» Trött tjej

Hej! Jag har nu varit hemma ett tag från jobbet och jag känner nu hur trött jag är! Jag kan inte fatta hur jag orkar ens vara uppe! Jag känner nu att jag behöver en dag ledigt men imorgon blir det inte bara slapa och ta det lungt utan då ska jag tvätta och handla mat för att kunna ha påskmiddag på lördag. Min familj komemr då över och ska fira lite påsk. Ska bli jättekul och mysigt. Men nu är bara frågan, vad brukar man ah på ett påskbord? ag har helt hjärnsläpp! Men jag kommer nog på det.
 
Idag fick jag hem min första tidning från Veckorevyn. Ska bli kul att testa och unna sig en tidning å och då. Jag beställde 6 nummer framåt. Om jag gillar det så kanske jag fortsätter. Vi får se. 
 
Men nu är jag så trött så jag orkar verkligen inte skriva mer. Jag ska sova nu!
 
Godnatt!

» Nackdelar med plugg

Hej! Förra veckan skrev jag ett inlägg om fördelar med att gå i skolan. Jag tnkte nu vara tråkig och göra nackdelarna med att gå i skolan. Kom ihåg att det här är ur mitt perspektiv. Vissa utav nackdelarna kan dessutom vara lite positiva. Men nu sätter vi igång.
 
PLUGGET!
 

Fördelar:
 

1. Läxor.
Ingenting är nog jobbigare att ha läxor. Att plugga och ta en del av sin fritid och kanske sitt sociala liv. När man kommer hem vill man bara kunna slappna av och inte behöva tänka på skolan men tyvärr är inte livet så skönt alla gånger utan när man kommer hem från skolan måste man börja plugga igen. Inte alls kul!
 
2. Mycket att göra.
Ibland har man mycket i skolan med prov, läxor, redovisningar, nationella prov med mera och det är inte heller kul. Det påverkar hela kroppen! Man kan sova dåligt för att man sitter uppe halva nätterna för att kunna hinna plugga klart till till exempel ett prov. Det resulterar till att du är för trött dagen efter när provet är så att presterar sämre. Det blir bara en ond cirkel. Oftast så tycker jag att man har det jobbigt och mycket i skolan under typ februari, mars där någon gång. Eller är det bara jag? Men kom ihåg det viktigaste verktyget för att det inte ska bli lika mycket att göra på en gång är att planera! Tro mig alla mammor har sagt att man ska lägga upp glosorna till exempel och göra några glosor i taget varje dag och inte alla på en gång. Då fastnar det lättare också!
 
3. Stress.
Om man nu har mycket att göra vilket man många gånger har så resulterar det ofta till att man får olika "bieffekter" vilket är bland annat stress. Som jag skrev om sömnen så blir detta ochkså en ond cirkel. Om man blir stresad så kan man inte prestera lika bra och oftast kan man bli ännu mer stressad utav det. Jag minns en gång då jag skulle gra ett nationellt prov. Jag läste och läste samma mening hundra miljoner gånger och förstod ändå inte vad det stod. Meningen var på svenska och det var absolut ingen svår mening men eftersom jag var lite stressad innan provet så fick min hjärna kortslutning eller någonting. Och då kom en onda cirkeln. Jag blev ännu mer spressad för tt jag inte kunde ch då kunde jag definitivt inte läsa. Så jag fick försöka lugna ner mig innan jag försökte mig på provet igen och då gick det mycket lättare. Nu minns jag ine vad jag exakt fick för betyg på provet men jag vet att jag fick godkänt i alla fall.
 
4. Begränsad inkomst.
När man går i skolan så får man ju oblans studiebidraget som är på 1050kr. Det är en ganska låg summa men eftersom man inte har så många utgifter pga att man oftast bor hos sina föräldrar då så kan man göra lite vad man vill med pengarna. Men när jag levde på en där summan så hade jag råd med mina utgifter så som mobilräkning, gymkort och busskort. Men sen hade jag inte mycket mer pengar att leva för. Man blir ganska begränsad. man kan inte åka och hitta på saker med sina vänner, tex köra gokart tillsammans för man har inte råd. Det gör att man blir begränsad. Dock kfinns det ju sånna personer som orkar plugga och samtidigt jobba på kvällar eller helger. En gundkant till dem! Det skulle jag aldrig klarat själv.
 
5. Praktik.
Jag gick ju som sagt en lärlingsskola där jag hade halva min skolperiod på en praktikplats. Om man praktiserar mycket så blir det tillslut att man arbetar självständingt. Vilket resulterar till att man är lika duktig som en anställd. Vilket resulterar till att man nästan jobbar gratis. Visst jga fick ett "lärlingsbidrag" som var på 1000 kr men det var det enda. Vissa får bara matersättnign på typ 35kr per dag eller vad det nu är. Innan vi fick lärlingsbidrag så fick vi mattersättning på det priset i alla fall. Jag tycket man inte skulle får så lite pengar om man är lika duktig som en anställd och om man har praktiserat så länge. I slutet av trean så både arbetade jag extra och praktiserade på samma ställe vilket kändes ännu konstigare. Då blev det verkligen att jag arbetade gratis. Visst jag vet att man inte får göra vissa saker som praktikant. Man får bland nnat i mitt yrke inte deligera medicin. Jag hade bland annat deligering när jag arbetade när jag gick i trean men jag hade inte det när jag praktiserade då.
 
6.Vuxna bestämmer.
Det här är enligt mig både en positiv och negativ punkt för mig. När jag gick i skolan tyckte jag att det var jättejobbigt att det var alltid dem vuxna som bestämde hur det skulle vara på skolan med mera. Dem hade makten över än. Det var dem som gav oss betygen. Nu ska ju inte sånt här spela roll med betygen men tyvärr så finns det vissa lärare som gör sånt här. 
Men nu tycker jag det skulle vara skönt om en annan bestämde över mig. Jag är en sån med stora problem med beslutsångest och då skulle det vara skönt med en "vuxen" som bestämde hur jag skulle göra och stötta mig. Dem har lite mer makt och det är ganska skönt emellanåt men dem ska kunna lyssna och förstå och betämma saker utifrån elevens synvinkel också vilket många lärare är jätteduktiga på. Vi som elever har inte lika mycket ansvar och et kan vara skönt med inte så mycket ansvar.
 
7. Klasskamrater.
Alla är vi olika. Alla fungerar inte med alla. I en klass är det oftast många personer och då är det inte alltid att alla går ihop. Då kan det bli bråk eller dåliga stämmningar i klassen. Dock tycker jag att det är jätte skönt att man på gymnasiet oftast går lite bättre ihop. Eftersom man själv valt den utbildning så är man förmodligen lite intresserad av det och då har man ju ett gemensamt intresse. Jag tycker klassen blir mer tajt under gymnasiereioden. Alla treor i min skola kändes ett tag som en hel stor familj. 
 
8. Lärare.
Sen har vi ju dem där hemska lärare man itne heller går ihop med. Det kan vara om vad som helst. Vissa personkemier går bara inte ihop, vissa tycker att läraren har fel betyg eller omdöme, man kan bli arg eller frustrerad på läraren för att hon eller han inte kan förklara så att du förstår eller många andra anledningar. Då kan det vara motigt att gå till just dem lektionerna men man får helt enkelt försöka täka positivt och bita ihop. Det finns ett slut i den långa tunneln. Om du har en negativ lärare så kanske den läraren blir positiv och glad om du är det. Och kom ihåg, lärare an också ha dåliga dagar precis som du!
 
9. Prov.
Det finns prov, och så finns det någonting som är ännu värre än ett prov. Oförberedda prov! Den som uppfann den idiotiska idéen vill jag gärna träffa och fråga hur hon eller han tänkte. Nej skämt och sido. Prov är väl bra men typ 90% av klassen sitter ju och rpluggare några dagar innan och sedan har man glöömt allt dagen efter provet. Prov gör en bara stressad och det lyckas fylla i alla dem punkter jag skrivit om idag. Man blir stressad, man får läxor för att man måste plugga till provet, man får mycket att göra, man kan bli grinig på klasskompisar och lärare. Ja allt kan typ frstöras känns det ibland som om man får ett prov. Men det är bara att bita ihop och planera så blir inte provet så jobbigt som man egentligen tror.
 
Men det här var min lilla lista på nackdelar med skolan. Jag insåg nu att det var sju födelar jag fick ihop och 9 nackdelar men ändå så vill jag tillbaka till skolbänken? hur tänkte jag där? Jaja, många utav nackdelarna går ihop och är egentligen samma saker men men. 
 
Om några dagar kommer säkert fortsttnignen på mina för- och nackdelar och denna gång kommer det handla om jobbet.
 
Hoppas ni gillade mina för- och nackdelar så hörs vi!
 
Hejdå!
 
 

» Allt möjligt tänkbart

Hej! Nu sitter jag och har nu i en timme ungefär pratat och umgås med Jonathan efter jobbet. Både började och slutade tidigare från jobbet idag. Jag började 13 och slutade 21. Imorgon jobbar jag vanlig tid, 15.30-22.00 tror jag. 
 
Men nu vill jag inte prata jobb. Tänkte berätta att jag precis klickade hem en vårjacka! Är jätte spänd att få hem den! 
 
Ikväll ska jag bara softa då jag är ganska trött efter jobbhelgen, Vad ska ni hulliganer göra? ;)
 
Tänk att på onsdag ska alla lura varandra, och vill inte skryta men jag är expert på att bli lurad. ;) Brukar ni göra bra aprilskämt?
 
Vissa har nu påsklov eftersom påsk är i helgen. I alla dessa år som jag bott hos mamma så har vi alltid firat påsk men nu känns ddet bara konstigt om jag skulle fira påsk själv. Funderade på att bjuda hem min familj hit och fira påsk men vi får se. Tror inte det blir något för är helt slut i kroppen och börjar dessutom på att bli sjuk. Men jag har i alla fall bestämt att jag ska till mamma någon dag så jag saknar henne. Men kommer väl baa vara ivägen eftersom dem håller på med flytten med mera. Nu har dem i alla fall fått lägenheten såld! ÄNTLIGEN! Det tog väldigt lång tid. Det är inte många som vill leva med en sån dyr yra som det var. Därför den var svårsåld tror jag.
Vad ska alla ni andra göra under påsk? Hur brukar ni fira påsk?
När jag bodde hos mamma åt vi påskmat och så målade vi gg och påskpysslade. Vi letade också efter ägg. Har gjort dem alla år eftersom jag har småsyskon. Sen kan jag medge att det är ganska kul att pyssla och så. ;)
 
Jag ska snart söka in till högskolan. Men frågan är bara vilken skola? Mälardagens högskola? Örebro? Sundsvall? Jag har ingen aning! Men det känns lite svårt att flytta till sundsvall bara sådär även om jag hade velat. Jag har ju min familj här och Nilla kan jag inte ha i någon studentbostad antar jag. Hundar får väl inte vara där. Så jag får nog vackert söka skola här i närheten och hoppas att jag kan bo kvar här där jag bor. 
 
Nej nu ska jag ta och softa vidare så hörs vi senare!
 
Kram!
 

» Fördelar med plugg

Hej! Jag tänkte nu på alla skoltrötta eller jobbtrötta vänner jag nu har. Jag är själv en utav dem. Jag ätnkte nu göra ett inlägg om för- och nackdelar med att gå i skolan och ett inlägg med för- och nackdelar med att jobba. Jag tänkte börja med fördelar med skolan.
 
Dem här för- och nackdelarna är baserade på att man sköter både jobb och skola. Att man alltså inte är sjuk jämnt, skolkar, försover sig med mera.
 
 
PLUGGET!
 
När jag skriver om skolan så skriver jag från mitt perspektiv. Jag skriver alltså från gymnasiet då jag inte har någon erfarehet ifrån högskolan.
 
Fördelar:
 
1.Man behöver inte vara rädd att man inte får pengar varje månad.
När man jobbar så finns det sånna som inte är fast anställda utan kanske bara timanställd. Då vet man aldrig hur länge man jobbar. Dem kan sparka en samma dag om det är så. Dem kanske inte har råd att ha kvar vissa anställda och då kanske det är du som blir den som måste gå även fast du är duktig och sköter dig. Det kan också vara så att företaget går i konkurs och då står man där utan pengar och inget jobb. Dock om man är med i facket så får man förmodligen en liten summa utav lönen men jag tror inte den är mycket. Om man däremot går i skolan så får man studiebidrag och eftersom jag gick på en lärlingsskola så fick jag lärlingsbidrag på 1000kr mer än vad studiebidraget var på. 
 
2. Man bor oftast hos föräldrarna.
Oftast så bor man hos föräldrarna under sin skoltid.Det finns såklart undantag men jag skriver ifrån mitt perspektiv och jag bodde hos mamma i alla fall när jag gick i skolan. Om man bor hos föräldrarna så är det dem som har ansvaret för en och det är dem som försörjer oss och tar hand om oss. Som ser till att det finns mat på bordet med mera. Med andra ord så har vi inte lika mycket ansvar eller krav på oss och våra pengar kan gå till det vi själva vill. Visst jag behövde köpa kläder utav mitt studiebidrag om jag nu behövde någonting. Men det är inte någonting man behöver köpa varje månad. Utan när man går på gymnasiet så växer man inte lika mycket och man sliter inte lika mycket på kläder så då behöver man inte köpa kläder lika ofta. Sen finns det ju sånna som inte får studiebidraget utan föräldrarna kanske inte har råd att ge barnen studiebidragen. Men i viket fall så har man fortfarande inte det ansvaret att man ska ha råd att kunna betala maten till familjen med mera.
 
3. Man har alltid någonstans att ta vägen.
Det här handlar lite om punkt nummer 1. Om man går i skolan så vet man åtminstone fram till sista året i trean på gymnasiet vad man ska göra. Man har alltid en plats i skolan. Om nu skolan skulle läggas ner av någon nledning så flyttas man automatiskt till en annan skola bara. Om man flyttar till en annan stad finns det alltid en plats till en. Efter studenten så har man inget sådan säker plats. Många har inte jobb när dem går ut gymnasiet och då är det många som blir nästan rädda över vad som väntar. Vad händer efter skolan? Får jag inga pengar? Blir jag arbetslös? Måste jag till arbetsförmedlingen första dagen efter gymnasiet? Många utav dem här frågorna tycker jag man skulle behövt fått svar på. Visst jag hade jobb efter studenten men det var inte alla som hade det. Visst skolan ska ju uppmuntra eleverna att man får jobb och sånt men jag tror alla en dag blir arbetslösa och då tycker jag att man skulle behövt en genomgång på vad som händer och hur man ska göra. jag var arbetlös inte ens en månad i september och jag hade ingen aning om hur man gjorde. Att man skulle till arbetsförmedningen och "skriva in" sig. Allt det här fick min mamma berätta för mig. Och alla kanske inte har föräldrar som kan förklara eller någonting sånt. Jaja, tillbaka till ämnet. Man har i alla fall någonstans att ta vägen om man går i skolan.
 
4. Man har ett mer socialt liv. 
Om man går på gymnasiet så går man ju en line. Oftast går man en linje som man är intresserad av och förmodligen vill jobba med senare i livet. Ens klasskompisar ar förmodligen det gemensamt vilket leder till att man kanske "klickar" mer och man kanske får nya vänner som man senare umgås med på fritiden. Man kanske träffar vänner från andra klasser. Man kanske har skolfester, klasseter med mera som gör att man lär känna ännu fler människor. Det gör att mån får ett större socialt liv vilket är superbra!
 
5. Man har fasta tider.
Oftast går man i skolan på dagtid. Man har oftast ett schema som man följer varje vecka. Visst att det kan variera men det kan ibland vara skönt tt man har samma schema och att man pluggar uner dagtid och inte på kvällarna eller nätterna. Visst man kanske har sovmorgon ibland, man kanske slutar senare ibland men jag tror inte man slutar senare än kontorstider som är 7-16 eller 8-17. Min senaste dag under min skoltid har jag för mig har varit runt halv 5 men då har jag börjat ca halv 11. 
 
6. Lov och studiedagar.
Det bästa med skolan måste nog vara loven och studiedagarna! Visst vissa som jobbar har up till 5 veckors semester men dem som går i skolan har samanlagt 10 veckors sommarlov i ett och samma svep. Sen har man förståss sportlov, påsklov, höstlov, jullov också. Och man är alltid ledig röda dagar! Super soft om ni frågar mig!
 
7. Helger.
Jag som jobbar inom vården vet hur jobbigt det är att gå upp tidigt en lördagsmorgon. Jag jobbar bland annat 7.15 imorgon. Jag brukade inte tycka att helgerna var så speciella uner skoltiden. Jag tog för givet att man var ledig. Visst det är skönt att få sova ut men någon bid deal för mig var det inte. Sen nu när jag har jobbat var tredje helg eller var tredje helg som jag gör nu så inser jag hur värdefulla helger är! Att vara ledig när ens vänner och familj är ledig så att man kan hitta på någonting roligt med dem! Det är helt underbart!
 
Bilden är tage från Google då jag inte orkade ta en egen bild nu.
 
 
Det här var mina fördelar jag kom på i typ fem minuter. har jag missat någon fördel som ni tycker så får ni gärna kommentera det. Nackdelar med skolan kommer nog nästa vecka då jag jobbar hela helgen. 
 
Hoppas ni gillade sånt här slags inlägg. Jag tycker såna här inlägg är roliga så ni får gärna skriva någonting som ni vill att jag gör för- och nackdelar om. 
 
Nu ska duscha och sedan sova eftersom jag ska upp och jobba imorgon. 
 
Ha det bra!
Kram!
 

» Hur min lägenhet ser ut?

Hej! Jag har fått frågor från fler kompisar som jag inte träffar så ofta och som inte har kommit hem till mig ännu ifall jag kan ta bilder på min lägenhet och skicka till dem. Många av mina vänner bor ganska långt bort som flemmingsbro, örebro, härnösand och dem träffar man inte så mycket och eftersom jag till 99% jobbar kvällar så blir det också svårt för mig att ha tid för mina vänner som jobabr eller går i skolan på dagarna då jag är ledig.
 
Så nu är min fråga till er. Vill ni att jag lägger ut så att ni får se hur jag bor? Allt är inte riktigt klart än men det mesta i alla fall är klart! Om ni vill det så lägger jag upp en sånt inlägg nästa vecka eftersom jag jobbar delad tur i helgen. Appropå det så fick jag förfrågan ifall jag ville sluta nio istället för tio lördag och söndag och det tackade jag ja till. Blir nog stor skillnad och kommer bli jätte skönt eftersom man jobbar från 7.15 både lördag och söndag. 
 
Jag ska nu göra mig iordning för att sedan åka till Västerås för att hämta ut ett nytt SIM kort. Min mobil har blivit helt knasig. Man kan inte ringa till den jag kan ringa andra, man kan smsa varandra och man kan ha mobila internet och WIFI igång och det fungerar klockrent. Jag trodde först det var telefonen som var knäpp men provade att byta telefon så för att se om det just var telefonen som det var fel på men man kunde ndå inte ringa mig. Så ska jag prova med ett nytt SIM kort. Det komiska är att ibland kan man ringa till den. Igår gick det inte alls och inte i morse heller men nu kan man ringa till den. Men jag byter för säkerhets skull ifall den får för sig att bli sådär dum igen. Det kan ju vara att det är ett viktigt samtal som ringer mig någon gång och då vet jag ju inte om att den personen ringt mig eftersom jag ibland inte får sms om att någon ringt mig heller.
 
Men nu ska jag göra iordning mmig som sagt så får vi se hur mycket jag skriver ikväll. Jag är ledig idag så jag har nog tid att skriva någonting mer. Ha det så bra så hörs vi när vi hörs!
 
Kram!
  

» CrayCray.se och CocoPanda.se

Hej! Nu har jag kommit hem från jobbet. Jag har varit och handlat och jag har även diskat och käkat lite. Jag tänkte nu berätta allt jag köpte förra veckan innan jag om några timmar ska ta mig tillbaka till jobbet. 
 
Men nog om det nu börjar vi med det första företaget som heter CrayCray.se och som jag skrivit tidigare är det ett svenskt företag som tar hem skönhetsprodukter från USA som inte finns i Sverige. 
 
Dem flesta produkter är använda när jag tagit korten men jag tror ni överlever.
 
Den första produkten jag köpte är en 88-ögonskuggspalett från BH cosmetic. Färgerna är jätte pigmenterade och bra tycker jag. Dem är lätta att arbeta med och blanda ut. Ett stort plus är det billiga priset! Paletten kostar 179kr på Craycray.se.
 
Den andra paletten jag köpte är en highlighter-palett från Revolution som heter Radiance palette. Det är en jättefin palette med jättefina highlighters med fint skimmer och inget glitter. Men jag måste jobba lite för att jag tycker att det ska bli bra. Jag tycker att det först inte blev något skimmer först men sedan när jag lärt mig vilken borste man kan använda och lärt mig mer om produkten så nu blir det jättefint! Produkten kostar 119 kr på hemsidan och är verkligen billig och prisvärd!
 
Nästa produkt är ett puder från Revlon som heter Nerly naked i färgen 020 light. Pudret tycket jag är helt underbart! Jag frsökte söka på vad det kostade på Craycray's hemsida men det verkar inte finnas kvar. Men det kommer nog tillbaka eftersom det är så populärt. Men det finns ett annat puder från Revlon som finns på deras hemsida som verkar jättebra! det kostar 169kr.
 
Alla som känner mig vet att jag ÄLSKAR Carmex! Jag vet att det är ett ämne i det här läppbalsamet som inte är bra men det bryr jag mig inte om för dem är underbara. Hur torra läppar man än har så lykas Carmex alltid få mina lääppar mjuka igen på en gång! Den här gången valde jag att köpa i en doft. Doften är jordgubb och det verkligen luktar riktigt jordgubb, inga kemikalier utan riktig jodgubb. Dessutom tycker jag om den där förpackningen än den förpackningen jag har på alla anddra som är burkar. Den här kostar 35kr.
 
Den finns nog ingen som inte har hrt om den här mascaran! Den är från Maybeline och heter Great lash och jag har provat den några gånger nu och som alla andra säger om denhär mascaran så är den underbart bra! Den kostar 135kr men jag tror den finns på H&M för 99kr men är inte helt säker om det är samma mascara.
 
Den andra mascaran jag köpte har ag inte öppnat än men den är i ala fall från covergirl och heter clump crusher. Jag har hört att den är jättebra men eftersom jag inte provat den så kan jag inte säga någonting om den än. Den kosta i alla falll 149kr. 
 
Sen köpte jag också två rouge ifrån NYX. Färgerna heter PB27 "Summer peach" och PB02 "Dusty rose". Dem är jättefina färger med bra pigmentering. Rekomenderar det starkt. Summer peach är ifrån Craycray.se och kostar 95kr och Dusty rose är ifrån Cocopanda.se och kostar även där 95kr. 
 
På tal om Cocopanda.se så kan jag köpa dem lilla jag köpte där för jag köpte inprincip bara rouget och sminkborstarna som visas på bild här på deras hemsida. Som ni ser är det en hel del olika borstar men alla är ifrån real techniques. Det är ett kitt på fyra sminkborstar, en sminksvamp, en rougeborste, en puderborste oh en "strippling brush". Alla borstarna kostade tillsammans 593kr på cocopanda.se. Jag köpte borstarna där för det var billigare än Craycray.se plus att dem inte hade alla borstarna jag ville ha. Dem är jätte bra borstarna och jag rekomenderar det starkt eftersom dessutom inte är äkta hår.
 
Dem nästa produkterna på bilderna är en från cocopandase och en från craycray.se. Jag känner att det börjar bli krångligt nu men nästan alla produkter jag visar finns på craycray.se men det är vissa produkter som har varit billigare på cocopanda.se
I alla fall NYX pore filler är en primer. På hemsidan står det såhär "Denna magiska kräm skapar en jämn, "porslinsdocka-liknande" finish till ditt ansikte. NYX Pore Filler reducerar omedelbart utseendet på dina porer samtidigt som den förbättrar och utjämnar huden med E-vitamin. Bara applicera före din favoritfoundation". Vad jag har märkt av det lilla jag använt den så är den bra men har inte sett så superstor skillnad men sen är inte jag den med jätteproblem med porer. Den kostar i alla fall 179 kr på Craycray.se.
Den andra tuben ifrån NYX är en fondation i färgen light. Såhär står det om den på Craycray's hemsida "En hög-pigmenterad foundation som täcker alla dina skavanker! Denna foundation ger en perfekt täckning då den även döljer missfärgningar i hyn och andra brister samtidigt som den lämnar en naturlig finish och en felfri hy genom hela dagen!". Det här är min nya favorit fondation. Den är inte heller dyr. Den kostar 185kr på cocopanda.se.
 
NYX har även dessa odingar om är väldigt populära att ha som ögonskugga eller som bas på ögonlocken. Jag kpte i färgerna "Milk", "Youghurt" och "Sparkle Nude". Dem kostar 90kr på cocopanda.se. Min favorit är "Sparkle Nude". Dem är jättefina och krämiga och pigmenterade. Rekomenderar det verkligen!
 
Det här är en rouge ifrån Revolution som heter blushing hearts. Det är en jättefin rosa färg med fint skimmer. Jag har provat den en gång så kan inte säga så mycket om det än men än så länge så gillar jag den. Den kostar 79kr på Craycray.se
 
Som ni kanske såg för några dagar sen då jag la ut min milani-haul så köpte jag några läppstift. Här har jag nu köpt en läpp-primer som gör en bra bas för läppstiften och gör så att läppstiften håller längre och sitter kvar på läpparna mycketlängre än om man int använder primern. Den här är super tycker jag! Jag hittar inte den just nu på craycray's hemsida men den kostade runt 90kr om inte mindre.
 
Jag ville prova en produkt som gör att mina ögonbryn sätter sig på plats hela dagen och då provade jag den här från NYX som heter control freak. Det är en slags genomskinlig gel som ska göra att ögonbrynen är på samma plats hela dagen oh inte bara lägger sig eller flyger omkring överallt. Hahah. Den kostar 95kr på Craycray.se
 
Jag passade också på att prova på en ny ögonbrynspenna. Den jag köpte är ifrån revolution som ska ge två olika nyanser för bästa resultat. Jag tycker att den är bra men den är lite för mörk längst fram på ögonbrynet så då använder jag pudret från mitt ögonbrynskit ifrån Wet n' Wild. Den här pennan kostar 95kr och jag tycker den är bra. Det är bara det att jag inte kan använda den i hela ögonbrynen. Jag har i färgen medium. 
 
Jag provade också att köpa två stycken concealers. En är Från NYX och det är den ni ser på bilden. Den ska ge full täckning. Jag har den i färgen fair. Såhär skriver dem om concealern på cocopanda.se "Denna drömconcealer döljer mörka ringar och blemmor ännu bättre än tidigare.En återfuktande och mjukgörande concealer som både ger näring och långvarig täckning av missfärgningar och märken på huden.Applicera concealern med pensel – och huden blir som en dröm." Jag har bara provat den någon gång och jag tycker det absolut inte är någonting fel på den. Men jag brukar ta en annan cocealr från ISADORA först för att täcka dem mörka ringarna ännu mer och det brukar bli ett superfint resultat. Den här kostar 95kr på cocopanda.se
 
Den andra concealerna jag köpte är en väldigt omtalad prdukt i både Sverige och andra länder. Den är ifrån maybelliene och heter Age Rewind. Det står så här om concealern på craycray.se "Age Rewind från Maybelline är en concealer som innehåller en aktiv formula samt en applicator som hjälper till att dölja mörka ringar och påsar under ögonen samt rynkor och fina linjer." Jag tycker den är bra men som med den andra concealern så använder jag den från ISADORA först. Den här concealern kostar 169kr på craycray.se
 
 Den här produkten är en rouge från The Balm som heter Instain Long Wearing och är en fin ffärg tycker jag med bra pigentering. Har dock inte använt det så jätte mycket. Få se vad jag säger när jag använt det mer. Den kostar i alla fall 159kr på cocopanda.se.
 
Den andra produkten jag köpte från The Balm är det kända matta bronzern som heter Bahama mama. Det här är det bästa som hänt mig tror jag. Den är helt underbart! Jag förstår inte hur jag kunde leva utan den här produkten förut. Det enda är att man mste lära sig produkten, vilken borste man ska använda, hur mycket produkt med mera. Den kostar i alla fall 179kr på cocopanda.se
 
Ett annat solpuder som ger lite mindre färg och är bättre att värma upp ansiktet är en här jag köpte ifrn NYC som heter Color Wheel Mosaic Face powder. Den här r som dagt super bra att värma upp ansiktet med medans bahama mama mer är bra som contour eller någonting sånt då den är ganska mörk. Den här kostar 99kr på craycray.se.
 
Till sist har jag köpt en ögonskuggsprimer ifrån Milani. Jag har alädrig använt ögonskuggsprimer förut men jag tycker att färgerna framhver mer och att dem sitter kvar längre på ögonlocken så jag tycker den här är bra. Den kostar 99kr på craycray.se.
 
Men jag tror det här var alla produkter jag kopte och förlåt ifall det blev ett krngligt inlägg. Men kortfattat så tycker jag om alla tre företagen jag köpte för, craycray.se, cocopanda.se och madlady.se som jag skrev om för några dagar sen. Om ni vill ha någon mer information om någon produkt eller om ni vill att jag pratar mer om någonting är et bara kommentera här nedan så kan jag säkert ordna det. 
 
Nu ska ag åka iväg till Apoteket innan jobbet! Ha det bra!
 
Kram!

» Jag är kvar

Hej! Har inte kunnat blogga på några dagar då det hänt saker i mitt liv. Vill inte riktigt gå in på vad som har hänt än men får hoppas att det blir bättre. Igår fotade jag i alla fall allt som jag köpte förra veckan så den kommer antagligen upp idag eller imorgon. 
 
Idag har jag jag inte gjort så mycket. Bara tråkigheter som att diska, laga mat och plockat lite. Jag ska snart åka iväg till jobbet. Imorgon jobbar jag ganska länge, från 7.20-22.00 men har en lång rast emellan, Men sen på fredag så är jag ledig så att jag orkar med helgen.
 
Jag känner att det här inlägget blev väldigt tråkit men jag känner att jag behövde uppdatera för att ni ska förstå att jag inte slutat blogga IGEN. Sen har jag lite bråttom också. Ska om bara några minuter ta mig till jobbet. 
 
Men ni får ha en så bra våffeldag så hörs vi senare!
 
Kram!

» Min dag

Hej! Idag har träffat vänner och fikat och haft det mysigt på stan. Satt bland annat på Coffee by George  i ca 4 timmar. Har också gått runt i affärer och kollat present. Men nu väntar jag på att bussen ska komma in på centralen så att jag får komma hem till min pojkvän och min lillebror som förhoppningsvis har maten klar när jag kommer. Hoppas dem haft en rolig dag med mycket spelade haha. Det behöver verkligen en rolig dag tillsammans. 

Imorgon så jobbar jag faktiskt dagtid och slutar 15.20 vilket kommer vara underbart! Kan vara ganska jobbigt att jobba endast kvällar. Man vrider om dygnet och man har inte så mycket tid för vänner då ens vänner jobbar eller går i skolan den tiden då jag är ledig på dagarna. Så imorgon efter jobbet ska min kompis Victor komma hem till mig. Ska bli roligt då vi inte träffas så ofta. Så vi brukar ha en hel del att prata om. Speciellt eftersom vi inte riktigt ser vad som händer i varandras liv då han inte har Facebook. ;)

Men nu ska jag gå ut i kylan till busshållsplatsen för bussen går snart.

Ha det bra!
Hejdå!

» Rensar bilder på kameran

Hej! Jag sitter nu och för över bilder från kameran till datorn och man hittar bra roliga bilder ooch klipp ibland. Här är bland annat två bilder jag hitta.
 
 
 
Vi må vara knäppa men vi har det helt underbart ihop. Jag älskar han så enormt mycket! Hoppas du blir frisk snart! 
 

» Madlady

Hej! Nu tänkte jag visa er vad jag beställt ifr¨n madlady.se. Men först måste jag bara säga att dem är underbara! Dem är så gulliga! Dem skickar med choklad, lappar och kort där dem specifikt skrivit "Tack Emma! :)" på kortet. Jag kan inte beskriva hur gulliga dem är emot en. Jag kommer definitivt beställa därifrån igen. 
 
Men jag beställde i alla fall hem läppstift ifrån Milani som är jätte krämiga, pigmenterade, håller hela dagen och billiga. 
 
 
Här kommer dem lite mer specifika:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Så det var alla jag beställt! Jag är jättenöjd med allihopa men min favorit är nog "Rose Femme".
 
Men nu ska jag nog gå och lägga mig så vi hörs imorgon. 
Godnatt!
 

» Slappdag?

Hej på er! Jag har idag som dem andra senaste dagarna haft lite fullt upp. Jag hade igår planerat att den här dagen skulle bli en soft-dag där jag bara skulle ta det lungt. Men jag insåg redan när jag skulle gå och lägga mig igår att det här inte skulle bli en soft-dag där jag bara kan ta det lungt och kolla på Tv eller sitta vid datorn och blogga. Vi behövde nämligen sätta alarm igår för vi hade tydligen bokat tvättstugan imorgon. 
 
Under lunchtid så insåg vi också att vi kanske skulle städa också så vi städa hela lägenheten och Jonathan tvättade också. Sen gjorde vi oss iordning för att åka till Västerås och gå en långpromenad längst hamnen med vår lilla bebis Nilla. Det var riktigt skönt att gå ut och gå och ha det mysigt även fast det var ganska kallt ute. Jag tog lite bilder därifrån.
 
 
 
 
'
 
 
 
Är inte de finaste bilderna men hade bara med mig mobilen som jag kunde ta kort med så blir inte alls lika bra bilder med det får duga.
 
Efter den härliga promenaden så åkte vi hem till mamma och prata lite och hämtade också lite grejer som hon inte vill ha kvar då dem ska flytta. Jag hämtade ett sprillans nytt koppel, knivar, muggar, glas, tavlor, nyckelskåp, krukor och blommor. Jag hämtade också mina ugglor som mamma hade lånat till visningen.
Appropå flytt så förstår jag mamma och Lasse för fullt att dem vill flytta därifrån. Man får inte ha någonting ifred. Idag när jag och Jonathan var där så skulle dem sälja trådbackar så mamma och Lasse åkte ner till porten med trådbackarna för att lämna dem till den personen som skulle köpa dem. Olyckligtvis hade hon inte plats med dem i bilen så hon bad mamma oh Lasse att ställa in den ena innanför porten så skulle hon bara lämna den ena och komma tillbaka sen. Mamma och Lasse gjorde som hon sa men sedan cirka en kvart senare när hon kom tillbaka så hade någon snott trådbackarna. Det är så tråkigt att man inte får ha någonting ifred. Det var samma sak som hände när dem skulle ha en visning för ett tag sen. Dem brukar ha cyklarna på loftet utanför ytterdörren för att få ha cyklarna ifred (försöka få ha dem ifred i alla fall) och det ser mer hemtrevligt ut om det inte står en massa cyklar där så dem tog ner cyklarna till källaren under tiden som visningen var i cirka en halvtimme. Sedan var ena cykeln borta. Såna där saker händer hela tiden. Det har varit inbrott i källaren, misshandel i källaren med mera. Det här området i Västerås var förut lungt men nu är det bara mest kaos. Hoppas det blir bättre snart.
 
Nog om det. Efter att vi varit hos dem åkte vi hem och åt mat, kyckling med klyftpotatis och hemmagjord sås blev det. Jättegott! Nu sitter jag bara i soffan och slappar och funderar över om jag ska ta itur med haulen jag lovade skulle komma upp i helgen. Men det är så mycket saker! 
 
Imorgon ska jag träffa en kompis på stan. Får se vad som händer då. Men nu ska jag ta mig an haulen så vi hörs snart igen!
 
Kram!
 
 
 

» Bus i lekparken

Hej! Jag skrev i mitt tidigare inlägg att jag i torsdags var med min lillasyster Nellie, min lillebror Dante, Jonathan och Nogger i lekparken i det fina vädret så jag tänkte nu lägga ut lite bilder därifrån.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vi hade verkligen jättekul i lekparken. Nellie och Dante tyckte rutschkanan avr roligast. Det är så roligt att träffa och leka med mina småsyskon när dem är på bra humör vill säga. Haha :).

» Torsdag och fredag

Hej! Igår hann jag inte skriva någonting då jag först åkte till mamma och lekte med Nellie och Dante i lekparken vilket var jätte kul då det dessutom var fint väder. Sedan drog jag och Jonathan och storhandlade på ICA Maxi. Jonathan var dock så duktig att han hade glömt listan hemma även fast jag påminde honom. Men listan lyckades ta sig enda till byrån i hallen ifrån köket innan han glömde bort den i alla fall. Hahah. Men vi provade att handla utan listan och det gick ganska bra. Vi glömde bara lite saker. Sedan påvägen hem blev Jonathan väldigt dålig och höll nästan på att svimma. Som jag skrev för några dagar sedan så är ju Jonathan sjukskriven och han håller på att ändra lite mediciner så antagligen var det dr en biverning. Men som tur var blev han  bättre senare. Jag fick i alla fall skynda mig att äta ngonting och sedan ta bilen till jobbet om jag skulle hinna. Sedan jobbade jag till halv elva då vi fick jobba över tiden lite. När jag väl var hemma var jag helt slut! Så jag la mig direkt i sängen och sov. 
 
Idag har jag varit hos läkaren där jag fick göra spiometri, lungröntgen, blodprover och självklart träffa läkaren. Det gick bra. Det enda var att jag var svårstucken idag. Dem lyckades inte få tag på något bra blodkärl på mottagningen så jag fick gå ner till Kem Lab och ta blodprov där då dem är lite duktigare och kunnigare där. 
 
Efter sjukhusbesöket drog jag till apoteket och tog ut ny medicin. Jag träffade då mamma, Nellie och Dante de blev Nellie blev jätte glad som träffade oss. Hon blev dock ganska ledsen när hon insåg att vi inte skulle följa med dem och handla utan att vi skulle åka hem. Men vi ses nog någon annan dag snart. 
 
När jag kom hem var jag helt slut! Så jag somnade i en halvtimme så nu ska jag bara äta lite och sedan ta mig till jobbet. 
 
Vi hörs senare!
Hejdå!

» Power meet

Hej! Nu sitter jag på bussen på väg hem från jobbet. För ovanligheternas skull så är jag väldigt trött. Är väl för att min kropp vet att jag ska upp tidigare än vad jag brukar två dagar i rad haha. 

Nu har jag i alla fall fått ut alla paketen som jag beställt ifrån alla dem tre hemsidorna. Jag har också fått hem en avi så att jag kan hämta ut mitt körkort. Så snart måste jag springa runt med mitt likaktiga brottslingsansikte när jag ska ut och köra bil med mera. Men men, jag får väl byta bild om typ 5år eller vad det nu är..Så det är inte så långt tid kvar haha. Tur att man inte behöver visa det till så många i alla fall. 


Jag har idag också pratat med min vän Kent från örebro. Var länge sen vi pratade. Roligt att prata igen. Det tråkiga är att vi inte får träffas av olika skäl. Men till sommaren ska vi försöka träffas i alla fall under power meet.

På tal om det har ni varit på power meet? Längtar ni lika mycket som jag? Jag tycker power meet är det bästa som finns. Jag älskar att både kolla och Cruisa runt eller hur det nu stavas. Jag ska troligen åka runt en stund med Thompa och jag ska ju självklart vara där med min pojkvän också ich troligen träffa andra vänner där. Det tråkiga är att jag jobbar under fredagen då fincrusingen är. Jag har för mig det i alla fall. Men är i alla fall ledig på lördagen. 

Har ni några fina minne från power meet?

Nej nu är jag alldeles strax hemma och ska hem och öppna mina underbara paket jag har tjatat om nu några gånger nu. Sen ska jag sova så ni får sova så gott  så hörs vi imorgon. Godnatt!

» Craycray.se

Hej! Jag har idag fått hem ett paket från Craycray.se! :D 


Det är en hel del grejer! I helgen får ni veta vad som jag fått!

Craycray.se är en svensk sida som beställer hem skönhetsprodukter från USA som inte finns i Sverige.  Vilket kan vara väldigt skönt för då slipper man tull och sånt plus att man får leveransen fort. Jag beställde det hära i söndags och fick det idag. Så jag tycker det gick fort. 
Dem hade dessutom paketerat det bra så att ingen utav produkterna har gått sönder. Så jag rekommenderar verkligen den här hemsidan. Det enda negativa jag har att säga är att man bara kan beställa med en faktura. Man kan alltså inte välja själv om man vill betala direkt med kort eller någon annan slags betalningsmetod. Men det gör inte så mycket.

Jag väntar just nu också på två andra paket från Madlady.se och cocopanda.se som jag också beställde ifrån i söndags. Hoppas verkligen dem kommer snart! Är så kul att få hem paket tycker jag! 

Men nu ska jag duscha och göra mig iordning inför jobbet. Imorgon ska jag hem till mamma och ta med mina småsyskon till lekparken medans mamma har en visning på lägenheten igen. Hoppas verkligen någon är intresserad och lägger ett bud nu. 

Vi hörs senare!
Kramar!


» Victoria Secret

Hej! Jag har nu en fråga till er! INGEN har nog missat Victoria Secrets bodymists. Jag har en sån och för mig räcker det. jag ska nog ge bort den eller kasta den. Så bra tycker jag att den är. Jag vet att det inte är en parfym utan den är mer lättare. Men om jag vill ha någonting som ska lukta gott på mig så vill jag ju att den ska lukta helst hela dagen och inte i typ 10 minuter. Då skulle man ju behöva spraya på nytt hela tiden. Så när använder ni er bodymist? Om den ny är så populär så måste ju några tycka den är bra och veta vad man ska använda den till? Eller går folk runt och sprayar på den på nytt hela tiden bara för att den luktar gott? Visst att vissa doftar gott. Dock tycker jag att dem är lite vär söta ibland. det kanske är till för lite yngre människor? Ja jag har ingen aning men ni som använder dem här kan ni gärna förklara.
 
Jag har den här bodymisten. Min pojkvän Jonathan valde den här till mig men jag vet inte riktigt vad jag tycker om doften.
 
Vilken är er favorit?
 

» Vad är doftnoter?

Jag skrev i ett tidigare inlägg igår att jag skulle beskriva doftnoter. Jag trodde det skulle vara enklare än såhär. Men jag ska försöka förklara. 
 
Doftnoter är olika slags dofter som man använder för att försöka reflektera och hitta likheter så man lättare kan förklara hur en parfym doftar utan att helt enkelt dofta på parfymen. Det kan ju vara bra att använda dem här hjälpmedlerna om man ska beställa en parfym via internet. Dock tycker jag att det är lättare att gå till affären och lukta på riktigt för att lättare få en förståelse hur den doftar. Sen om man vill kan man ju sedan beställa parfymen via nätet där den eventuellt kan vara billigare. Men man kan ju utav olika anledningar inte kunna ta sig till affärerna och då är det ju bra att doftnoter finns!
 
Doftnoterna brukar i alla fall delas upp i tre olika kategorier, Toppnot, hjärtnot och basnot. 
 
Toppnot

Det här är den första doften man känner direkt när man sprayar på huden. Den här doften brukar vara i ca 10-30 minuter. Det är här man får det första intrycket utav parfymen.
 
Hjärtnot

Hjärtnoten är den doft som kommer direkt efter topnoten, alltså efter det första intrycket. Den här doften brukar framträda efter ca 10-30 minuter och kan sedan vara i ca 3 timmar. 
 
Basnot

Det här är en sista doften på parfymen och det är oftast den här doften som är gjord för att sitta kvar längst på huden. Doften brukar komma efter ca 30 minuter och kan sitta på upp till en halv dag. 
 
Så om du vill veta hur doften verkligen doftar är det bäst att spräya på parfymen på huden och sedan om du tycker den doftar gott efter 30 minuter så kan du köpa den. Parfym kan också dofta olika på olika huder. Någon parfym  som doftar jättegott på din hur kanske doftar hur äckligt som helst på min hud. En annan sak som påverkar parfymen är hur återfuktad huden är. Ju mer återfuktad huden är ju mer parfym lägger sig i huden och sitter kvar längre. 
 
Jag hoppas att ni har blivit mer klokare på det här eller om jag bara har virat till det ännu mer. 
 
Hoppas vi hörs snart!
 
Kram på er!

» Ben & Jerry's

Hej! Har ni provat någon av dem nya glassarna från Ben & Jerry's? Jag har ialla fall provat den här:

Som vanligt gillar jag alla utav deras glassar.  Dem verkar inte kunna misslyckas med någon glass. Men den här glassen nådde inte eiktigt ipp till mina förväntningar. Den smakade lite väl mycket kanel så man måste verkligen gilla kanel om man ska tycka om den här glassen. Den var firtfarande god men skulle nog välja någon annan ifrån Ben & Jerry's glassar istället för den hära. 


Vilken är er favoritsmak?

» Nytvättad pärla

Hej! Efter sjukgymnasten drog jag och Jonathan och gjorde en liten makeover på vår lilla pärla! Jonathan hade under tiden jag var hos sjukgymnasten gått till frisören och klippt sig så nu ät han fin igen haha.
 I alla fall.
Vintern är över (hoppas vi) och det var dags att få lilla bilen ren och fin. Så vi drog till Bilias biltvätt på Tunbytorp i Västerås. 

Såhär snyggt ser det ut inifrån:


Såhär ser pärlan ut nu, hon blev jätteglad! :D

Nu ska jag i alla fall äta någonting innan jag drar och ska jobba. Börjar klockan 15.30 och slutar 22.00. Hoppas ni har en underbar tisdag denna fina soliga dag!

» Sjukgymnasten

Hej! Skriver från mobilen nu då jag varken orkar eller hinner skriva från datan. Jag ska i alla fall idag ta mig till sjukhuset idag och se hur min kropp egentligen mår. Jag blev sjuk för några veckor sen och fick ett pencillin som ifrån början fungerade bra men sen verka jag bli sjuk igen. Så vi får se vad dem säger idag. Ska träffa sjukgymnasten idag och läkaren på fredag. 

Efter sjukgymnasten vet jag inte riktigt vad jag ska göra. Om jag ska dra till mamma en stund eller om jag bara ska hem och ta det lugnt innan jag börja jobba ikväll. Vi får se!

Igår hade jag i alla fall en superglad pojkvän här hemma. Det är så att min pojkvän har varit sjukskriven sen januari någon gång. Tänker inte säga varför då jag inte vet om jag får berätta det. Men han var i alla fall hos läkaren igår och fick reda på att han är sjukskriven tills sista maj. Och han har redan nu börjat klättra på väggarna och inte veta vad han ska hitta på om dagarna. Så jag köpte wow till honom. Eller ja, han köpte expansionspaketet och jag köpte game time. Så nu har han någonting att göra i två månader i alla fall tills game timet är slut. 

Men nu ska jag gå och käka frukost. Blir blåbär, hallon och jordgubbs smoothie till frukost. MUMS! Vad brukar ni äta till frukost?

» KÖRKORT!

Hej! Nu ska ni vara glada att jag skriver det här för annars skulle ni inte orka höra vad jag säger. För jag är så glad att jag bara vill skrika och gråta!
Enda sen jag var ca 16år så har kompisar (mest på skoj) frågat när jag ska ta körkort. Eftersom jag va bilintresserad så trodde väl dem att jag skulle ta körkortet på min 18-årsdag. Men så var inte fallet. Även fast jag älskar bilar och älskar att köra bil så har jag helt enkelt inte haft tid att ta mig an körkortet. Jag hade extremt mycket i skolan på gymnasiet då min skola inte var den bästa att gå på. En sak av alla saker som hände i skolan var att skolan hade typ glömt bort en eller flera kurser så vi hade typ en månad eller om det var 2 veckor på oss att starta och avsluta kursen/kurserna. Men det gick! Vi hade en underbar lärare som stötta oss och hjälpte os jätte mycket.
 
Men i alla fall så har jag inte kunnat ta och fokusera på körkortet. Jag hade gjort riskettan för ca ett år sen. Riskettan är ett flera timmars teorilektion, har för mig att den var 2-3 timmar lång, där man får information om alkohol, droger och trötthet och hur det påverkar ens körning. Vilket jag kan tycka är ganska självklart. Men vissa saker visste jag inte och det tyckte jag var ganska intressant. 
 
Men för 3 veckor sen började jag en intensivkurs på Gruvegårds trafikskola i Västerås. Dem är helt underbara! Jättesnälla och gör verkligen allt för att få oss att lyckas! 
 
 
På Gruvegårds får man göra ett eget schema för sin intensivkurs. Eftersom jag jobbar eftemiddagar/kvällar så bad jag om en intensivkurs på förmiddagar. Så jag fick 16körlektioner, 6 lärarledda teorilektioner, böcker och matrial till teorin, inloggning till elevcentralen.se som är ett sätt att plugga teorin. Jag ordnade även halkan via trafikskolan. Dem gjorde också så att jag fick använda körskolsbilen på min uppkörning. 
 
Så dem första veckan hade jag körningar och teori med lärare.
Andra veckan hade jag körningar.
Sista veckan hade jag halkan, teoriprov och uppkörningen.
 
Under dem här veckorna hade man också "läxor". Man var tvungen att bli klar med "proven" på datorn på elevcentralen.se och det skulle man plugga på själv, hemma eller på körkskolan. Men man kunde självklart komma till någon där och fråga ifall man inte förstod något eller hade någon fundering. 
 
Men nu måste ja vara ärlig mot er. Jag var skit rädd för halkan (risktvåan). Jag funderade ett tag på att inte ta körkortet för jag vågade inte göra halkan. Men när jag väl hade gjort den så ville jag bara tillbaka och göra om det. Det var bland det roligaste jag gjort! Så tveka inte att göra halkan! Jag vet att många är nervösa inför halkan men det är jätte roligt! Och det bästa med halkan är att det inprencip är omöjligt att kugga på den. Man är där för att lära sig hur man ska göra när det är halt och så ute. Man ska alltså faila och åka i diket och så. Det enda man kan göra för att kugga är nog om man inte följer instruktionerna. Men jag lovar att det kommer gå bra. Han som hjälpte oss med halkan (läraren), han sa att han aldrig har behövt kugga någon på halkan.
 
Men nog om det. Jag har i alla fall tagit mitt körkort nu! JIPPI! Superglad tjej! Jag klarade både teorin och uppkörningen på första försöket. Jag hade teoriprovet den 12/3 och uppkörningen den 13/3, alltså fredagen den 13e. Och det gick jättebra! Här är mitt facebookinlägg som jag la ut när jag hade tagit det:
 
 
Så någon gång den här veckan får jag väl det vackra rosa kortet som visar att jag har körkort  på bil. Det jobbiga är att jag verkligen ser ut som en brottsling på kortet och ser jätte sur ut. Men det kanke alla gör haha. 
 
Jag har nu haft körkort i tre dagar och jag  har fortfarande inte riktigt förstått att jag har körkort. Men jag kanske inser det med tiden hahah.
 

» Vilken parfym?

Hej på er allihopa! 
 
Nu är jag här med ett litet dilema idag. Det är så att jag är sugen på att köpa en ny parfym. Jag har just nu inte alls många parfymer så jag rensade innan jag flyttade till en egen lägenhet. Jag gav då bort många parfymer till mina syskon och jag slängde också några. Men dem här är dem jag har.
 
Den första parfymen är en parfym jag faktiskt köpt tillsammans med min kompis Sandra. När ett kompisgäng var på en kryssning som hette "Reunionkryssning" för studenter så checkade vi in taxfreen såklart! Då fanns den här parfymen i en förpackning med två likadana i. Så vi köpte den och dela på priset och delade så vi ick en varsin likadan parfym. Parfymen heter i alla fall DKNY- "Be delicious woman Edp" och är en ganska populär parfym. I doftnoterna på kicks.se så beskriver dem såhär: 
Toppnoter: grapefrukt, magnolia
Hjärtoter: äpple, liljekonvalj
Basnoter: sandelträ, vit amber
 
 
 
Jag tänkte i ett annat inlägg förklara lite mer vad egentligen doftnoter är och vad toppnoter, hjärtnoter och basnoter betyder. Men om ni inte klara av att vänta tills dess utan vill veta nu vad det betyder så är det bara att Googla.
 
Men om jag själv skulle förklara den här doften så är den fruktig men inte alls för söt. Lagom fräsch och doftar ganska mycket äpple. Om jag skulle beskriva doften med en smak så är ett grönt lite småsurt äpple det första jag tänker på haha.
 
 
Den äldsta utav dem här parfymerna är en parfym från Escada som heter "Cherry in the air". Det är nog min favorit just nu. Jag köpte faktiskt den här av en slump. Jag skulle köpa en annan från Escada men klumpig som jag är beställde jag fel Escada. Men den här luktade som tur var också gott!
 
 
Den här parfymen verkar inte finnas kvar i kicks sortiment men jag hittade parfymen på eleven.se och där beskrivs doftnoterna såhär:
Toppnoter: svart körsbär, hallon och mandarin.
Hjärtnoter: Marshmallow, gardeniablad och kokosorchidé.
Basnoter: Sandelträ, mocka ackord och ekträ.
 
Jag skulle beskriva doften som en mycket mer söt och fruktig parfym än den andra. Den här är mer ungdomlig tycker jag och om jag skulle beskriva doften med en smak så skulle jag säga en skål med bär, jordgubbar, hallon med mera. 
 
Jag funderar på att köpa den Escada som jag faktiskt tänkte på att köpa i från början. Men det var så länge sen jag luktade på den så jag får nog kolla runt lite och lukta på den igen i så fall ifal jag vill köpa den. Jag kanske har börjat gilla några andra slags dofter nu. Vilen parfym tycker ni luktar gott/godast?