall så tar jag i balsamet efter och det är jag inte lika nogrann över hur länge det sitter i. Det har jag i några minuter innan jag sköljer ut det. det sista jag gör är att ta inpackning igen precis vid topparna. Jag tar inte alls mycket då. Jag sköljer inte ut inpackningen helt ordentligt då heller utan jag låter det få vara kvar i håret. 
 
Sedan När jag kommit ut ur duschen så lägger jag i en hårolja i håret. Den här hade jag sen tidigare och den kommer från Moroccanoil. Den jag har är ganska liten för att prova om den är bra. Och jag måste bara säga att jag älskar den. Den både vårdar bra och luktar gott!
 
När jag haft i oljan i längderna, jag tar den absolut inte i hårbotten då jag redan har fett hår så kan det kännas väldigt fett och flottigt. Men sedan så sprayar jag in en Leave-in hårkur ifrån Revlon proffesional som heter uniq one- all in one, i doften kokos. Den här produkten hjälper till med 10 saker. På hemsidan Cocopanda.se ,som jag köpt produkterna ifrån, skriver såhär:

 

"Den har 10 bra effekter på ditt hår.

  • reparerar torrt och skadat hår.
  • ger glans och förhindrar att håret krusar sig.
  • skyddar mot värme.
  • gör håret mjukt och silkeslent.
  • skyddar hårfärgen från att falna.
  • innehåller UVA-och UVB-filter.
  • gör borstning och uträtning lättare.
  • vårdar och reder ut håret.
  • reparerar kluvna toppar.
  • tillför volym."
 
Och det här är det jag gör med håret när jag duschar. Jag försöker också att alltid låta håret självtorka. 
Jag bortar även håret med en borste som är gjord för löshår. Jag försöker föna, locka och platta håret så lite som möjligt. Jag har håret ganska ofta uppsatt då jag jobbar. Jag sätter då upp håret i ganska låga toffsar eller i en fläta för att inte belasta hårsäckarna i och med att dem blir åt fel håll när man har en hög hästsvans. Jag sover dessutom också med en fläta. Just nu kommer jag inte på så mycket mer vad jag gör med mitt hår. 
 
Men åter till produkterna som jag köpt. Jag har inte använt dem så jättelänge, men utav det lilla jag använt så gillar jag det. Jag verkligen älskar Leave-in behandlingen, man känner att det verkligen gör nytta. Det enda negativa med den här beställningen är att jag tycker Bed head produkterna luktar gankska starkt. Det luktar inte illa men jag hade velat ha en lite mildare lukt. Men jag kommer självklart använda produkterna ändå. 
 
Men det här var allt jag hade att säga om min hårrutin och om dem produkterna som jag köpt.
 
Har ni något bra shampoo/balsam/inpackning som ni tycker jag ska prova? Har ni någrot tips på bra knep som vårdar håret? Hur tar ni hand om erat hår? Kommentera det gärna så att jag får lite tips på vad jag kan prova.
 
Ni får ha det så bra så hörs vi. Kram!

» Shein.com-haul

Hej på er allesammans! Här om dagen fick jag hem ett paket från Shein.com (Sheinside) och innan jag fortsätter måste jag bara säga att leveransen gick extremt fort. Inom två veckor så hade jag paketet på mitt postombud och jag tycker det är riktigt snabbt för att vara fri frakt och att det dessutom kommer från kina.
 
Jag köpte dock inte så mycket men jag tänkte ändå visa vad jag fick hem.
 
Innan jag fortsätter så gick det absolut inte bra att fotografera. Kent fotograferade mig och det gick väl sådär. Men se bort från det.
 
Det här är iallafall en tröja med luva och snörning fram på bröstet. Skönt material, kanske inte bästa kvaliteten men man får tänka på att det kommer från kina och att det är billigt! Men jag är iallafall nöjd för är en skön tröja att ha hemma. Tröjan är lite längre bak.
 
 
 
 
Nästa tröja är faktiskt likadan fast annan färg...trodde jag...Den här tycker jag inte alls är likadan i storleken tyvärr. Den är lite mindre och inte alls lika skön i materialet. V-ringningen/snörningen tycker jag dessutom är djupare. Men det fungerar med ett linne under.
 
 
 
Den tredje och sista plagget passade inte mig alls. Den är för kort och känns som jag har för stora tuttar för det. Men jag visa hur plagget ser ut på modellen snabbt. Plagget i sig tycker jag är fint och i bra kvalitet. Men som sagt om ni ska köpa det så tänk på att det är ganska kort. Plagget passar kanske mer dem med mindre bröst. Vet att det blev en liten bild.
 
Den sista saken som jag beställde var faktiskt ett armband. Det är dock sönder nu haha. Inte bästa kvaliteten men vad förväntar man sig. Jag köpte armbanet lite för skoj skull, jag visste att det inte skulle hålla men det var fint. Jag fastnade med armbandet någonstans så det var därför det gick sönder. Så här såg det ut när det var helt iallafall. 
 
Men det här var iallafall allt jag hade att visa från Shein.com. Jag är faktiskt ganska nöjd även fast det blev en del missar. Tycker ni om när jag berättar vad jag tycker om olika hemsidor och så som jag beställer saker från. Kommentera gärna det. Men i får ha det så bra så hörs vi.
Kram!
 
 
 

» Varför jag är sjukskriven

Hej! Jag har fått många frågor varför jag är sjukskriven och jag lovade ju att göra ett inlägg om det. Så här kommer det! Jag kanske ska förtydliga om att jag är halvtidssjukskriven. Jag arbetar alltså halvtid.
 
Innan jag kan förklara varför så måste vi klargöra vissa saker. Jag har en lungsjukdom som heter cystisk fibros. Jag har en länk till den på sidan under arkivet. Mycket att läsa men om ni är intresserade finns den där. Annars kan jag kortfattat berätta att det är en sjukdom man föds med och att det har med alla slemhinnor i kroppen att göra. Det bildas mer slem och är segare och så. Äckligt jag vet. Man har slem i lungorna som jag är väldigt svårt att hosta upp som en frisk människa då dem inte har lika segt slem. Därför måste man ta en hel det medicin. Jag tänkte skriva ett inlägg senare om hur en helt vanlig dag kan vara för mig. Hur många timmar jag behöver ta medicin och sen måste jag dessutom träna mycket. Det är som sagt en hel del att tänka på. Och måste intyga att jag har en ganska lindrig cystisk fibros. Vissa föds och måste leva med syrgastuber resten av livet typ. Jag är oerhört glad att jag kan leva ett hyffsat normalt liv. Är lyckligt lottad.
 
Men till sjukskrivnigen. Varje år ligger man inne på sjukhus på en specialistavdelning för just den sjukdomen. Har för mig det finns på tre ställen i landet. Jag åker iallafall till Huddinge. Jag var på den normala årskontrollen i september. Där fick jag reda på att jag blivit sämre. På ett år hade min lungkapacitet gått ner på 11% vilket inte är okej. Dem brukar prata om max 2-3% per år. Om man tänker att man går ner 11 procent varje år. Då har man ju inte ens 10 år att leva. Jag vart oerhört chockad och framförallt ledsen för innan kände jag mig nästan frisk. Jag tog min inte själv som sjuk så jag tog aldrig mina mediciner som ska vara förebyggande med mera. Jag insåg inte fören i september att jag är sjuk och måste ta hand om mig själv. När min sjukgymnast sa att jag har så gammalt slem i lungorna (ca 20 år då jag nästan aldrig tagit medicin) så att slemet är så hårt, hårt som cement. Då insåg jag att jag måste vända detta. Jag får inte bli sjukare. Jag måste förstå att jag är sjuk och att jag tar hand om mig själv. Sen dess fick jag sömnproblem pga att jag tänkte och mådde dåligt och var arg på mig själv för att det skulle ta 20år för mig att inse att jag är sjuk och att jag alltid vägrat ta medicinerna. Jag försökte dessutom med att ta tag i medicineringen och träningen samtidigt som jag arbetade heltid och dessutom extra. Jag hann inte med och jag kände mig oerhört stressad att jag skulle hinna med vardagen. Jag åt knappt för jag hann aldrig laga mat. Det blev kaos. 
 
I december så fick jag komma tillbaka till huddinge för att gå på en intensivvecka för att komma igång med att ta medicin med mera. Jag berättade då hur stressad jag var, hur mycket jag försökte hinna med, hur få timmar jag sov. En bra natt var 4 timmar. Dem sa till mig att man inte kan förändra sig på en natt. Man får ta det lugnt och stegvis börja med träning och medicinering. När man dessutom sover så pass lite så fungerar inte kroppen som man vill. Så jag vart sjukskriven på halvtid för att ta tag i sömnen och få hjälp och komma in i rutiner att ta medicinering och träna. Jag började stegvis att ta medicin varannan dag och träna varannan dag och nu i februari började nya steget att ta medcin varje dag och träna varannan. 
 
Sömnen har jag dock fortfarande problem med, sover fortfarande dåligt om inte sämre. Hoppas det hjälper snart för sömn är så oerhört viktigt. 
 
Men det här iallafall varför jag är sjukskriven. Kortfattat för att komma in i rutinerna med att ta medicin och träna och även att kunna sova. För förut prioriterade jag arbetet före min egen hälsa bara för att jag älskar mitt jobb. Men jag vet nu att för att kunna arbeta och göra det jag älskar måste min hälsa prioriteras först.

» 5 timmar i frissörstol?!

Hej mina underbara smurfar! Nu tänkte jag visa var jag gjorde i lördags. Jag åkte enda till Eskilstuna för att sitta i en frissörstol i ca 4.5-5 timmar. 
 
Ni kanske undrar vad jag gjorde där i så många timmar? Om jag ger er en före och efterbild ses ni någon skillnad då?
 
Före:
 
Efter:
 
För er som gissade rätt så satt jag i löshår. Jag var till Salong Fakelook hos en som heter Johanna. Och jag måste bara säga att dem är oerhört duktiga där. Dem är speciallicerade på just löshår och är väldigt proffisionella. Sen är dem oerhört trevliga. Kommer bli ett nöje att komma tillbaka dit igen. 
 
 
Det löshåret jag har är av oerhört bra kvalite tycker jag. Den metod jag har är keratinvax. Jag har alltså mitt löshår fastlimmat. Och jag har läst så oerhört mycket om keratinvax. Det har ju så dåligt ryckte om att det sliter på håret, att man kan få kala fläckar med mera. Men vet ni den vanligaste anledningen till de? Att man går med löshåret förlänge. Fakelook har en garanti på hur länge lörhåret ska sitta i innan man måste flytta upp lörhåret mot hårbotten igen och det är 3 månader. Vissa kan gå lite längre men jag kommer göra en uppflyttning vid 3 månader. Så jag ska nu bevisa att det inte sliter så mycket på håret som folk säger. Och att det dessutom inte är svårt att få bort. Min frissör visade mig hur enkelt det var att ta bort med ett medel och tång. Jag rekomenderar dock att gå till någon proffisionell om man ska skaffa löshår. Inte göra det hemma om man inte vet hur man gör. 
 
Men som sagt, är sjukt nöjd och tycker verkligen ni ska kika in Salong fakelooks hemsida och facebooksida. Dem gör naglar och fransförlägningar och massa annat också. Tycker verkligen dem är värda att synas mer då dem är så duktiga. 
 
 
Har ni några frågor kring löshår är det bara fråga. Har haft andra slags löshårsmetoder förut så är inte helt ny på ämnet. 
 
Men ni får ha det så bra så hörs vi kram!

» Lite som händer i livet och psykisk ohälsa

Hej på er mina härliga så smurfar! Jag vet att det var väldigt länge sen jag skrev. Bara senaste veckan har jag haft fullt upp och mycket har hänt på kort tid. Mycket har hänt som gjort att jag inte ligger på topp just nu. Jag kan inte tänka klart och mår allmänt dåligt. Jag har haft några ljuspunkter under den här tiden för att orka så mår just nu helt okej. Men som sagt har mycket att tänka på. Jag kan säga lite som kommer hända inom några månader.
 
Jag får inte bo kvar i lägenheten som jag bor i nu. Jag tänker inte berätta vad som hänt och varför men jag kan säga att det hyresvärden gör är inte juridiskt rätt tyvärr. Men sånt är livet. Så måste försöka få tag på en lägenhet väldigt fort vilket många som bor här där jag bor, och även på andra ställen, vet att det är sjukt svårt att få tag på en lägenhet. Jag har dessutom ingen familj eller vän som jag kan bo hos tyvärr. Har en utväg om jag absolut inte hittar någonting. Inget jag vill men är ett tak över huvudet och det är att jag bor i min husvagn. Men om det nu skulle hända så måste jag ju sälja iprincip allt! Jag tror inte min 180 säng får plats i husvagnen hahah. Jag var dock på visning på en lägenhet igår som jag hoppas att jag får. Skulle bli oerhört lycklig då. Men vi får se hur det blir. 
 
En annan sak som hänt att även fast jag varit sjukskriven i snart 2 månader så mår jag bara sämre i kroppen och psykiskt. Det som tagit mest är att man måste bråka med sjukhuset för att få den hjälp jag behöver. Men sånt är livet. Jag vet att jag tillslut får hjälp men tycker det är fel att man ska strida så mycket för det. Dem som är så väldigt svårt sjuka, ska dem också strida? Tror ni att dem kommer orka det? Det tror inte jag iallafall. Men nog om det. Vill inte att det här ska bli för aggresivt och deppigt inlägg så bäst att släppa det där. 
 
Alla har vi deppiga perioder, det är då man inte får glömma vad som verkligen betyder. Ens familj och vänner betyder oerhör mycket och dem är otroligt skickliga på att få än att må bra och tänka på annat. Ibland måste man bara hålla huvudet högt, står upp för sig själv och sina åsikter och tänka positivt. 
 
För ingen är som du och ingen kan vara bättre på att vara just du! Du är unik på ditt alldeles egna lilla vis. 
 
En sak jag insåg för några år sen är att om man inte kan älska sig själv och vara stolt över vem amn är och gör, då kan det vara svårt att älska någon annan och få någon annan att må bra. För lycka sprids. Och du är lycklig över de du gör och den du är, blir människor i din omgivning också lycklig. 
 
En annan jag sak man måste tänka på är att man måste våga släppa på tårarna. Allt känns så mycket bättre när man gråtit. Man mår bättre och jag känner mig till och med lite starkare. 
Man måste dessutom våga prata om sake som man mår dåligt av. Jag har erfarenhet av att ju mer man pratar om det man mår dåligt över, ju bättre mår man och man känner att man inte tycker att det är lika jobbigt längre. För tro mig det kan kännas ganska skönt att personer i din närhet får reda på att du mår dåligt och varför för det kan förklara en hel del. För när man mår dåligt brukar man inte riktigt vara sig själv. 
 
Psykiskt ohälsa är någonting som folk verkar ha svårt att prata om. Vi måste bli bättre på det. Det är inget konstigt med det. Var eller varannan har nog någon gång mått dåligt och haft en pryksikt ohälsa. Så vi måste bli bättre. Jag såg ett klipp på youtube som jag tycker att ni ska kolla in om just psykisk ohälsa. 
 
 
Vi måste prata om detta, tabun ska bort! Vilka håller med mig?